Snelevacature Amsterdam

Glucosamine: drug en niet een voedingssupplement?

Glucosamine (en alleen de glucosamine soortgelijke aard heilmitel Chondroïtine) is een Europa-breed, dus in het bijzonder ook in Duitsland, als een voedingssupplement, goedgekeurd. Tegelijkertijd is het ook een drug: voor de behandeling van artrose en Artritis een medicijn goedgekeurd. Wat betekent dit voor de toepassing?

Het verschil tussen voedingssupplementen en geneesmiddelen?

Een voedingssupplement is bedoeld om te worden toegediend aan, in principe gezonde mensen en heeft geen zogenaamde “farmacologische effect”. Hoewel deze term is zeer diffuus, omdat:

Voedingssupplementen gevolgen hebben. Deze zijn niet alleen onderzocht in talrijke studies en bevestigd, maar ook van de EFSA, de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, bevestigd. Er is ook een gestaag groeiende catalogus van mededelingen met betrekking tot vitaminen, sporenelementen, aminozuren en andere natuurlijke remedies, de producent om uw producten of ingrediënten.

Het kan, in principe, om een stof in de loop van vele decennia als een voedingssupplement, of voedsel in de transport en zeer veilig in gebruik heeft bewezen. Echter, als een farmaceutische legt de fabrikant van hoge kwaliteit studies met betrekking tot de stof en aan patiënten met een ziekte, kan deze stof is een geneesmiddel. Tegelijkertijd verliest hij de Status als een voedingssupplement.

Een natuurlijke actieve ingrediënten en voedsel component kan zowel een voedingssupplement (=voedsel) en de drug of drugs. Waarschijnlijk de meest bekende stof die een “dubbel leven”, is Ginkgo biloba. Het uittreksel is beschikbaar als een medicijn tegen dementie, evenals als een voedingssupplement in het verkeer.

Het verschil tussen een geneesmiddel en een voedingssupplement van dezelfde stof is meestal op de verpakking: Op de drug, het effect is beschreven op het voedingssupplement, dit mag niet gebeuren. In sommige, maar niet alle, gevallen wordt de dosering aanbeveling in het product is aanzienlijk hoger.

Ook glucosamine is een drug: geneesmiddelen en supplementen op hetzelfde moment.

Glucosamine is in Duitsland en het verenigd koninkrijk geneesmiddelen

Glucosamin Nahrungsergänzugsmittel MedikamentZowel de Britse en de duitse drug instantie is er voor het product “Dolenio®” goedkeuring als een geneesmiddel voor de behandeling van Osteoartritis (artrose en Artritis).

Een verschil in de classificatie als voedingssupplement of geneesmiddel is misschien ook de dosering. Zo vindt u tal van vitamine producten met een Vitamine of ijzer als een geneesmiddel in de apotheek: Vitamine B12 (500µg aanbevolen dagelijkse Inname), Vitamine E (400 mg per dag) of ijzer (50 mg aanbevolen dagelijkse Inname) zijn zeer wijdverbreid, en deels ook niet als een recept medicatie in de Apotheek korting beschikbaar.

Maar de dosering maakt het verschil: het medicijn dat is goedgekeurd voor Dolenio® bevat 1.178 mg glucosamine per dag. Als een voedingssupplement glucosamine kan worden, in ieder geval, tot een dosering van 1500 mg in de markt. In het geval van glucosamine, heeft de consument nauwelijks begrijpelijke situatie, daarom, in het bijzonder:

 • Door de farmaceutische lobby, het effect is ondervraagd in het geval van artrose, (zie ook dit artikel)
 • op hetzelfde moment dat een producent heeft voldaan aan de voorwaarden voor het product (Dolenio® met 1.178 mg per dag)
 • en deze fabrikant heeft nu probeerde zelfs in het verenigd koninkrijk, bij het verlaten van glucosamine, niet meer dan een voedingssupplement te categoriseren.
 • De consument voorstanders tegenvordering tegen dit Initiatief. Omdat glucosamine gebruikt moet worden als een drug is ingedeeld, is er minder diversiteit, de stijging van de prijzen en, in het bijzonder, de combinatie preparaten kan worden, pas na de tijdrovende procedures die beschikbaar zijn.

  Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

  Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

  Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

  Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

  Geef een reactie

  Scroll To Top