Snelevacature Amsterdam

Frostbite

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Bevriezing, medisch Congelatio, is een ernstige en gelokaliseerde beschadiging van het weefsel door de koude. Zijn meestal beïnvloed goed beschermd is en het lichaam de midden afstand, delen van het lichaam, zoals tenen, vingers, neus en oren. In het geval van bevriezing, het aangetaste weefsel is slecht doorbloed en beschadigd. Frostbite zijn in het begin meestal pijnloos en niet zijn opgemerkt. Ze gewoonlijk optreden bij temperaturen onder de zes graden Celsius en kan versneld worden door het vocht, Wind, en strakke kleding.

  Wat is genoeg?

  Frostbite zijn schade aan de weefsels van het lichaam, die blootgesteld zijn aan extreme of langdurige koude. Heel vaak is de berg lijden aan een klimmer op de lange klimmen in de ijzige hoogten van de bevriezing van oren, neus, handen en voeten. Frostbite worden vaak niet opgemerkt omdat de getroffen gebieden van het lichaam gevoelloos zijn en geen pijn.

  Ein Bergsteiger besteigt einen Berg im Schnee

  Bergbeklimmers worden het meest getroffen door bevriezing in het gezicht

  Sinds verliest het lichaam door de huid heel erg veel warmte, door de koude, de tere bloedvaten van de ledematen. Op deze manier is de warmteafgifte van het lichaam wordt verlaagd en het innerlijke leven biedt de vitale organen met warmte en zuurstof. De verminderde doorbloeding in het weefsel van de ledematen, de oren en de neus leidt tot het feit dat het bloed van het lijmen van de bloedplaatjes aan elkaar: De stroom van het bloed langzamer. Hij komt volledig tot stilstand, zullen worden geleverd aan de weefsels, noch zuurstof, noch warm. De huid is meestal bleek en gevoelloos.

  Bevriezing kan leiden tot gevoelloosheid en gebrek aan gevoel

  Bevriezing kan worden verdeeld, volgens hun graad in vier graden van ernst dat moet anders behandeld worden dan andere. Je zal in eerste instantie leiden tot gevoelloosheid en verlies van gevoel in de aangedane Regio. Dit is de eerste gemarmerd pale blue, en gedeeltelijk (frostbite 1. Graad). Later, een zwelling of roodheid zichtbaar is (frostbite 2. Graad). In het geval van ernstige bevriezing (frostbite 3. Graad) bubbels vormen en de huid wordt blauw-zwart. De werkelijke schade door bevriezing is echter pas uren tot weken na de Hitte is zichtbaar. De zogenaamde totale bevriezing (frostbite 4. Graad) is de laatste graad van de bevriezing. Het heeft invloed op alle Weefsel lagen en leidt tot het getroffen deel van het lichaam het nodig heeft om te herstellen van de onderdelen en verwijderd.

  Frostbite zijn noodsituaties. Een Persoon die heeft geleden bevriezing, hoeft niet onmiddellijk te worden behandeld door een arts, aangezien de mate van het letsel is meestal duidelijk. Totdat de hulpdiensten arriveren, moeten worden genomen voor de Eerste hulp maatregelen.

  Eine Frau trinkt Glühwein

  Alcohol hiermee stelt u de gevoeligheid aan koude en verhoogt het risico op bevriezing en onderkoeling

  Risicofactoren voor bevriezing

  Hoewel het risico van bevriezing is toegenomen, vooral als het mensen zijn bezorgd over een lange periode van extreme koude, bijvoorbeeld, een bergbeklimmer, of daklozen. Maar frostbite zijn ook bij de plus-graden-van-mogelijk-bijvoorbeeld, als de Getroffen stoppen met natte sokken en schoenen buiten. Hebben een verhoogd risico van diabetes die lijden uit schade aan de zenuwen, ze was waarschuwingssignalen, zoals pijn en gevoelloosheid in de ledematen minder goed. Hetzelfde geldt voor mensen die veel alcohol heeft gedronken, en dus minder koud gevoelig.

  Kleine bevriezing kan ontstaan als de huid diep bevroren voedsel in aanraking komt, of na letsel met ijs gekoeld. Ice packs moet daarom nooit direct op de huid, maar met een doek gewikkeld.

  In het Algemeen is het risico van bevriezing neemt toe wanneer weefsel is adequaat doorbloede. Dit kan het geval zijn, met onvermogen om te bewegen (bijvoorbeeld, door een verlies van het bewustzijn), stoornissen in de bloedsomloop, zoals perifeer arterieel vaatlijden, of strakke kleding.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top