Snelevacature Amsterdam

Gezond, gezonder, meer vitaminen? De 3 Top-nutriëntencomplex Overzicht

Voedingsstoffen die nodig zijn voor het onderhoud van de lichaamsfuncties in een organisme (meer dan)die essentieel zijn voor het leven, en het leven van de levende wezens moet worden opgenomen. Voedingsstoffen kunnen worden organische of anorganische aard zijn en zijn columns in de context van metabole processen, en ontbindt. Nutriënten voedingsstoffen groepen, bijvoorbeeld in plantaardige en dierlijke stoffen, of in de Macro – en micro-nutriënten van dierlijke voedsel voor het menselijk organisme. In het volgende Overzicht, verdeeld in drie hoofdgroepen moeten worden uitgevoerd over de voedingsstoffen complexe uitleg.

Vitaminen – van vitaal belang voor veel functies in het lichaam

Vitaminen zijn voedingscomponenten die voor de functie van een organisme in het leven is belangrijk, dat is te zeggen van essentieel belang: Geen vitaminen, geen leven. Vitaminen om te voldoen aan alle wezens dezelfde functies. Alle 13 vitaminen, met één uitzondering, de Vitamine D moet worden geleverd door een aangepaste voeding extern, voor het verkrijgen van het organisme in leven. Pre-constructie stappen om de werkelijke vitaminen aangeduid als provitaminen.

De term ‘Vitamine’ is een in 1910 voor het eerst gebruikt het woord, niet de werkelijke feiten correct, maar heeft genaturaliseerde nog. In het woord, het latijnse ‘vita’ (leven) en “amine” (of”stikstof-bevattende verbinding”). Het merendeel van de vitaminen zijn niet aminen, echter, behoren toe aan andere chemische klassen. Vitaminen worden onderverdeeld in twee groepen, vitaminen in water oplosbare en in vet oplosbaar.

Water-oplosbare vitamines, niet opgeslagen in het lichaam, een teveel aan aandelen zal worden uitgescheiden uit het lichaam binnendringen via de nieren in de urine. Water-oplosbare stoffen, zoals Vitamine C of de B-groep vitaminen, foliumzuur, Biotine, Niacine en Pantotheenzuur worden geabsorbeerd door het slijmvlies van de dunne darm. De meeste van de in water oplosbare vitaminen worden omgezet in coënzymen die samenwerken met metabolische enzymen om hun biochemische functies.

omega 3 fettsaeurenOm te worden in staat om de in vet oplosbare vitaminen te absorberen, dat het lichaam vet als een vitale voeding component die zorgt voor energie en essentiële vetzuren. Vetzuren, bijvoorbeeld, met name in de Vorm van de gezondheid gunstige lange-keten vetzuren die in de vorm slijmvliezen, een groot deel van de cel, om te zorgen voor een voldoende isolatie van de zenuwen, en dienen, in de Vorm van vet als energie opslag, waarbij het lichaam een tekort aan voedingsstoffen. In het proces, vetzuren zoals DHA of EPA, die worden aangetroffen in visolie zijn net, een bijzonder groot Voordeel voor de lichamelijke gezondheid, zoals https://www.vergleich.org/omega-3-kapseln/ op de hoogte. Van bijzonder belang in verband met de cardiovasculaire Systeem. Wie niet kan twee tot drie Keer per week vis te eten, of wil, kan voldoen aan zijn eisen met de hulp van visolie capsules. De aanbeveling is ongeveer drie stukjes per dag.

Overdosering: feit of phantom debat?

Noch de in water oplosbare vitaminen, noch van de niet-water oplosbare vertegenwoordigers, is er een risico van een Overdosis van vitaminen. Hoewel dit wordt beweerd op de kant van netdoktor.de pakket, specifiek, maar niet beschreven. Over het algemeen worden voedingssupplementen heel veilig zijn. De dosering van vitaminen en oligo-elementen moet liggen in de lange termijn, de EFSA vastgesteld “Bovengrens”. Zelfs deze “bovengrenzen” zijn waarschijnlijk aan de lage (artikel hier). Deze Overdosis, maar het is ook heel moeilijk te bereiken. Specifieke gevallen, met negatieve gevolgen van een Vitamine Overdosis zijn vrijwel om de massa gevolgen van foliumzuur tekort, verhoogde homocysteïne niveaus, vermoeidheid en haaruitval als gevolg van een ijzertekort maar Hauf.

Hoewel vitaminen zijn niet energiebronnen die kunt werken op de stofwisseling optimaal is alleen als er voldoende vitaminen binnen met het eten. Ze dragen indirect bij aan de productie van energie en zijn betrokken bij vrijwel alle stofwisselingsprocessen in het lichaam. Symptomen van een tekort mogen Staten in een gebrek aan drive, verminderde prestaties, vermoeidheid of verlies van eetlust.

Vitamine-deficiëntie: wijd gebruikt

Er wordt soms gezegd dat in Westerse Landen vitamine tekort in de tijd van vandaag is eerder een uitzondering. Maar dit is onjuist! Integendeel, de Nationale consumptie studie uit 2008 dat, onder andere:

  • ongeveer 80% tot 90% van de duitse bevolking voor een foliumzuur tekort,
  • Om 50% van de bevolking een beetje Vitamine E
  • driekwart van de vrouwen tussen de puberteit en de Menopauze, en een gebrek aan ijzer (met gevolgen zoals verlies van het haar)
  • Tekort aan vitamine C in ongeveer 30% van de bevolking heerst,
  • Zink in een kwart van de mensen is te weinig,
  • Jodium wordt in ongeveer 80% van de mensen te weinig.

Eiwitten, aminozuren en enzymen

De tweede essentiële voedingsstoffen groep bestaat uit organische Stoffen, die worden samengevat onder de term bio-moleculen, die de belangrijkste groep omvat de eiwitten en hun onderdelen, de aminozuren en enzymen. Eiwitten of proteïnen zijn opgebouwd uit aminozuren, die in de natuur een paar honderd bestaan. 20 proteinogenic, de lichaamseigen aminozuren die betrokken zijn in de structuur van de eiwitten in het menselijk lichaam. Het type en de volgorde van koppeling van aminozuren, zijn genetisch bepaald. In toevoeging, andere aminozuren geproduceerd tijdens de verschillende metabolische processen.

Acht voor de mens essentiële aminozuren kunnen niet worden geproduceerd door het lichaam en dat moet worden ingenomen via de voeding extern. Kinderen en Zwangere vrouwen zijn nog steeds in de behoefte van de twee, cystine en tyrosine.

Enzymen zijn speciale eiwitten die helpen als biokatalysatoren dat de reacties in een organisme sneller dan normaal uitvoeren. Eiwitten, ook voldoen aan andere taken, zodat ze zijn, bijvoorbeeld, – receptoren of structurele eiwitten zoals Myosin. De macro-moleculaire stoffen, die zich in het cytoplasma van alle organismen, en in de bouw van de eigenschappen van het eiwit van de Vogeleies dezelfde, worden gezamenlijk aangeduid als eiwit stoffen.

De Naam “Eiwit” gaat terug op J. Berzelius van het griekse woord “proteuo” – “ik zal op de eerste plaats,” is afgeleid. De Naam verwijst naar de fundamentele belang van eiwitten als een structuur – en functie-bepalen van de onderdelen van cellen.

Mineralen en sporenelementen – van vitaal belang zijn voor vele lichaamsfuncties

Naast vitaminen en biomoleculen die nodig zijn door het lichaam stoffen van een aantal mineralen. Sommige mineralen komen alleen in sporen van minder dan 15 mg in het lichaam, die zijn dus bedoeld als sporenelementen.

Zelfs minerale stoffen en sporenelementen zijn essentieel en moet worden geleverd via de voeding. Ze reguleren de stofwisseling in het lichaam en zijn voor de opbouw van het lichaam stoffen verantwoordelijk.

Het bedrag van de elementen, welke de mens moet elke dag, soms meerdere grammen record -, natrium -, chloride, fosfor, Magnesium, Calcium en kalium. Jodium, fluoride, ijzer, zink, koper, mangaan, selenium, chroom en molybdeen zijn de sporenelementen die het lichaam heeft slechts kleine hoeveelheden. Als het Overzicht van de hoeveelheden en sporenelementen, meer op de hoogte, en biedt al een evenwichtige voeding met vlees, zuivel, fruit, groenten, brood en water voor een voldoende aanbod van alle essentiële voedingsstoffen, zodat in principe een aanvullende leveren van speciale minerale supplementen kan worden afgezien.

De duitse vereniging voor voeding heeft gepubliceerd over de volgende hoeveelheid aanbevelingen met betrekking tot de meest noodzakelijke mineralen. De gemiddelde dagelijkse behoefte verwijst naar een volwassen:

Veel van de elementen van de dagelijkse behoefte (gram) Kalium2,00 Calcium1,00 Chlorid0,83 Phosphor0,70 Natrium0,55 Magnesium0,35 Eisen0,01 Zink0,01

Kalium speelt een belangrijke rol in de elektrolyten balans van de cellen en voor de vorming van zenuwimpulsen en de Overdracht binnen het zenuwstelsel naar de spier vezels en het hart is verantwoordelijk. Calcium is betrokken bij de bouw van grote structuren zoals de botten en de tanden. Calcium is ook nodig voor de overdracht van zenuwimpulsen naar de spieren en zenuwen. Het is dus in het bezit van de belangrijke spier en zenuw functies in tact. Daarnaast is Calcium bevordert de bloedstolling en is betrokken bij de activering van bepaalde enzymen en hormonen.

Geef een reactie

Scroll To Top