Snelevacature Amsterdam

Gilles de la Tourette Syndroom

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Gilles de la Tourette-syndroom is een kindertijd begin neuropsychiatrische stoornis, dat is een van de TIC-stoornissen. Een Tic is een onwillekeurige, plotseling, en een uniforme engineered muscle twitch, of, volgens de verklaring, kan de betrokkene op de korte termijn, maar niet op de lange termijn te voorkomen.

  Gilles de la Tourette-syndroom is tenminste één vocale Tic treedt op naast verschillende motorische Tics. Typische motorische Tics zijn knippert, bijvoorbeeld, Afkeer, of Grimassen. Om zijn vocale Tics, waaronder geluiden, zoals de keel clearing, Snuiven, of hoesten.

  Wat is gilles de la Tourette syndroom?

  Grimassen, ogen rollen, het opblazen van de wangen, de keel of de sniffle – de meeste kinderen ontwikkelen zich van tijd tot tijd, Teken en gewoonten, voor de ouders onbegrijpelijk en soms bizar. Zelfs als een dergelijke eigenaardigheden zijn soms vervelend of de zenuwen van de oudersoort, er is zelden een reden tot bezorgdheid. De meeste van de eigenaardigheden van plaats na een paar weken of maanden.

  In sommige gevallen, Tics kan een ziekte waarde. Artsen spreekt dan van een behuizing. Een Tic in de medische zin is niet slechts een vervelende gewoonte, met een beetje goede wil en het geduld om te overwinnen. Een Tic is een onwillekeurige, onbedoelde, meestal plotseling, aan het einde van de beweging (motorische Tic) inclusief of luid spreken (vocale Tic) dat dient geen duidelijk doel, en altijd precies op dezelfde manier uitgevoerd wordt. Op de korte termijn, voorkomende Tics bij kinderen zijn ongebruikelijk. Deskundigen schatten dat ongeveer 10 tot 15 procent van alle basisschool leerlingen worden tijdelijk beïnvloed wordt door Tics. Alleen een paar kinderen met een chronische geval. Voor dit doel, gilles de la Tourette syndroom, raadpleeg een arts als Gilles de la Tourette ‘ s syndroom, bijvoorbeeld. Het begint altijd in de kindertijd en wordt gekenmerkt door de volgende symptomen:

  • Meerdere motorische Tics optreden samen met tenminste één vocale Tic. De Tics hoeven zich niet noodzakelijkerwijs op hetzelfde moment.
  • De Tics meestal optreden in de serie van meerdere momenten van de dag, bijna elke dag, of herhaaldelijk over een periode van meer dan één jaar.
  • De incidentie, het type, de lokalisatie en de ernst van de Tics kan variëren in de tijd. Soms zijn de symptomen verdwijnen voor een aantal weken of zelfs maanden in beslag, maar dan onverwacht, opnieuw en opnieuw.

  Das Tourette-Syndrom ist eine sogenannte Ticstörung

  Gilles de la Tourette-syndroom is een zogenaamde case, die altijd begint in de kindertijd

  Typisch Tics zijn keel clearing, bijvoorbeeld, hoest, Knipoog of neus rompen, maar ook meer complexe handelingen zoals Springen, Draaien rond of Stampen. Sommige gilles de la Tourette patiënten luid schreeuwen, vloeken en schelden als een pijp Mus of slaan en knijpen, maar ook jezelf, die kan in ernstige gevallen leiden tot zelfverwonding. Aangetast voelen in hun Tics als onvermijdelijk en kan vertraging hen op de korte termijn, maar niet permanent. Vergelijk het gevoel van de Tics in, bijvoorbeeld, met een hik of Niezen met de behoefte aan een bepaalde hoeveelheid tijd, op een bepaald punt, de stimulans is maar overweldigend, en het lozingen spontaan.

  Gilles de la Tourette syndroom komt voor bij ongeveer één procent van alle kinderen. Jonge drie zijn getroffen tot vier keer vaker dan meisjes. De Tics beginnen meestal op de leeftijd van zes tot acht jaar, en uitgesproken in het geval van het basisonderwijs kinderen slechts zeer zelden zo sterk dat ze een echte ziekte-waarde. Een piek in de ernst en de frequentie van de Tics vaak tijdens de puberteit, waarna de klachten verbeteren bij veel kinderen spontaan. In sommige gevallen, de Tics verdwijnen in de loop van de verdere ontwikkeling, zelfs volledig, zodat het gilles de la Tourette syndroom bij volwassenen in het algemeen minder vaak voor dan bij kinderen. In principe kan de ziekte blijven bestaan, echter, zelfs in de volwassenheid.

  Problemen ontstaan voor het gilles de la Tourette Beïnvloed is vaak niet de Tics zelf, maar door de reactie van de leraren, klasgenoten, collega ‘ s en anderen. Vooral het gilles de la Tourette patiënten van een ernstige motorische Tics met uitgang -, bizarre werkende bewegingen van het lijden of van de stemming zal worden van enorme vloeken, beledigingen en scheldwoorden uitstoten, zijn in het Publieke domein is zeer merkbaar. Bij volwassenen, ze leiden tot onbegrip, verontwaardiging en ergernis en de andere kinderen die u de zorg voor bespotting en plagen. Ook de ouders van de betrokken kinderen zijn niet in staat om te gaan met het eigenaardige gedrag van uw kind vaak en maken beschuldigingen. Alles wordt in vraag gesteld: onderwijs, voeding, en misschien zelfs het beroep van de moeder. Of het kind is op het einde misschien net een verwend kind? Tot de juiste diagnose is gesteld door een specialist en de patiënten en hun familieleden zijn geïnformeerd over de ziekte, overlijden, vaak voor meerdere jaren.

  De in het oog springende gilles de la Tourette symptomen, zelfs alledaagse dingen, zoals een ritje in de tram of het bezoek aan de bioscoop voor de uitdaging. Door vooroordelen en discriminatie veel van gilles de la Tourette hebben de neiging om patiënten op sociale trekken. Ook Berusting en depressie zijn niet ongewoon. Dus, in principe ongevaarlijk, vooral in het geval van uitgesproken symptomen van een ernstige psychische problemen. Het is daarom altijd aan te raden, wanneer er een verdenking op een gilles de la Tourette syndroom om een bezoek zo vroeg mogelijk naar een arts om te voorkomen gevolgschade.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top