Snelevacature Amsterdam

Foliumzuur voorafgaand aan de zwangerschap beschermt tegen Spina bifida

Eindelijk is het zo ver: de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA neemt gezondheidsclaim aan foliumzuur en een neurale buis defect.

Wanneer we kijken naar de specificaties van de fabrikant voor de specifieke effecten van voedingssupplementen, is het merkbaar dat ze voor de afzonderlijke stoffen zijn vrijwel identiek. Dit is te wijten aan het feit dat fabrikanten kopie van elkaar, maar om juridische redenen. In het geval van voedingssupplementen en gezondheidsclaims moeten voldoen aan de EU-verordening 432/2012.1

Praktisch in van deze verordening een lijst van vooraf geformuleerde informatie. Verantwoordelijk voor de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA, European food safety authority). De meeste van de gegevens die voorkomen in een Vorm die lijkt op de volgende: “stof X levert een bijdrage aan de vermindering/verbetering/etc. van Y.”

Regels maken slechts kleine fabrikanten leven moeilijk

Dit Systeem is vaak omstreden. Aan de ene kant, het is zeker juist om een voedingssupplement van drugs worden duidelijk van elkaar te onderscheiden. Medicijnen moeten veilig zijn om te gaan door middel van een uitgebreide vergunningsprocedure, die een voedingssupplement is niet nodig. Aan de andere kant, echter, het is ook zo dat op deze manier wordt gewaarborgd dat de gezondheid producten worden bijna uitsluitend aangeboden door die dure goedkeuring kan veroorloven de procedure.

In het bijzonder de zeer beperkend en beperkt informatie over de gevolgen voor de gezondheid of de Gezondheid Claims (“health care jaarrekening”), en dat ook de kleinere fabrikanten hebben weinig keus op hun producten zonder het risico van Post-een waarschuwing-een advocaat. Je beweegt alleen iets buiten het enge kader van de gezondheidsclaims, bedreigt hen met een hoge waarschijnlijkheid dat precies deze duur om te bestaan-bedreigende waarschuwingen. Zo vindt de consument op de verpakking van voedingssupplementen zijn niet veel meer dan zinnen zoals: “stof X levert een bijdrage aan de vermindering/verbetering/etc. Van Y.”

Veel al bevestigd, de effecten op de gezondheid van het wachten op de goedkeuring als een gezondheidsclaim

Folsäure schützt vor NeuralrohrdefektIn feit, dat een breed scala van effecten op de gezondheid is het wachten voor het EFSA om erkend te worden en met een Gezondheid Claim beschouwd. Waaronder een groot aantal eigenschappen zijn al lang bekend en grotendeels onomstreden. Dit geldt ook voor de verbinding tussen een gebrek aan foliumzuur (Vitamine B9) tijdens de zwangerschap en het optreden van neurale buisdefecten bij de foetus. Dit is een zeer ernstige misvorming die kunnen worden geassocieerd met ernstige misvormingen of zelfs een fatale afloop.

Dat foliumzuur deficiëntie komt hier als een risico factor is bewezen. Echter, buis defecten ontwikkelen van neural crest in een vroeg stadium van de zwangerschap. Om te zorgen voor de ideale inhoud van foliumzuur in het bloed, moet gebruik maken van de meest optimale voeding, daarom zijn ongeveer vier weken voor het begin van de zwangerschap. Aangezien dit zelden mogelijk, experts raden aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd om voldoende foliumzuur. Dit is ook handig.

Ervaring, bijvoorbeeld uit de VS en Canada blijkt dat de verplichte toevoeging van foliumzuur heeft geleid in de bloem tot een significante afname van neurale buis defecten.

Nu kan de hoogte worden gebracht van het risico op neurale buis defecten met foliumzuur tekort in de zwangerschap

Dit alles heeft nu reageert ook de EFSA en de volgende gezondheidsclaim die is toegevoegd aan de lijst:

“De aanvullende inname van foliumzuur is verhoogd bij Zwangere vrouwen foliumzuur niveaus. Een lage moeders foliumzuur status is een risicofactor voor de ontwikkeling van de neurale buis defecten in de ontwikkeling van de foetus.”

Deze opmerking kan nu worden gebruikt voor een voedingssupplement bevat ten minste 400 microgram foliumzuur per dagelijkse dosis. Daarnaast is er een melding moet plaatsvinden over vrouwen in de reproductieve leeftijd – nu ook andere groepen, zoals mannen of vrouwen in de vruchtbare leeftijd zijn meer zelden last van een zwangerschap.

Daarnaast is de opmerking gemaakt moet worden dat het positieve effect verwijst naar een extra bron, die begint één maand vóór de conceptie tot en met de derde maand van de zwangerschap is voldoende.2

Geef een reactie

Scroll To Top