Snelevacature Amsterdam

Foliumzuur en ijzer tot het verminderen van risico ‘ s zwangerschap

Kind sterftecijfer daalt, volgens de Amerikaanse studie, door inname van foliumzuur en ijzer

In veel Opkomende landen en ontwikkelingslanden, maar ook in bepaalde sociaal-economische klassen van de Westerse wereld, kinderen wijdverspreide sterfte tot op de huidige dag. Bloedarmoede of anemie is vaak aangenomen als een mogelijke oorzaak. Naar schatting 40 procent van de zwangere vrouwen over de hele wereld. Een voldoende aanbod van foliumzuur en ijzer zou dit kunnen veranderen en leiden tot een enorme daling in kindersterfte.

Dit is een studie van de Bloomberg School of Public Health aan de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore, USA op zijn minst.1 wetenschappers niet beperken in hun verklaringen alleen pasgeborenen en baby ‘ s. Tot de leeftijd van zeven jaar, de onderzoekers waren in staat om te bevestigen dat een verminderd risico van Sterfte bij kinderen van wie de moeders werden behandeld tijdens de zwangerschap met foliumzuur en ijzer. De studie wordt beschouwd als de eerste studie over de lange-termijn effecten van maternale ijzer-foliumzuur suppletie op de overlevingskansen van het kind.

Tot en met 31 procent lagere kindersterfte

Als een plek om uw grootschalig project, de wetenschappers het land van Nepal op het dak van de wereld. Hier waren ze in staat om het aantrekken van bijna 5.000 zwangere vrouwen op het platteland om deel te nemen in de gerandomiseerde, gecontroleerde, dubbel Blinde studie.

De vrouwen werden verdeeld in vijf groepen. De ene groep kreeg alleen foliumzuur, en de tweede groep ontving foliumzuur en ijzer, de derde ontvangen foliumzuur en ijzer en zink, de vierde kreeg een Cocktail van vele micro-voedingsstoffen en de laatste groep kreeg Vitamine A en fungeerde als controlegroep. 4.130 deelnemers brachten het aantal levendgeborenen naar de wereld. Van deze baby ‘ s, 209 stierf in de eerste drie maanden en nog acht waren beschikbaar voor het Follow-Up onderzoek is niet langer beschikbaar. Van de resterende 3.761 kinderen, de onderzoekers meldden dat 150 ovl. tussen de leeftijd van drie maanden en zeven jaar, verloor meer dan 152 van het contact.

In de groep kinderen van wie de moeders had ontvangen, foliumzuur en ijzer supplementen, was de sterfte van 10,3 per 1.000 kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van zeven jaar, is de laagste. In vergelijking, het Tarief in de foliumzuur groep op het 13.4, het foliumzuur-ijzer-zink-groep op 12.0, in de Multi-micronutriënten groep op 14.0 en in de controle groep 15.2. Als gevolg hiervan is de dagelijkse inname van een voedingssupplement met foliumzuur en ijzer geleid tot een vermindering van het kind sterfte met 31 procent in vergelijking met de controle groep.

Bovendien, de onderzoekers waren in staat om te bepalen dat in de foliumzuur-ijzer-groep, de prevalentie van lage geboorte gewicht was 16 procent lager en de moeders werden getroffen om 50 procent minder van bloedarmoede tijdens de zwangerschap en in de periode direct na de geboorte.

Extra foliumzuur wordt aanbevolen – ijzer alleen up-to-20mg

Uitgerust met deze resultaten, de Amerikaanse onderzoekers de noodzaak om te zorgen voor de wereld en voor een betere verzorging van de bevolking met ijzer en foliumzuur. Dit staat op de Agenda van de gezinnen en de gezondheid van het beleid in vele landen. In ontwikkelingslanden, vrouwen nalaten, volgens de wetenschappers, echter, vaak om de noodzakelijke micro-voedingsstoffen. Het moet hier worden vermeld, dat u kunt nemen van foliumzuur gemakkelijk preventief. Voor en tijdens de zwangerschap, de vraag is 800 microgram. Een hogere dosering is meestal geen probleem.

De ijzer, een extra dosis moet worden uitgevoerd in een hoge dosis Vorm, echter alleen na een doktersverklaring. Het spoorelement kan in feite handelen in een te hoge dosering door middel van supplementen giftig. In ontwikkelingslanden, aan de andere kant, dit is vaak gezien, echter, zijn vrouwen geïnfecteerd bent tijdens de zwangerschap regelmatig van parasieten zoals haak wormen, die leidt tot ijzer verlies.

De aanbevolen inname voor Zwangere vrouwen in Europa voor ijzer 14 mg (100% ADH) als een voedingssupplement. Dit bedrag zal worden aangevuld voor zwangere vrouwen op de normale voeding verbruikt de hoeveelheid ijzer is handig.

Studie:

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top