Snelevacature Amsterdam

Glucosamine en Chondroïtine helpen met Artritis: Nieuwe studie bewijst impact

Het effect van Chondroïtine in combinatie met glucosamine vergelijkbaar is met die van niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen en kan voor veel mensen voordelen. Dat is de conclusie van 2015 gepubliceerd hoogwaardig onderzoek uit Duitsland.

Het effect van Chondroïtine en glucosamine in joint klachten die deskundigen zijn altijd fel bediscussieerd. De tegenstanders zeggen dat er genoeg goede studies en onderzoeken. Voorstanders zeggen dat opnieuw en opnieuw, een aantal goede studies over dit en zeggen dat als u beschouwd als de vermoedelijke effect van Chondroïtine en glucosamine in relatie tot de quasi onbestaande bijwerkingen, die is eigenlijk altijd aan te raden. Daarnaast zijn studies op Chondroïtine en glucosamine die niet gebleken van een aanzienlijke verbetering zijn meestal alleen over een zeer korte periode. Een effect, maar is vaak pas na drie tot zes maanden.

Wat voor klachten hebben te maken met een joint?

Mensen, de ziekte van artritis, vooral artrose van de knie, het lijden, zijn in de regel afhankelijk is van verschillende geneesmiddelen tegen pijn en ontsteking. Dit omvat niet-steroïde anti-inflammatoire Geneesmiddelen (nsaid ‘ s). De meeste van hen zijn bekend onder de merknamen zoals Aspirine® of actieve ingrediënten, zoals Ibuprofen. Ze remmen de enzymen Cyclooxygenasen (COX), dat is een ontsteking optreedt-inflammatoire werking.

De belangrijkste sub-groepen van deze enzymen COX-1 en COX-2. Niet-selectieve nsaid ‘ s, zoals de hierboven genoemde remmen zowel enzymen. In het bijzonder, van de COX-1 remming is vaak een tendens met aanzienlijke bijwerkingen bij patiënten, naar een maag-darm klachten, in verband gebracht. Voor het effect, onder andere in de artrose therapie, met name de COX-2-remming, is echter cruciaal. Daarom specifieke nsaid ’s zijn ontwikkeld, de zogenaamde selectieve COX-2-remmers naar de maag, waar het ook maar minder-intestinale klachten, maar cardiovasculaire risico’ s van gebruik op lange termijn als bijwerkingen te verhogen.

Je kunt het draaien of keren zoals je wilt: Voor mensen om maag -, darm-en/of klachten van de bloedsomloop, een tendens die gekoppeld is aan het langdurig gebruik van pijnstillers, zoals in de artritis van de therapie, met een verhoogd risico.

Een internationaal team van onderzoekers onderzocht Chondroïtine en glucosamine

Op zoek naar Alternatieven, wetenschappers in vele plaatsen van de wereld zijn weer op een gecombineerde prijs van Chondroïtine als sulfaat en glucosamine als hydrochloride aangetroffen. Beide van deze stoffen zijn niet Onbekend bij ons in de strijd tegen artrose en bescherming van het kraakbeen.

Om te onderzoeken op hun werking in het geval van een gezamenlijke award, en is in verschillende medische centra in Duitsland, Frankrijk, Polen en Spanje, een gerandomiseerd, dubbelblind, multi-interventie studie centraal. Waren aan een dergelijke prestigieuze instellingen als de Berlijnse Charité en het Universitair ziekenhuis van Keulen. Samen met deze internationale Team van artsen en wetenschappers in de BEWEGINGEN Onderzoek Groep.

Chondroitine + glucosamine in een duel met Celecoxib

glucosamin chondroitinDe onderzoeksperiode bestrijkt de periode van September 2011 tot en met April 2013. In totaal 606 mensen deelgenomen aan het onderzoek. Alle deelnemers waren knie-artrose-patiënten in de intermediate-advanced leeftijd, klaagde van matige tot ernstige pijn. Eerste van alles, de patiënt een reeks van onderzoeken en enquêtes werden uitgevoerd en de conditie gemeten in overeenstemming met de algemeen aanvaarde WOMAC-methode.

Werden geïdentificeerd naast de pijn en het nemen van pijnstillers ook zwelling van de gewrichten en vochtophopingen, evenals stijfheid en de functie van de gewrichten beoordeeld. De mensen werden willekeurig split (gerandomiseerde) in twee groepen.

Van de patiënten in de eerste groep werd toegekend over een periode van zes maanden van Chondroïtine in combinatie met glucosamine. De dosering is drie keer per dag, 400 of 500 milligram. In de tweede groep, de deelnemers nam een dagelijkse dosis van 200 mg Celecoxib. Dit is een geval van artritis van de gebruikte pijnstillers, een selectieve COX-2-remmers. Bovendien, het was toegestaan om de patiënten, voor de acute symptomen, pijnstillers te nemen.

Aan het einde van beide behandelingen hebben bijna hetzelfde effect

Als een resultaat, de landen hebben gevonden over dat Celecoxib werkt het sneller. De deelnemers in de Chondroïtine–glucosamine groep had de geneesmiddelen in te nemen een gemiddelde van zeven dagen langer om te komen tot een merkbaar effect. De vierde, het nemen van de maand van Celecoxib toonde een beter effect.

Aan het einde van de onderzoeksperiode, na zes maanden, echter, deze werd gevonden in beide groepen in ongeveer dezelfde pijn door bijna 50 procent. De gewrichtsstijfheid wordt verminderd met het Alternatief van een COX-2-remmers te 46.9 procent. Dit was slechts iets lager dan het resultaat van Celecoxib, wat resulteerde in een daling van de 49.2 procent. Nog dichter bij elkaar, waren de resultaten met betrekking tot gemeenschappelijke functies. Hier kan worden bereikt met Chondroïtine–glucosamine-combinatie, een verbetering van 45.5% en Celecoxib door 46.4 procent.

Voor risico-groepen van Chondroitine + glucosamine een Alternatief of Aanvulling zijn

Kortom, de wetenschappers hebben ontdekt dat Chondroïtine samen met glucosamine, een Celecoxib is vrij gelijkaardig, maar later ontstane effect. Dit, echter, de onderzoekers erkennen de voordelen, vooral voor de patiënten is een COX-remmer met specifieke risico ‘ s.

Bron: Hochberg, Marc C., et al., “Gecombineerd chondroïtinesulfaat en glucosamine voor pijnlijke knie-artrose: een multicenter, gerandomiseerde, dubbel-blinde, non-inferioriteit trial versus celecoxib”, Annalen van de Reumatische Ziekten, doi:10.1136/annrheumdis-2014-206792, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25589511)

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Geef een reactie

Scroll To Top