Snelevacature Amsterdam

Galstenen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Galstenen zijn een galblaas-en vaatziekten. 15 tot 20 procent van de bevolking heeft galstenen, twee derde van hen zijn vrouwen.

  In het Algemeen, de Getroffen om op te merken niets van de materie en de klacht zijn volledig gratis. Minder koliek, echter, optreden, zoals pijn in de bovenbuik.

  Wat zijn galstenen?

  Galstenen ontstaan van de ingedikte gal. Wat precies leidt tot de steen formatie is nog onduidelijk. De gal wordt ondersteund wordt gevormd in de lever en stroomt in de regel – tot een Liter per dag van de lever via de galwegen direct in de dunne darm, waar de vertering van vetten. Slechts een klein deel, zo ‘ n 60 tot 80 milliliter, wordt opgeslagen in de galblaas tussen en, indien nodig, in de dunne darm verspreid. De galblaas dient als Reservoir voor de gal.

  Meestal galstenen vormen in de galblaas (galblaas stenen), en ontwikkelen vaak direct in de galwegen (galgang stenen). Ook in de galblaas als gevolg stenen kunnen migreren in de galwegen””.

  Galstenen zijn veruit de meest voorkomende Vorm van de ziekte programma ‘ s in de galblaas wordt de gal. Ongeveer 15 tot 20 procent van de bevolking heeft galstenen, twee derde van hen zijn vrouwen. De incidentie van galstenen neemt toe met de leeftijd. Een meerderheid van de Getroffen, ongeveer 80 procent, weet niet, echter, is dat ze galstenen. Omdat galstenen zijn normaal gesproken geen klachten.

  Ongeveer een vijfde van degenen die Getroffen zijn de typische symptomen, die wijzen op galstenen in de galblaas: de Koliekachtige pijn in de bovenbuik, optreden in spurts, en op ongeveer 15 minuten te blijven ontwikkelen. De pijn kan uitstralen in de omstandigheden in de achter-of de rechter schouder. Ze zijn vaak gepaard met Misselijkheid en braken.

  Galstenen in de galwegen zelden pijn of andere klachten. U kunt echter ook een verslaving aandoeningen, zoals gal uitstroom aandoeningen, geel en galgang ontsteking en galgang een infectie veroorzaken.

  In de behandeling van pijnlijke galstenen in de galblaas wordt meestal verwijderd de hele galblaas, de chirurg. Sinds de galblaas dient slechts als een Reservoir voor lever, gal geproduceerd, is het leven zonder u, meestal vrij van symptomen. Ongeveer 190.000 van deze zogenaamde Cholezystektomien worden uitgevoerd in Duitsland elk jaar. Door middel van key-hole operatie, zonder grote huid insnijdingen. Galstenen zijn vaak ontdekt in het kader van een door de maag en de twaalfvingerige darm te spiegelen en onmiddellijk endoscopisch verwijderd.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top