Snelevacature Amsterdam

Fibroom (Stam Wrat)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een fibroom is een goedaardige knooppunt dat bestaat uit bindweefsel. De meeste vleesbomen ontstaan zonder aanwijsbare oorzaak op het oppervlak van de huid. Een behandeling is vaak niet nodig, omdat ze veroorzaken meestal geen klachten. Toch is het aan te bevelen, vooral in het geval van recent aangetroffen node, om te zien een arts – onschadelijk fibromen, hij kan detecteren vaak in een oogopslag. Een mogelijke behandeling bestaat uit het verwijderen van de Vleesboom.

  Vleesbomen kunnen voortvloeien uit enige bindweefsel

  Myomen (vleesbomen) zijn goedaardige knoop (“nieuwvormingen”), bestaande uit bindweefsel of steunweefsel. Myomen (vleesbomen) zijn de uitdrukking van een overmatige activiteit van de cellen, die het bindweefsel, de zogenaamde fibroblasten. Deze cellen bevinden zich in alle bindweefsel van het menselijk lichaam.

  Myomen (vleesbomen) zijn goedaardige, dus geen kanker. Echter, er zijn ook kwaadaardige connective tissue knooppunten, die worden aangeduid als fibrosarcoom en van de vleesbomen gedefinieerd. Myomen (vleesbomen) zijn meestal gescheiden en alleen op bepaalde Punten van het lichaam; als ze strekken zich uit over het hele lichaam, spreken met een arts van fibromatosis.

  Naargelang de plaats van herkomst of van het weefsel structuur, myomen (vleesbomen) zijn onderverdeeld in verschillende sub-soorten.

  • De zachte fibroom (Fibroom molle) zijn meestal met de steel is voorzien van uitstulpingen (Fibroom slinger) van de huid, die niet verschillen anders van uiterlijk alleen iets van het omliggende weefsel. Deze tags zijn bij voorkeur gelegen op de oogleden, in de hals of in de oksel bijna elke persoon in de middeleeuwen. Ze kunnen worden geverfd enkele millimeters tot enkele centimeters groot en soms ook bruin.
  • De harde fibroom (Fibroom durum) steken iets boven de huid niveau (Papel), omdat het bindweefsel wordt verhoogd in een diepere laag van de huid. Ze kan worden geverfd in de kleur van de huid, roze of bruin, en komen voornamelijk voor op de benen.
  • Vasculaire-rijke fibromen (Angiofibromen) zijn gekleurd door hun overmatige circulatie van het bloed is vaak roodachtig. Ze bevinden zich meestal op de wangen en de neus. Op de handen, u kan zich voordoen als een langwerpige variant.
  • Perifollikuläre fibromen optreden in het gebied van de haarzakjes en te presenteren zo hard fibromen, alleen een beetje boven de huid niveau.
  • Neurofibromas zijn van het zenuwstelsel uitgaande Weefsel proliferations, die zich zowel als een label als in de huid. Hun Optreden is vaak geassocieerd met andere ziekten.

  Der Hautarzt kann Fibrome zweifelsfrei von anderen Hautknoten unterscheiden

  De huid arts kan onderscheiden vleesbomen twijfel, vrij van huid-node

  Wat zijn vleesbomen?

  Ook in het geval van littekens, het is, uiteindelijk, een proliferatie van bindweefsel in gebieden waar de oorspronkelijke gezonde weefsel vernietigd (bijvoorbeeld door middel van een chirurgische incisie, een letsel of een burn). Dit lichaam wilde respons (littekens) kan ook doorschieten – het litteken is “kralen”, en als een hypertrofische litteken. Verspreidt de overgevoeligheid littekens te rond, eerder een gezonde delen van het lichaam, dit is bedoeld als een Keloïd. De Narbenkeloid is een huid – of vlees-gekleurde nodulair, kralen litteken begroeiing, die zich meestal op de romp.

  De ondersteunende weefsel ook de botten en het kraakbeen weefsel, dus dat kan ook vorm vleesbomen. Ze zijn echter aanzienlijk minder frequent dan fibromen van de huid. Op het bot, de zogenaamde niet-ossifizierende knochenfi broom is de meest voorkomende goedaardige bottumor. De meeste van de tijd is gediagnosticeerd per ongeluk bij een x-ray onderzoek van de benen en de rug zelf. Vooral op het gebied van de tibia in kinderen, en die van de onderkaak bij volwassenen, de zogenaamde bot-vormen ossifizierende knochenfi broom.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top