Snelevacature Amsterdam

Foliumzuur verbetert de symptomen van Astma: studie

Foliumzuur is van Centraal belang aan de ontwikkeling en Regeneratie van zenuwcellen. Een goede aanvoer van foliumzuur kan het verminderen van allergenen, antilichamen en het risico van Astma, een grote studie.

Sinds de jaren 1990, wordt erkend dat foliumzuur, ook wel Vitamine B9, kan het voorkomen van neurale buis defecten in de foetus.

In het geval van neurale buis defecten (NRD) is een ernstige misvorming van het Centrale zenuwstelsel. Onder de meest voorkomende neurale buis misvormingen, anencephaly (in die grote delen van de hersenen, de hersenvliezen en de overliggende beenderen van de schedel en de huid niet ontwikkelen) en Spina bifida aperta (een overeenkomstige, in verschillende mate van misvorming van de wervelkolom). (Bron: Wikipedia)

Deze misvorming optreedt in een zeer vroeg stadium van de Zwangerschap tot ongeveer 22 tot 28 dagen. Hier, de aanstaande moeder-to-be om aan te kondigen hun zwangerschap vaak niet. Daarom wordt aanbevolen aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd, in principe, foliumzuur.

In de verenigde staten foliumzuur is toegevoegd sinds het einde van de jaren 1990, zelfs in graanproducten. Sinds buis defecten tussen de 15 en 50 procent, optreden is er neurale minder.

Wetenschappers van het prestigieuze en van de Universiteit die behoren tot de Kinderen van Johns Hopkins Center in Baltimore, VS, hebben nu ontdekt dat foliumzuur kan ook een onderdeel in de strijd tegen Astma en allergieën.1

Lage foliumzuur niveaus kan voor 16 procent van de Astma-aandoeningen

 Vitamine Immunschutz FolsäureOm deze verbinding, de onderzoekers uitgevoerd in 8.000 mensen in de leeftijd tussen twee en 85 jaar bloedonderzoek. Hier, de inhoud werd gemeten in foliumzuur en vergeleken met de immuno-globine-E (IgE). Dit antilichaam wordt meestal geassocieerd met allergische reacties.

Daarnaast zijn de wetenschappers vergeleken de gegevens verkregen met aandoeningen van de luchtwegen en allergische symptomen.

De resultaten van het onderzoek waren duidelijk: hoe hoger het foliumzuur gehalte in het bloed van de proefpersonen was het minder IgE-antistoffen werden geteld. Ook de adem geluiden waren zeldzaam, en de Astma waarschijnlijkheid is gedaald. Aan de andere kant, toonde aan dat foliumzuur niveau van minder dan acht nanogram per Milliliter bloed verbonden was, in vergelijking met foliumzuur waarden van ongeveer 18 nano-gram tot 40 procent hoger risico op ademhalingsproblemen. Het risico van verhoogde IgE steeg met 30 procent.

Allergische symptomen waren in de groep met de laagste foliumzuur waarden met een hogere kans van 31% en het risico op Astma steeg met 16 procent.

Verdere studies zijn noodzakelijk, en in de planning

Een aanbeveling voor de extra inname van foliumzuur in de preventie en behandeling van astmatische of allergische klachten wil niet zeggen, dat de wetenschappers op dit moment. Hier geef je aan op de noodzaak voor nader onderzoek, de exacte mechanismen van actie onthullen. Een Placebo-gecontroleerde studie, de onderzoekers hopen te krijgen meer inzicht in het effect van foliumzuur is al in de planningsfase.

Geef een reactie

Scroll To Top