Snelevacature Amsterdam

Gordelroos (Herpes zoster)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • De gordelroos (Herpes zoster) is een virale infectie en veroorzaakt een pijnlijke huiduitslag. Het activeren van het varicella-Zoster Virus (VZV), die veel mensen kennen uit hun jeugd: Geïnfecteerd kunt u de eerste Tijd, zorgt ervoor dat de waterpokken. Het immuunsysteem is verzwakt, het virus nog jaren later, een gordelroos.

  Wat is gordelroos?

  Bijna iedereen herinnert zich de vervelende, jeukende jeugd ziekte waterpokken. Het wordt veroorzaakt door het varicella-Zoster Virus (VZV), die behoort tot het Herpes virus. Maar het Virus kan ook leiden tot een tweede ziektes: Herpes zoster, in de volksmond bekend als gordelroos. Op het moment van de eerste infectie met het varicella-Zoster Virus in de kindertijd, het virus dat ervoor zorgt dat de waterpokken. Deze zijn te overwinnen, de ziekteverwekker, maar in het lichaam. De virussen nestelen in de zenuw knooppunten in het gebied van het ruggenmerg (de spinale ganglia) of van de craniale zenuwen en blijven er voor het leven, zonder het veroorzaken van verdere schade (de zogenaamde latentie fase). In het Algemeen, het houdt het immuunsysteem van het lichaam in toom te houden.

  Het immuunsysteem is verzwakt, echter, kan het virus weer actief worden en zich te vermenigvuldigen – zelfs tientallen jaren na de eerste infectie. Gordelroos is het resultaat. De virussen migreren langs de zenuw en op de huid van het lichaam aangetast regio, met de zenuwvezels in contact met de ziekte. De gordelroos is kenmerkend pijnlijke huiduitslag met rode blaren zich uitbreidt naar de getroffen gebieden langs de ontstoken zenuw riem tracks is meestal vormig, vandaar de Naam. De uitslag is meestal beperkt tot een bepaald gebied, maar kan overal op het lichaam voorkomen, bijvoorbeeld in het gezicht.

  Wat is de oorzaak van gordelroos?

  Het varicella-Zoster-Virus – waardoor gordelroos is zeer besmettelijk. Het wordt overgebracht door Uitademen, hoesten of Niezen over-the-air (droplet-infectie). U kunt ook besmet raken door direct contact met een Zieke, omdat de inhoud van de blaasjes is besmettelijk. Van de 100 kinderen die komen met ziekteverwekkers in contact, met de ontwikkeling van een 90-pox in de wind. En meer dan 95 procent van de volwassenen antistoffen, zodat het lichaam de eigen defensieve stoffen uit te oefenen tegen het Virus – dat betekent dat je al besmet eens met hem.

  Der Name der Gürtelrose kommt daher, dass sich der Hautausschlag an den betroffenen Stellen entlang der entzündeten Nervenbahnen meist gürtelförmig ausbreitet

  De Naam gordelroos komt voort uit het feit dat de uitslag Spoorwegen naar de getroffen gebieden langs de ontstoken zenuw riem, verspreiden in de vorm van

  Wie voor een gordelroos?

  In de meeste gevallen, de ouderen of patiënten met immuun-deficiëntie, zoals AIDS zijn betrokken. Kinderen of jongeren met gordelroos slechts zeer zelden. Meest vaak, gordelroos treedt op in de leeftijd tussen de leeftijd van 50 jaar. en 70. Sinds de leeftijd van. De arts herkent het stellen van de diagnose gordelroos is meestal per-View. Dat is te zeggen: De uitslag ziet er zo typisch dat de oorzaak duidelijk is. Niettemin, de arts moet het uitvoeren van nader onderzoek, ook om uit te vinden, waarom het immuunsysteem verzwakken van de betrokkene, zodat gordelroos kunnen voorkomen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top