Snelevacature Amsterdam

Gescheurde gewrichtsbanden

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Ligamenten stabiliseren van het gewricht en het resultaat in vrijwel alle gewrichten van het menselijk lichaam in hun werk. Een ligament breuk, als de tapes worden, bijvoorbeeld door het Verdraaien van de voet door de natuurlijke dimensie, naast schokkend en onder hoge kracht te rekken en scheuren. Een pees ruptuur treedt meestal op in het enkelgewricht, in de knie, op de handen of op de schouders, en is een van de meest voorkomende sportblessures.

  Wat is een scheur in een ligament?

  Gescheurde ligamenten optreden, vaak tijdens sportieve activiteiten zoals voetbal of Basketbal. Maar ook in geval van ongelukken of Valt buiten de Sport, het kan leiden tot gescheurde ligamenten. Aangezien bijna alle gewrichten van het menselijk lichaam worden geleid in de uitoefening van hun functie, door gewrichtsbanden en gestabiliseerd is, kan een scheur in een ligament in principe overal plaatsvinden waar de verbindingen zijn gelegen. Heel vaak komt het op de enkel, knie, elleboog, Hand, evenals in de schouder om een Scheur van de ligamenten. De betreffende gewricht wordt bewogen door een plotselinge Buigen of draaien met geweld, zodat de banden kunnen worden gestrekt boven het normale niveau en scheuren.

  De belangrijkste risicofactor voor gescheurde ligamenten: verstuiking blessures in de sport

  Onder de oorzaken en risicofactoren voor gescheurde ligamenten, verschillende vormen van sport. De ligamenten van de enkel kan scheuren door een Bocht tijdens het Hardlopen of Springen, spelen, Joggen, Tennis of Basketbal spelen vaak gebeurt. Tijdens het spelen van volleybal, maar het is voornamelijk aan het ligament van verwondingen of het scheuren van een pees in de vinger gewrichten. Het kruis of de binnenste ligamenten in de knie kan met name scheuren tijdens het skiën of voetballen, als het kniegewricht wordt gedwongen geroteerd. Een verdere ligament letsel is de zogenaamde Ski-duim dat – zoals de Naam al zegt – zal worden getrokken in het bijzonder bij het skiën in de Filippijnen: Als een skiër valt, het is hier om bandletsels, als de Betrokken personen worden ondersteund met de duim of in de loop van de ski-pole verstrikt raken.

  Een ligament slijtage wordt meestal veroorzaakt onderscheiden, stekende pijn. Daarnaast is het aangetaste gewricht zwelt na een korte tijd en kan een blauwe plek. Om de symptomen te verlichten en de behandeling van de gewonde Band zo vroeg mogelijk, het is belangrijk om aandacht te houden van de zogenaamde GELUK regel: Daarom moet u van plan bent wanneer u vermoedt dat de banden direct een pauze nemen, het gezamenlijk met ijs te koelen, voor Compressie, een drukverband, en de benadeelde Band high-kampen.

  Arzt bewegt Fuß für Bänderriss-Diagnose

  Als u vermoedt dat uw buitenste gewrichtsband van het enkelgewricht, de arts voor de banden zal verscheuren de diagnose van de omvang van het ligament letsel dat door het vouwen van de gehele voet zo ver mogelijk naar binnen

  Na de Eerste hulp tapes worden geript door een arts grondig onderzocht en behandeld. In het geval van de onbehandelde groepen, de gescheurde Ligamenten niet aan elkaar groeien, de scheuren in de regel van zijn eigen. Soms zijn ze ook. De gezamenlijke leiding en de stabiliteit van de bands ontbreken in de reeks, zodat de gezamenlijke functie is beperkt, en nieuwe blessures aan het gewricht zijn meer waarschijnlijk.

  In het geval van een professionele behandeling is een ligament geneest van een scheur in de regel zonder gevolgen. Kortom, de arts maakt een onderscheid tussen twee vormen van behandeling: In het geval van conservatieve therapie, het gewricht wordt geïmmobiliseerd door een Spalk, een brace of een gipsverband, zodat de twee Uiteinden van de gescheurde ligamenten kunnen groeien terug samen en genezen. U kunt ook de gescheurde ligamenten kan worden gehecht in het kader van een “Bewerking”. Dit gebeurt vooral in het geval van bepaalde banden-typen (bijvoorbeeld Ski-duim) of als u een ernstige ligament letsel, en de scheuren, ongeacht de desbetreffende gewricht.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top