Snelevacature Amsterdam

Foliumzuur tegen atherosclerose aanbevolen

Foliumzuur kan een positieve invloed hebben muren tegen de schade van de slagaders. Samen met Vitamine B12 en Vitamine B6, foliumzuur is voor de verwijdering van homocysteïne, is onder andere verantwoordelijk voor de schepen van de schadelijk afbraakproduct van het normale metabolisme.

De dikte van de vaatwanden door de binnenste muur van de laag (de”Intima”), en de muur van de laag (“Media”). Een speciale rol in het bepalen van de gezondheid van de bloedvaten, de halsader of de halsslagader speelt. Een daling in deze Intima-Media dikte van de vaatwand van de Halsslagader (CIMT) wordt beschouwd als een betrouwbare indicatie van zowel de aanwezigheid van vroegtijdige atherosclerose / aderverkalking, als voor de mate van atherosclerose / aderverkalking, die zich in een patiënt al.

Het schip is genoemd naar de muur “endotheel”. Een “endothelial dysfunctie” – dat is, de beperkte functie en flexibiliteit van het schip en de binnenste muur, is een ziekte de oorzaak van hart-en vaatziekten, en toont zich in het vroege stadium, bijvoorbeeld door een hoge bloeddruk of erectiestoornissen bij mannen.

Verschil tussen arteriosclerose en atherosclerose

Beide uitdrukkingen voor schade die is of verharding van de vaatwanden worden vaak als synoniemen gebruikt. In het geval van atherosclerose, het is echter een bijzondere waardevermindering van het binnenste van de bloedvatwand, de Intima en de binnenste lagen van de Media. Oorzaken zijn vaak te wijten aan de leefstijl, bijvoorbeeld, ondervoeding en gebrek aan lichaamsbeweging.

Met de zeer vergelijkbare uitdrukking van atherosclerose, een vaak leeftijdsgebonden verharding van de Media is beschreven. Als gevolg van de ziekte in twee gevallen, meer beroertes optreden. Volgens een nieuwe Meta-analyse, die werd uitgevoerd aan het Instituut voor Biomedische ontwikkelingen, Anhui Medische Universiteit, Hefei, China, kan helpen een dagelijks Supplement met foliumzuur, de CIMT tegen te gaan, en dus de atherosclerotische als het verminderen van arteriosclerotic verharding van de slagaders.

Klinische studies ter evaluatie van het effect van foliumzuur is vaak ongeschikt

Herzinfarkt mit Folsäure vorbeugenOpgemerkt moet worden dat de rol van foliumzuur, de bioactieve synthetische Vorm van foliumzuur voor de hart en vaat gezondheid is enigszins controversieel.

In het centrum van deze Geschillen het effect van foliumzuur op het verminderen van het aminozuur homocysteïne in het bloed. Dit is gunstig aangenomen, omdat, volgens epidemiologische studies, een hoog homocysteïne niveau met een verhoogd risico van hart-en vaatziekten is gekoppeld.

Echter, de klinische studies met groepen die risico lopen of al hart-en vaatziekten kunnen de Getroffen tot op heden geen significante resultaten op. Klinische onderzoeken, maar ook door het feit dat ze zijn zeer kostbaar. In het Kielzog van de onderzoeksperiode is in wezen bepaald door de Begroting en spaties bevat, moet u daarom, meestal slechts een korte periode van tijd.

Dus, sommige experts beweren dat een korte-termijn-B-Vitamine-inname niet kan worden verwacht, de lange-termijn ontwikkeling van hart-en vaatziekten of arteriële verharding omgekeerde.

Een eerdere Meta-analyse van de voorstanders van foliumzuur voor de cardiovasculaire gezondheid, omdat het merkt op dat de inname van B-Vitamine kunnen verlagen het risico op een beroerte met ongeveer 18 procent.1

De onderzoekers brengen de verlaging van homocysteïne in het bloed niveaus met beperkte CIMT risico ‘ s in verband

Folsäure Arteriosklerose BluthochdruckDe huidige analyse van de Anhui de Medische faculteit van de Universiteit, die gegevens bevat van tien klinische studies met een totaal van 2.052 personen, onder andere dingen, die de voordelen van foliumzuur in deze studies, de meeste hebben een verlaging van het homocysteïnegehalte door B-Vitamine.

Dat is, folic zuur-geïnduceerde reductie van homocysteïne niveau was geassocieerd met een afname in CIMT. Daarnaast zijn de wetenschappers aangetoond dat een foliumzuur Supplement met minder verharding van de arteriële wanden is gekoppeld vooral bij mensen met een chronische nierziekte of met een verhoogd risico voor hart-en vaatziekten.

Voor de wetenschappers is het belangrijkste resultaat van hun analyse was echter dat in geen van de onderzochte studie, een inname van foliumzuur, ongeacht het homocysteïne-niveaus voor elke studie, het begin van de progressie van een CIMT, of atherosclerose / aderverkalking heeft begunstigd. Ook deze veronderstelling is soms uitgedrukt.2

Geef een reactie

Scroll To Top