Snelevacature Amsterdam

Griep of verkoudheid?

Frau hat Erkaeltung und Schnupfen
Griep of verkoudheid? Pijn in de nek en de typische symptomen van een verkoudheid zijn een loopneus. Deze symptomen optreden abrupt, het is waarschijnlijk een griep. Wat kunt u dan doen, weet dat je in de foto galerie Anna Schmidt (32) is plat. De nek doet pijn, het hoofd, hoe dan ook. Nog steeds hoesten, dichtheid, sinussen, en milde koorts – geen twijfel over, Anna ziek is. Maar ze heeft de Griep of gewoon een onschuldige verkoudheid? Griep of verkoudheid: Wat is het verschil?

Uw arts is makkelijker toch. Hij kan de all-clear: uw symptomen zijn een bijwerking van griep-achtige infectie. De eerste Zorgen die u heeft met de griep besmet waren gelukkig ongegrond. “Griep of verkoudheid – is er een verschil?”, haar bezorgde man vraagt. Vrij!

Griep of koud: koud

Achter de verkoudheid is niets meer dan een strenge koude is verborgen. In dit te doen, we hebben, veroorzaakt door een virus, symptomen zoals een zere keel, loopneus of hoesten.

Ongeveer 200 verschillende soorten van het virus kan leiden tot een infectie. De meeste van hen zijn zogenaamde Rhino virus. Maar ook Adeno – en corona-virussen zijn ziekteverwekkers die van de klassieke Verkoudheid. Omdat ze zo anders is, kunnen we een koude meerdere keren kort na elkaar. Daarnaast is hun grote verscheidenheid maakt vaccinatie onmogelijk. Gelukkig, griep overleefd, maar na ongeveer negen dagen, en – hoewel het schrijnend – over het algemeen niet levensbedreigend. Typisch voor een verkoudheid is ook dat het kruipt langzaam in het lichaam. Eerste van alles, gewoon de vinger op de zere keel. Dan de neus loopt. Alleen op de tweede of derde dag, de klachten zijn echt slecht, voordat langzaam een verbetering van de sets in. Heel anders is de griep.

De griep of verkoudheid De echte griep

Hoewel het begint met koud symptomen, zoals hoesten, hoofdpijn en vermoeidheid. In tegenstelling tot de griep, maar dat gebeurt niet geleidelijk, maar kwam zo plotseling, zoals een Overval: het slachtoffer voelt van de ene Minuut op de andere arbeidsongeschikt. Vaak kan de patiënt zelfs de exacte tijd van het ontstaan van uw klachten. Ook de intensiteit onderscheidt de griep van meer dan een infectie. Typisch, een uitgesproken gevoel van ziekte in het hele lichaam en hoge koorts (tot 40 graden). De sterke hoofd en pijn in het lichaam, droge hoest en soms koude rillingen. Je kunt je haast niet houden aan de benen en het ook niet, behalve naar de dokter gaan als dit geen huisbezoeken. Voor nu, snel handelen is belangrijk: Als de echte Influenza heeft geslagen, moet je er zo snel mogelijk een Griep medicatie zoals Tamiflu of Relenza. Deze voorbereidingen zijn voorgeschreven door een arts en werk alleen tot 48 uur na het begin van de symptomen. Daarom is onze expert Dr. Rolf Kaiser adviseert: “Als je omgeving griep gevallen opduiken, en de symptomen merkt, moet u onmiddellijk een arts raadplegen en niet dagen te wachten.”

Griep virussen zijn heel agressief, en het risico van Infectie is navenant hoog, vooral voor mensen met een zwakke verdediging en Ouder. Voor beide groepen, de Griep woedt het hevigst. Het kan, in het ergste geval, zelfs bedreigend.

Griep of verkoudheid: De super-infectie

Vooral wanneer op een verkoudheid verzwakt de menselijke daarnaast bacteriën vallen – dat is, helaas, niet ongewoon. Artsen spreekt dan van een “super-infectie”. De Getroffen voor ongeveer 5 tot 8 dagen na de eerste infectie, weer, hogere koorts, de ziekte lijkt weer uit te breken.

Het Probleem wordt veroorzaakt Door bacteriën infecties dienen behandeld te worden met antibiotica. Deze verzwakking van het immuunsysteem bovendien, de ziekte cursus is lang en gevaarlijk. Beter: De griep virus vanaf het begin, de streep door de rekening – met een vaccinatie. Omdat Influenza pathogeen is heel geschikt om te worden aangepast aan de vaccins regelmatig. Voor een maximale bescherming, de griep vaccin moet elk jaar verlengd worden. De kosten van de zorgverzekering.

Geef een reactie

Scroll To Top