Snelevacature Amsterdam

Gember kan het verbeteren van de insuline gevoeligheid

Gember is een gezonde, zoals het gezegde gaat, het is in het bijzonder in de Aziatische regio. Verschillende studies hebben inmiddels aangetoond dat diabetici gember op je eten kunt profitien plan. Gember kan hebben anti-inflammatoire en de gevoeligheid voor insuline bij type-2 Diabetes patiënten verbeteren. De waargenomen eigenschappen van gember zijn vergelijkbaar met die van kurkuma. Dit is niet verwonderlijk, omdat kurkuma is een van de naaste Familie van de gember.

Allen die het lezen van de roman “De arts” van Noah Gordon, weten, hoewel veel van het is in de plot van de roman is zeker fictief, en dat het perzische Rijk had in de middeleeuwen al een hoog ontwikkelde geneeskunde. Onder de aanzienlijke Artsen van deze tijd van het Gordon-samengesteld Avicenna of Ibn Sina.

Hoewel de Diabetes mellitus werd voor het eerst gediagnosticeerd in 1675, voor de eerste keer, beschrijft Avicenna in de eerste helft van de 11. Eeuw zijn de symptomen precies. Op het moment van de arts-filosoof niet kon weten, maar dat met name de type-2-Diabetes zou zijn om de mensheid een probleem, met vele miljoenen doden per jaar. Alleen in zijn huis, het huidige Iran, momenteel zo ‘ n 4,5 miljoen ziekten bekend, het maken van bijna negen procent van de volwassen bevolking worden beïnvloed. Dit is iets minder dan in Duitsland, waar een twee-cijfer percentage aantal van de ziekte wordt bereikt. Echter, een aanzienlijk lagere levensverwachting in Iran heeft in aanmerking genomen te worden. Dat is van Diabetes, en meer jongere mensen zijn getroffen.

Drie Iraanse studies aan gember en type 2 Diabetes

Door deze alarmerende ontwikkeling, de nakomelingen van Ibn Sinas zullen alles doen om te winnen in de strijd tegen Diabetes mellitus land. Onder andere dingen, werd de aandacht getrokken in de Iraanse onderzoek op de gunstige eigenschappen van gember.

Verbeterde Insuline Gevoeligheid

Een voorbeeld van een gerandomiseerde, dubbel-blinde, Placebo-gecontroleerde studie van de Shahid Sadoughi Universiteit van medische Wetenschappen in Yazd, Iran, vanaf het jaar 2014. Dergelijke studies zijn in het bijzonder van betekenis. Onder leiding van wetenschappers van de 88 deelnemers, die waren van het type-2-Diabetes nam een dagelijkse dosis van drie gram gember poeder of een Placebo.

De intake duurt acht weken. Voorafgaand aan de initiële nemen voor Diabetes-relevante waarden werd bepaald. Voor dit doel, het Vasten glucose van het bloed, andere suiker verbindingen zoals Frucosamin en HbA1c, en de gevoeligheid voor insuline door QUICKI Test, en HOMA-IR, waaronder een proef van de Beta-cel functie. Deze studies werden uitgevoerd na twee maanden.

Het bleek dat de Nuchtere bloedsuiker niveau was gedaald in de gember, de groep tot een maximum van tien procent, en in de Middellandse zee, 21% in de Placebo groep. Ook het HbA1c daalde de waarde. Dit wordt het vaak op de lange termijn de suiker van het bloed, door deze verbinding van hemoglobine en glucose, uitspraken over de bloed glucose waarden uit het verleden één tot drie maanden. Alle andere Tests toonden aan betere waarden voor (1).

Vermindering van de inflammatoire markers

Voor andere Iraanse studie, 70 type-2–Diabetes-patiënten over een periode van 12 weken dagelijks en 1,6 gram gember of een Placebo. Ook hier werden vastgesteld aan het begin en aan het einde van de intake waarden in het bloed. In aanvulling op de Nuchtere bloedsuikerspiegel, een lange-termijn bloedsuiker en insuline gevoeligheid van dit vet, de waarden in het bloed alsmede de concentratie van de ontsteking marker CRP staat voor C-Reactief Proteïne, prostaglandinen (PGE2) en Tumor necrose factor (TNF).

Ook hier werden bereikt door de gember nemen in alle gebieden van verbeteringen. Onder andere dingen, vonden de onderzoekers een vermindering van de inflammatoire markers CRP en PGE2, dat ze geïnterpreteerd als een risicofactor voor typische Kompikationen die zich kunnen voordoen met type-2-Diabetes, (2).

Cholesterol en triglyceriden waarden

Diabetici worstelen met complicaties als gevolg van de schade aan de bloedvaten van Binnen naar buiten. Daarom is het voor diabetici vooral belangrijk voor de beheersing van andere risico factoren, zoals de landen van de cholesterol-en homocysteïnegehalte door het eten van een gezond dieet.

In een derde studie, de intake werd verbonden door dagelijks twee gram gember met een aanzienlijk hogere gevoeligheid voor insuline. Deel 64 type-2 Diabetes, deelgenomen aan de patiënt en de duur van twee maanden. Op hetzelfde moment was er een reductie in LDL-cholesterol als triglyceride niveaus (3).

(1) Mozaffari-Khosravi, H. Et al., Het effect van gember poeder suppletie op insuline resistentie en glycemische indexen in patiënten met type 2-diabetes: een gerandomiseerde, dubbel-blinde, placebo-gecontroleerde studie, Complement Ther Med. 2014 Februari;22(1), Pp. 9 – 16. (2)Arablou, T., et al., Het effect van gember consumptie op de glycemische status, de lipiden profiel en een inflammatoire markers bij patiënten met type 2 diabetes mellitus, Int J Food Sci Nutr. 2014 Jun;65(4), Pp. 515 – 20. (3) Mahluji S., et al. Effecten van gember (Zingiber officinale) op het plasma glucose level, HbA1c en de gevoeligheid voor insuline bij type 2 diabetes patiënten, Int J Food Sci Nutr. 2013 Sep; P. 64(6).

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Geef een reactie

Scroll To Top