Snelevacature Amsterdam

Geheugen stoornissen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Van normale verstrooidheid over de leeftijd-geïnduceerde dementie tot de tijd van “retrograde amnesie” – geheugen stoornissen, in veel verschillende vormen. Eerste van alles, moet een arts uit te sluiten maar lichamelijke oorzaken, kunnen snel een therapie op te starten.

  Elke persoon heeft soms problemen om dingen te herinneren die echt tellen voor de nuttige informatie, bijvoorbeeld, de laatste Parkeerplaats van je auto of de verjaardag van een familielid. Dus effectief, zijn de menselijke hersenen om informatie te verwerken, zo goed als het kan het ook gebruiken om de informatie te selecteren die niet opgehaald regelmatig, en op de lange termijn, blijkbaar overbodig, zal verdwijnen uit ons geheugen. Een verder kenmerk van ons geheugen mechanismen: We handhaven van een Positieve beter en langer in het geheugen dan negatieve ervaringen.

  Zwei Frauen stellen sich einander vor

  Het korte-termijn geheugen beslist, bijvoorbeeld, of we ons bewust zijn van een naam voor ons op de lange termijn en op de lange-termijn geheugen transfer

  Deskundigen maken onderscheid tussen de ultra korte termijn, korte termijn en lange – termijn geheugen:

  • De ultra-korte-termijn-geheugen verwijst naar een periode van slechts een paar seconden – bijvoorbeeld, als u een rechte behoorde tot de telefoon-nummer als een Echo in een fout-vrij te krijgen. Het is de perceptie van een soort van cache voor onze huidige doeleinden en wordt daarom ook wel sensorische geheugen of directe geheugen.
  • Het korte-termijn geheugen is het geheugen waarin de processen in de hersenen zijn percepties en in belangrijke en onbelangrijke informatie. De opslag duur van enkele minuten. Soms zijn het korte-termijn geheugen wordt ook wel aangeduid als werkgeheugen.
  • In het lange-termijn geheugen, dagen, weken of zelfs jaren worden opgeslagen. Slechts een fractie van de opgenomen informatie een plaats krijgt in het lange-termijn geheugen, maar de ankerplaats is er vaak al meer diepere, bijvoorbeeld, kunnen een heleboel mensen zelfs op hoge leeftijd, tot haar eerste dag op de school.

  Mann mit Gedächtnisstörung

  Elke persoon heeft soms problemen om dingen te herinneren. Niet noodzakelijkerwijs problemen met het geheugen zijn

  Vergeetachtigheid is niet indicatief voor altijd op het geheugen stoornissen

  Alleen wat de hersenen neemt een zeer indrukwekkende true – vooral gekoppeld aan sterke emoties of wat het is nodig opnieuw en opnieuw, en herhaaldelijk, wordt ook opgeslagen in de afgelopen jaren. Dat individuele informatie zal verloren gaan in het selectie proces of de andere wordt verplaatst, dat wil zeggen niet noodzakelijkerwijs problemen met het geheugen. Bepaalde vormen van dementie en geheugenverlies, echter, zijn ziekten die behandeld moeten worden.

  Problemen met het geheugen die duiden op een ziekte

  • Als niet alleen interne links ontbreken, maar belangrijke hiaten in het geheugen over een periode van tijd beschikbaar zijn, spreekt men van een geheugenverlies. Veel mensen associëren de term amnesia met een volledig verlies van de zogenaamde biografische geheugen. Dit is echter zeer zeldzaam. Meer beperkte of tijdelijke geheugen fouten zijn tijdelijk.
  • Retrograde amnesie is als herinneringen zijn verloren aan een bepaalde gebeurtenis. Dit doet zich bijvoorbeeld voor in het geval van traumatische ongevallen: De Betrokken persoon herinnert zich niet de gebeurtenis zelf, noch in de minuten of uren eerder. In het geval van Antero-grader amnesia, kan je herinneren aan een bepaalde gebeurtenis, niets meer effectief. Normaal gesproken is dit gekoppeld aan een verlies van bewustzijn. Dan vergeet je weer, wat gebeurde onlangs, terwijl de lange-termijn geheugen, met herinneringen uit de tijd van vóór de gebeurtenis.
  • Een gemeenschappelijk geheugen stoornis in gevorderde leeftijd, dementie, voornamelijk in de Vorm van de ziekte van Alzheimer en vasculaire (“schip-gerelateerde”) dementie. Deze aandoeningen zijn meestal progressief, dat is, zij met de tijd en het beperken van de Getroffen steeds in zijn mentale capaciteit. Naast geheugenstoornis, ze hebben vaak problemen met het taalkundig te Uiten en zich te Oriënteren in hun omgeving.
  • Een zeer zeldzame geheugen stoornis is de zogenaamde Hypermnesia. In dit geval, het geheugen is veel meer uitgesproken dan bij de meeste mensen. De selectie processen in de hersenen – welke informatie belangrijk is en wat niet – functioneren in het Getroffen slechts in beperkte mate, en dus weet je nog bijna alles. Deze ziekte wordt soms geassocieerd met autisme.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top