Snelevacature Amsterdam

Fruit en groenten verbetering van de bloedsomloop

Nitraat is niet gezond zijn? Als je denkt dat je bent in de war, waarschijnlijk met nitraat nitriet. Een Britse studie toont voordelen van nitraten uit groene bladgroenten voor bloed.

Groene bladgroenten zijn rijk aan nitraat, die heet dus ook spinazie zout. Nu niet is een zeer goede reputatie vooruit snelt naar de nitraat, zoals vorm van het hem onder de invloed van bepaalde bacteriën aan giftige nitriet. Het nitriet wordt vervolgens verwarmd, ook samen met eiwitten, het resultaat is een kankerverwekkende nitrosaminen. Noch Salami, ham, noch in welke Vorm dan ook, behoren tot de oven, dus eigenlijk in de pizza of op de Grill.

Het lijkt echter te worden, dat nitraat kan hebben heel positieve effecten op het organisme. Dit is een onderzoek, onder andere uitgevoerd aan de eerbiedwaardige universiteiten van Cambridge en Southampton, zowel in het Verenigd Koninkrijk. De Britse wetenschappers blijkt dat nitraat uit groene bladgroenten kan het bloed verdunnen en help zuurstof meer efficiënt te laten circuleren in het lichaam.

Nitraat kan het verminderen van de viscositeit van het bloed

Zij ondersteunen deze verklaringen, zodat de groenten nitraat kan remmen de productie van het hormoon Erytropoëtine. Dit hormoon speelt een belangrijke rol in de vorming van bloed. Aan de andere kant, het heeft ook invloed op het aantal rode bloedcellen, evenals de consistentie van het bloed.

In het laboratorium, de wetenschappers ontdekten dat remming van Erytropoëtine-uitkeringen dalen in de lever door nitraat, de viscositeit van het bloed. Zo ook verhoogd hematocriet-waarden, d.w.z. een te hoog gehalte aan rode bloedcellen kan worden vermeden. Sinds verhoogde hematocriet waarden kunnen worden, en dus hebben de neiging om viskeuze bloed, onder andere, bij een verblijf op een grote hoogte aan het Probleem, de wetenschappers gewerkt met Xtreme Everest.

Het is de hoogste ter wereld laboratorium van het onderzoek, dat wordt geëxploiteerd, onder andere van de Universiteit van Southampton. Dus de onderzoekers op een hoogte van 6.40 meter boven de zeespiegel, in staat waren om het document van de doorstroming van het bloed door middel van een capillair of micro-bloedvaten met speciale camera ‘ s.

Handig en praktisch: spinazie tegen stroperige bloed

Durchblutung durch GemüseViskeuze bloed, waardoor een verhoogde druk te worden in staat om door middel van kleine bloedvaten stromen speelt ook een rol bij verschillende ziekten. Nitriet uit groene bladgroenten, vermindert de viscositeit, kan helpen, zodat de Britse wetenschappers, in het proces, kunnen de symptomen van bepaalde hartafwijkingen, en hoge bloeddruk.

Zelfs een vermindering in het hart van de aanval en het risico op een beroerte. Bovendien, de onderzoekers benadrukten dat de aanvoer van nitraten uit bladgroenten is goedkoop.

Bovendien, niet veel gebruikt, teneinde te komen tot een significant effect, op de top van dat, elke buitenlandse interventie in het organisme nodig zijn. Een zeer kosten-effectief, met een laag risico, eenvoudige en haalbare methode voor het verbeteren van de bloed – behalve als je niet van groenten.

Bron: Ashmore, T., Onderdrukking van de erytropoëse door dieet nitraat FASEB J. 2015 Jan;29(3), p. 1102 – 12.

Geef een reactie

Scroll To Top