Snelevacature Amsterdam

Foliumzuur voor een betere taalvaardigheid van het kind

Als uw kind leert heel langzaam de taal van de moeder, dus de oorzaak kan foliumzuur-tekort tijdens zwangerschap en borstvoeding. De inname van foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap kan voorkomen dat de ontwikkeling van spraak en taal, een noorse studie.

In de jaren 1999 tot en met 2008, werd uitgevoerd in Noorwegen, een grootschalige observatie studie onder de titel “noorse Moeder en Kind Cohort Study’ (MoBa). De gegevens van ongeveer 110.000 op zwangere vrouwen en hun kinderen werden in rekening genomen. In deze context, een team van onderzoekers van het noorse Instituut van Volksgezondheid met de verbinding tussen de maternale inname van foliumzuur in dienst, onder leiding van Dr. Christine Roth voor de eerste keer, ook bekend als Vitamine B9, en de eerste taalverwerving van het kind.1

Hier, het foliumzuur in de voeding van de moeder is vier weken en acht weken na het begin van de zwangerschap met een vertraagde taalverwerving van het kind tot het derde jaar van het leven met elkaar vergeleken. Ook de opname van andere voedingssupplementen werd opgemerkt door de wetenschappers. De gegevens van een totaal van 38.954 kinderen, 19.956 jong en 18.998 meisjes die geboren zijn vóór 2008 werden gebruikt als de basis van het onderzoek.

Het optreden van de taalverwerving vertragingen aanzienlijk verminderd

folsäureDe resultaten toonden aan dat 0,9 procent van de kinderen waarvan de moeder geen voedingssupplement taal te verwerven rond de tijd van conceptie, het inkomen, de ernst van de storing op de eerste ingevoerd. Een vergelijkbaar effect werd waargenomen voor kinderen van moeders nam supplementen bevatten geen foliumzuur. Echter, slechts 0,4 procent van de kinderen waarvan de moeders deel in de weken voor en na de conceptie foliumzuur te worden ontwikkeld om de Sprekers zogenaamde Late. Het verminderde Optreden van spracherweb aandoeningen geldt ook voor kinderen van moeders die nam foliumzuur supplementen in combinatie met andere dieet supplementen omzet.

Op hetzelfde moment, de noorse wetenschappers niet in staat waren om een verbinding te maken tussen de maternale inname van foliumzuur en aanzienlijke vertraging in de ontwikkeling van de grove motoriek, de spraak, parallel aan de eerste aankoop, en voor een groot deel in de eerste drie jaar van het leven. Dit resultaat is bijzonder belangrijk, omdat een bepaalde mate van beveiliging nodig, dat is geen factor was in het spel, die bleef in de data-analyse. Anders zou het te verwachten zijn dat de vertragingen in de ontwikkeling van de taal-en motorische vaardigheden werden gevonden om in een constante verhouding tot elkaar.

Studie voedt sterk vermoeden, maar niet een causaliteit

Niettemin worden de resultaten van de studie zijn alleen zinvol in beperkte mate, omdat er een relatie kan worden aangetoond, maar niet een oorzaak-en-gevolg relatie zonder twijfel is bewezen. Het is nog verder onderzoek is daarom noodzakelijk om de causale relatie tussen de moeder inname van foliumzuur en de biologische processen, neurologische ontwikkeling, aandoeningen voorkomen. In dit gebied is het onderzoek nog in de kinderschoenen.

Deze resultaten, vooral in de preventie van foetale neurale buis defecten door het innemen van foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap aangetoond, echter, wetenschappers uit Noorwegen, om de uitdaging van het beleid, de Algemene toewijzing van foliumzuur voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd. In de ongeveer 50 landen waar dit al het geval is, kan worden bereikt aantoonbare successen. In Duitsland, maar dat wordt niet getolereerd door de staat, is er een wijdverspreid gebrek aan foliumzuur.

De nieuwe resultaten geven sterke aanwijzingen dat de Vitamine B, bijdragen aan de preventie van ontwikkelingsstoornissen van het zenuwstelsel en de biologische basis voor een probleemloze eerste taal verwerving kan alleen maar versterken, ter ondersteuning van de vordering.

Bron:

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top