Snelevacature Amsterdam

Gekoeld fruit verliezen 80% van de antioxidanten

Groenten en Fruit verliezen wanneer het afgekoeld is, maar als je Bevriezen van veel van de ingrediënten. Een analyse voor de anti-oxidanten: 80% van de anti-oxidanten zijn verloren in het geval van koeling na een paar dagen! De zogenaamde “verse” groenten en fruit is dus niet, helaas, vaak zo waardevol is als het lijkt.

De vruchten zijn zeer gevoelig eten. Weerloze je na een paar dagen, sommige zelfs uren, beschadigd. Om verlenging van de duur van de eetbaarheid, worden opgeslagen verse groenten en fruit zijn meestal gekoeld. Maar ook een koeling van de opgeslagen sla een paar dagen na het Plukken minder dan de helft van de vitaminen.

Het Alternatief is, fris, na de oogst, bevroren fruit of bevroren groenten te kopen. De duurzaamheid wordt verhoogd, dat is zeker. Hoe is het stoffen, maar met de waardevolle inhoud?

Ongeveer 80 procent van de antioxidant capaciteit na zeven dagen afkoelperiode

Onderzoekers van de Sheffield Hallam University, Verenigd Koninkrijk, uitgevoerd in samenwerking met de Britse fabrikant, Chaucer, Levensmiddelen, vers, gekoeld en bevroren, gedroogd fruit en groenten.

Om te worden in staat om uitspraken te doen over het behoud van vitale materialen, zijn opgenomen in een aanvulling op het gehalte aan Vitamine C, de andere twee waarden in de analyse. Dit was de totale antioxidant capaciteit (totale antioxidant capaciteit, TAC ‘ s) en het totale gehalte aan fenolische Verbindingen (totaal fenol-inhoud, TPC), d.w.z. de aromatische en kleur-het meegeven van secundaire plantaardige stoffen, zoals flavonoïden.

De angstaanjagende resultaat was dat na zeven dagen van koeling, 19 procent van de Vitamine C verloren was. De TAC werd verminderd met 23 procent, en de TPC werd verminderd door een dramatische 82 procent.

Dit resultaat geeft inzicht in de werkelijke bestanddelen van fruit en groenten in duitse supermarkten. Omdat in het geval van citrus fruit uit zuid-Europa, bijvoorbeeld, zijn waarschijnlijk vaak rijk worden een paar dagen, totdat de vrucht van de boom, landt op de duitse plaat. Want op de boerderij, Transport per Vrachtwagen in gekoelde vrachtwagens Centrale gekoelde magazijnen en levering naar de groenteboer of de supermarkt in de schappen en dan op de koelkast, op het bord van de consument gaat een hoop tijd. De consument kan dan, indien hij de mogelijkheid heeft om u te voorzien van dagelijks vers geoogste groenten en fruit van de boerderij winkel een boerderij, om voedsel te kopen, hebben verloren een groot deel van hun gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Vriesdrogen kan een oplossing

Het Alternatief is het vriesdrogen zou kunnen worden. In het proces, de grondstoffen zijn niet bevroren, maar het is ook beroofd van een groot deel van het vocht. Met de methode van het vriesdrogen, het meeste is voornamelijk te wijten aan oplosbare koffie, bekend is, kan blijven in het huis, vonden de onderzoekers, tal van ingrediënten, met vrijwel geen verliezen.

De vruchten komen direct na de oogst in een Freeze-droger, blijft Vitamine C en polyfenolen volledig in het eten. Ook de totale antioxidant capaciteit blijft 92 procent doeltreffend is. Dit zou kunnen worden van de bessen, de wetenschappers van limoenen, sinaasappels, zwarte bessen, rode paprika en broccoli aan te tonen. Gevriesdroogde aardbeien zijn vaak te vinden in granen.

Het bedrijf Chaucer Voedsel wil de studie van de gelegenheid, om het vergelijken van de vriesdrogen met andere drogen, de verpakking en de opslag van de procedures en de resultaten zijn zo uitgevoerd dat de consument kunnen worden aangeboden vruchten en groenten, zodat de ingrediënten hebben verloren mogelijk.

Bron: Sheffield Kamer van Koophandel en Industrie, “Freeze-dried fruit behoudt het goede”, ongedateerd persbericht.

Geef een reactie

Scroll To Top