Snelevacature Amsterdam

Gastritis (Ontsteking Van Het Maag-Darmslijmvlies)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De Gastritis is een ontsteking van het maagslijmvlies kan acuut (plotseling) of chronische (langdurige) en er gebeurt relatief vaak. Terwijl de chronische Gastritis veroorzaakt vaak geen specifieke klachten, het komt in acute Gastritis is meestal niet-specifieke pijn in de bovenbuik, zoals maagpijn, Misselijkheid, brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel.

  Wat is een Gastritis?

  Op een Gastritis het gaat om een ontsteking van het maagslijmvlies dat de lijnen van de maag van binnenuit. De maag ligt in de bovenbuik tussen de slokdarm en de darmen. Hij deed het het voedsel dat we eten, voordat hij doorgestuurd voor verdere vertering in de darm. Dus de maag af te breken het voedsel effectief voor het vormen van glandulaire cellen in het maagslijmvlies van spijsverteringsenzymen en zoutzuur dat ze giet het in de maag. Het zoutzuur is zeer agressief en niet zou verteren niet alleen het eten maar ook de maag slijmvlies. Daarom huid is een groep van glandulaire cellen in het slijmvlies van de maag permanent om te produceren een dikke laag slijm, die betrekking heeft op het geheel van het maagslijmvlies en uit een aanval door het zuur in de maag beschermt.

  Frau mit Gastritis

  Pijn in de onderbuik, brandend maagzuur en Misselijkheid zijn typische symptomen van een Gastritis

  Acute Gastritis Maagslijmvlies Beschadigd

  Om verschillende redenen kan het gebeuren, dat dit slijmvlies wordt beschadigd laag of geïrriteerd en geeft niet voldoende bescherming. Dan is de maag kan invloed hebben op de huid zuur de onderliggende slijm en het gaat om een acute Gastritis, het maagslijmvlies raakt ontstoken en de cellen van het maagslijmvlies beschadigd worden. Gastritis, echter, kan een chronisch verloop. In het geval van een chronische ontsteking van het maag-darmslijmvlies er zijn drie verschillende soorten, die verschillen in hun zaak.

  3 types van chronische Gastritis

  • De Gastritis type van Een auto-immuun gastritis, waarbij het eigen immuunsysteem het maagslijmvlies. Het biedt de huid met ongeveer vijf procent van alle gevallen, de zeldzaamste Vorm van maag-slijmvliesontsteking.
  • De Gastritis van type B is een bacteriële veroorzaakt en wordt veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori die infecteert de maag slijmvlies. De bacteriële Gastritis, met een aandeel van 85 procent, de meest voorkomende Vorm van chronische ontsteking van het maag-darmslijmvlies.
  • De Gastritis van het type C, die wijzen Artsen als chemisch-toxische Gastritis, komt voor bij ongeveer tien procent van alle Betrokkenen. De belangrijkste oorzaken zijn van bepaalde medicijnen, met name pijnstillers (niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen) – alcohol, of de gal, die uitmondt onder bepaalde omstandigheden, van het aangrenzende dunne darm in de maag, het maagslijmvlies irriteren.

  De Gastritis is een relatief veel voorkomende ziekte. Voor acute Gastritis, de exacte Getallen zijn niet bekend, chronische Gastritis, echter, zijn getroffen ongeveer 50 procent van alle mensen boven de leeftijd van 50 jaar.

  Hoe de behandeling van Gastritis?

  Behandeling van Gastritis is afhankelijk van de oorzaak van de ziekte. Vaak, de maag zuur, dat een aanval op de verzwakte maagslijmvlies is de belangrijkste trigger. In dit geval, de arts schrijft het blokkeren van agenten, de inname van Zuur, bijvoorbeeld in de Vorm van een proton-pomp remmers, antacida of H2-antihistaminica. In het geval van een type-A-Gastritis, echter, het kan komen als gevolg van een Vitamine B12-tekort tot bloedarmoede, wat is de reden waarom Vitamine B12-supplementen moeten worden genomen.

  Een lange tijd, Stress is een belangrijke trigger voor de ontsteking van het maag-darmslijmvlies. Vandaag de dag, de Artsen weten echter dat dit wordt vaak veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori, met de helft van alle mensen boven de 60 Jaar oud is geïnfecteerd. De Helicobacter Gastritis veroorzaakt, moet worden met antibiotica te bestrijden. In Parallel, Artsen geadviseerd dieet al jaren. Echter, recente studies tonen aan dat het dieet is arm aan vitaminen en vezels, en dus leidt vaak tot constipatie. De aanbeveling is: gewoon eten wat u kunt verdragen – ook Kruidig met spaanse peper of Kerrie. Deze kruiden zijn anti-bacteriële, anti-inflammatoire en beschermen de maag in de lange termijn, beter dan de smaak van slechte suikers.

  Andere methoden van behandeling in het geval van een Gastritis heeft gecombineerd met de praktijk Vita is hier voor u.

  Kun je voorkomen dat je Gastritis?

  In tegenstelling tot een chronische Gastritis de Helicobacter bacterie – dit kun je niet beïnvloeden, het is heel goed mogelijk, met een paar eenvoudige stappen een acute Gastritis te voorkomen. Deskundigen adviseren om zich te onthouden van nicotine, eten en drankjes die je zullen aanvallen je maag voering, voor een groot deel. Bovendien, Stress, Overgewicht moet vermeden worden, bijvoorbeeld door middel van sportieve activiteiten, of voldoende lichaamsbeweging in de frisse lucht.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top