Snelevacature Amsterdam

Genitale Herpes – de onderschatte bedreiging

Genitale Herpes, ook wel genitale herpes is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen. Helaas, veel van degenen die Getroffen zijn zich niet bewust van de infectie, omdat het veroorzaakt vaak geen symptomen. De praktijk Vita legt.

Wat zijn de symptomen?

Na een incubatieperiode van ongeveer een week voor de organen van jeukende, pijnlijke blaren te vormen over het geslacht. Wanneer ze scheuren, kleine zweren, die genezen pas na 10 tot 21 dagen. Vaak komt het tot een zwelling van de lymfeklieren in de lies, tot een verhoogde temperatuur of hoofdpijn.

Wat zijn de oorzaken van genitale Herpes?

Genitale Herpes wordt meestal overgedragen door het herpes stam van HSV-2 (Herpes simplex Virus 2) tijdens de geslachtsgemeenschap. Echter, niet iedereen vangsten. Er zijn mensen die hebben een natuurlijke immuniteit tegen deze ziekte. Artsen hebben waargenomen, echter, dat het risico van Besmetting is vooral groot als er iemand in de Jeugd waterpokken had. Na het verdwijnen van de symptomen, het Virus sluimerend aanwezig in de zenuwcellen en kunnen op een later tijdstip punten altijd actief zijn, als het niet wordt gehouden door het immuunsysteem te controleren. Meestal doet zich steeds weer opnieuw in dezelfde huid. 12 tot 15 procent van Herpes dragers hebben geluk en krijgen na de eerste ziekte, geen verdere bubbels. Andere ervaring van meerdere aanvallen per jaar, tot de uitbraken worden steeds zwakker en minder frequent. Terugval kan optreden als gevolg van blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen, een verzwakt immuunsysteem als gevolg van febriele aandoeningen, voor tandheelkundige behandelingen, maar ook door Stress, angst en depressie. Vernieuwd uitbraken van Herpes zijn vaak waargenomen in de dagen voorafgaand aan de Menstruatie of na de geslachtsgemeenschap. Bij patiënten met ernstige immuun aandoeningen kunnen de ziekte verspreiden naar de huid, bijvoorbeeld een Hersen – of op de huid van een hoorn ontsteking ontwikkelen.

Schwangere betrachtet Ultraschallbild

Seksueel overdraagbare aandoeningen zoals herpes genitalis bergen v. a. voor Zwangere vrouwen om substantiële risico ‘ s (bijv., vroeggeboorte of een te vroeg geboren)

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

In het einde, alleen het lichaam het eigen immuunsysteem kunnen bestrijden van het virus. Voor de verlichting van de symptomen van het virus worden gebruikt voor het doden van agent in crème of tablet vorm. In het geval van Genitale Herpes sitz baden met een oplossing van keukenzout (2 volle theelepels zout op 1 Liter water) helpen. Hoe eerder de behandeling wordt begonnen, hoe groter de Kans dat de ziekte milder. Totdat de luchtbellen verdwenen zijn, is er het risico van Infectie. Dus, de Partner niet besmet is, is er geen kussen of geslachtsgemeenschap. Zwangere vrouwen, bijna aan het tijdstip van de geboorte met genitale herpes moet contact opnemen met uw gynaecoloog. Eventueel een keizersnede moet worden gemaakt op het infecteren van de Baby.

Een Virus dat nooit verliest

Het Herpes simplex Virus is een relatief grote Virus dat zich voordoet in twee soorten. Heb je te onderscheiden van de HSV-1 (Herpes simplex Virus 1), die de oorzaak is meestal zweren in de mond, en HSV-2 (Herpes simplex Virus 2), en de ontsteking van de geslachtsdelen veroorzaakt. Het wordt overgedragen via speeksel, urine en ontlasting. De infectie vindt meestal plaats op de beschadigde huid, bijvoorbeeld in het geval van kleine scheurtjes of brandwonden veroorzaakt door de zon. Later, het Virus nestelt zich in het zenuwstelsel pad van de mensen, en wacht op een opportuun Moment om opnieuw actief worden. Dit gebeurt meestal in het geval van oppervlakkige irritatie van de huid (zon, wrijving), psychologische en fysieke Stress. Of ook, als het immuunsysteem is verzwakt door ziekten.

Geef een reactie

Scroll To Top