Snelevacature Amsterdam

Foliumzuur verbetert de bloedvaten bij diabetes

Schade aan de bloedvaten bij diabetes het gevolg zijn van foliumzuur terug te brengen, en eventueel zelfs omkeerbaar. De studie suggereert dat de Aziatische onderzoekers.

Volgens de International Diabetes Foundation, meer dan 371 miljoen mensen wereldwijd lijden in de jaren 2012 tot en met Diabetes. Dit aantal is gegroeid in de afgelopen decennia, acht, en ook in de toekomst, experts verwacht een aanzienlijke toename van de ziekte. Om zeker te zijn Diabetes is hot, niet alleen op de voeding en regelmatige Insuline-injecties. In hetzelfde jaar, op ongeveer 4,8 miljoen mensen overleden als gevolg van diabetes. Vaak Diabetes-gerelateerde veranderingen in de bloedvaten, een oorzaak, die leidt tot hart-en vaatziekten.

Volgens de resultaten van een dierlijke studie uit Hong Kong, China, foliumzuur supplementen kan het voorkomen dat deze veranderingen, maar ook gedeeltelijk ongedaan te maken.1

Foliumzuur kan meer dan het homocysteïne niveau te verlagen

Diabetes Blutgefäße schützen FolsäureReeds lange tijd is bekend dat foliumzuur of Vitamine B9 of foliumzuur, synthetisch, biologisch beschikbare Vorm van de B-Vitamine heeft een positief effect op de cardiovasculaire gezondheid. Dit voordeel is Voornamelijk te wijten aan het effect van foliumzuur (samen met vitamine B6 en B12) op het homocysteïnegehalte.

Homocysteïne is een aminozuur dat wordt uitgedrukt in hoge concentraties met een toename in het risico van hart-en vaatziekten. De nieuwe studie, die werd gedaan aan de Universiteit van Hong Kong, China, merkt op dat een dagelijks Supplement met foliumzuur kan resulteren in Diabetes-muizen tot een omkering van de zogenaamde endotheliale dysfunctie.

Endotheliale dysfunctie is een storing in de binnenste wanden van de bloedvaten van het Eiwit endothelial nitric oxide Synthase (eNOS) verliest zijn vermogen om te katalyseren stikstofoxide uit het aminozuur L-arginine. In het geval van gezonde bloedvaten en stikstofoxide is een vaatverwijdend middel, het zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer en de regulatie van de bloeddruk. Daarnaast is het Eiwit eNOS, coagulatie-inflammatoire eigenschappen en wordt beschouwd als een Signaal Eiwitten, die betrokken is bij de signaalpaden voor de regulatie van Insuline en insuline-achtige groeifactoren (IGF-1). In het geval van de disfunctie wordt bereikt via superoxide radicalen Peroxynitrite, waardoor oxidatieve Stress, wat resulteert in hart-en vaatziekten kunnen ontstaan in plaats van de stok.

Chinese onderzoekers vermoeden dat het effect van foliumzuur op het Eiwit eNOS

Voor de Chinese studie, de diabetische muizen werd naast hun normale voeding, een bedrag van foliumzuur toegediend, worden overgedragen aan een persoon van 70 kilogram mens, een dagelijkse dosis van 5 mg. Een verdere groep muizen kreeg alleen het gebruikelijke voedsel. Na een maand, de wetenschappers hebben geconstateerd dat de muizen die werden niet gevoed supplementen, toonde een daling van de vasculaire ontspanning, terwijl degenen die de foliumzuur was gegeven, de ontspanning van de bloedvaten in de vergelijking met het begin van de studie had verbeterd. De onderzoekers brachten in verband met een signalering traject bevat het Eiwit eNOS, en verklaarde het herstel van het visuele effect van foliumzuur op de endotheliale dysfunctie.

De onderzoekers concludeerden dat foliumzuur is waarschijnlijk ook de mensen tegen vasculaire ziekte en complicaties van Diabetes mellitus, gunstig.

Geef een reactie

Scroll To Top