Snelevacature Amsterdam

Foliumzuur tijdens de zwangerschap kan het risico verminderen van overgewicht

Het paradoxale resultaat is het resultaat van een canadese dier proef: een hoge dosis foliumzuur tijdens de zwangerschap kan verhogen de neiging tot zwaarlijvigheid in de Baby en het verminderen van

Het staat buiten kijf dat foliumzuur of Vitamine B9 kan voorkomen dat de ontwikkeling van de neurale buis defecten in de foetus tijdens de zwangerschap. Tot 60 procent, deze kans kan worden verminderd indien een dagelijks 400 microgram foliumzuur te worden genomen ten minste vier weken voor de conceptie en in de eerste 12 weken van de zwangerschap, volgens de Federal Institute for risk assessment. De inname van foliumzuur is daarom aan te raden voor alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Een kleine vlieg in de zalf heeft echter geleid tot een van Professor Dr. G. Harvey Anderson-led studie aan de Universiteit van Toronto naar het licht van de dag.1 Anderson en zijn Team hebben gevonden dat een hoge inname van foliumzuur, hetgeen hoger is dan de aanbevelingen, te ontwikkelen tijdens de zwangerschap het risico voor het kind, en later een obesitas, neemt toe. Deze informatie mag echter niet leiden tot het afzien van foliumzuur. Het risico op een neuraal buisdefect is meer ernstig, en op de andere, de Canadezen hebben ook een zeer eenvoudige strategie.

Hoge foliumzuur in de voeding van de moeder dier alleen positief voor een gezondere ontwikkeling van het lichaamsgewicht in de jonge dier, wanneer het wordt omzoomd rijk aan foliumzuur

De resultaten van de Noord-Amerikaanse wetenschappers, een dierlijke studie met ratten. Tien zwangere Dammen werden gevoed vitaminen, die in overeenstemming waren met de aanbevolen dagelijkse inname of ontvangen supplementen, waarin opgenomen een tien maal hogere concentratie aan foliumzuur. Na de worp, de jonge mannelijke dieren van moeder dieren uit de foliumzuur groep waren weer onderverdeeld. Een deel ontvangen na het spenen vitamines in een geadviseerde hoeveelheid en de andere jonge mannen hadden hun moeders in de tien keer de dosis. De gegevens van deze twee groepen werden vergeleken met die van de pups van moeders die werden gevoed met normale doseringen van vitaminen.

Het bleek dat de nakomelingen van het foliumzuur groep, die beschikbaar zijn gesteld in de aanbeveling kader met foliumzuur, nam meer voedsel en een significant hoger lichaamsgewicht hadden. Die jonge dieren, maar waren nog steeds geleverd met hoge doses foliumzuur, kwam met de laagste hoeveelheden voedsel en had bijgevolg een lager lichaamsgewicht. Daarnaast toonden zij verbeterde Glucose-Insuline-reactie. Dat is te zeggen in de conclusie van de onderzoekers uit Toronto dat een toename van de moeders foliumzuur-inname, neiging tot overgewicht bij het Nageslacht, kan worden gecorrigeerd door de voortzetting van de award van foliumzuur in een vergelijkbare dosis na de geboorte.

Epigenetische veranderingen ook na het spenen

Volgens de onderzoekers is dit de eerste studie die aantoont dat zelfs na het staken van de borstvoeding is nog steeds een epigenetisch of in de eerste, in het Algemeen, de prenatale fase van het leven gesplitste veranderingen in de Hypothalamus, het commandocentrum van het autonome zenuwstelsel plaatsvindt. Dat is te zeggen, de obesitas-gevoelig fenotype van de nakomelingen die gevoerd werden in de schoot rijk aan foliumzuur, kan het tij keren door de eerste Aanvullende foliumzuur is in de eerste plaats erg zuur. De wetenschappers vermoeden dat veranderingen in de DNA-methylering, een chemische modificatie van het mobiele genetische materiaal, die typisch is voor de vorming van het complex organisme.

Bron:

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top