Snelevacature Amsterdam

Gele koorts

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Gele koorts is een virale infectie die veroorzaakt wordt door het gele koorts Virus. Het Virus wordt overgebracht door de beet van muggen en komt vooral voor in tropische en subtropische gebieden van Afrika en Zuid-Amerika. In de meeste gevallen, gele koorts is mild. In ernstige vormen van gele koorts, kan de ziekte levensbedreigend zijn. Voor gele koorts er is een effectief vaccin.

  Wat is gele koorts?

  Gelbfieber beginnt mit Fieber

  Een typisch Symptoom in gele koorts, is plotseling het invoeren van een koorts

  Gele koorts is een infectie met het zogenaamde flaviviruses, die kan optreden bij mensen en mensapen. Het gele koorts Virus wordt overgedragen via muggen die hebben gestoken een geïnfecteerde apen of mensen en het Virus voor de mens. Een besmetting met het gele koorts Virus zonder vaccinatie, in het bijzonder in de zogenaamde gele koorts riem. Aan de evenaar gebieden van Afrika, en de twaalf landen van Zuid-Amerika, zoals Bolivia, Brazilië en Ecuador. Zelfs op een enkele Caribische Eilanden is een besmetting met het gele koorts Virus is mogelijk.

  Typische stadia van de gele koorts

  Voor gele koorts is typisch, dat dit wordt uitgevoerd in twee fasen: In de eerste, plotselinge (acute) Fase van de desbetreffende symptomen, zoals koorts, pijn in het lichaam en koude rillingen, griep lijken erg op elkaar. Na verbetering van deze symptomen na een paar dagen genezen de ziekte vaak. In ongeveer 15 procent van de gevallen, echter, kan terugkeren in de tweede Fase, de koorts en de maag-en slijmvlies bloedingen (hemorragische koorts), braken van Bloed, evenals het orgel schade en geelzucht optreden (geelzucht).

  Overdracht van het gele koorts

  Gele koorts is niet direct overdraagbaar is van mens tot mens. Echter, een indirecte besmetting via de beet van muggen kunnen worden gedaan. Tot op heden is er geen geneesmiddel tegen gele koorts Virus. De behandeling is daarom gebaseerd op de symptomen. Een bescherming van de gele koorts vaccinatie met een levend vaccin, dat is een van de veiligste en meest effectieve vaccins over de hele wereld. Voor het reizen in gebieden met een hoog risico, vaccinatie mag niet langer zijn dan tien jaar en niet later dan tien dagen voor het vertrek. Mensen met eiwit Allergie en de zwangere of melk afscheidende vrouwen zouden niet gevaccineerd moeten worden.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top