Snelevacature Amsterdam

Groeipijn

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De groei van pijn in de spieren en ledematen, die met name in het geval van de jongere School en kleuterschool kinderen zijn in pijn. Het trekken of een brandende pijn die kan spontaan optreden en zonder aanwijsbare reden, bij voorkeur in de nacht en worden gegaan van de volgende dag. De redenen voor de onaangename, maar over het algemeen onschadelijk klachten zijn niet duidelijk tot vandaag de dag.

  Wat de groei van de pijn?

  Veel ouders hebben al ervaringen met de raadselachtige pijn, het scheuren van uw kind ‘ s nachts uit de slaap: groeipijnen zijn bijna altijd in de avond of in de nacht, bij voorkeur in de benen, soms ook in de armen. Kleine kinderen hebben vaak moeilijkheden om te beschrijven de pijn precies. De benen voelen gewoon “raar”. De zoektocht naar de triggers blijven meestal mislukt: Het kind is niet gedaald, het heeft geen letsel en geen afwijkingen worden ontdekt. De meeste van de groei na de pijn net zo plotseling als ze gekomen waren – soms na een paar minuten, soms na een uur, maar niet later dan de volgende Ochtend is ze verdwenen zonder een spoor.

  Wachstumsschmerzen nach Bewegung

  Kinderen voornamelijk last heeft van groeipijn, als u hebt verplaatst gedurende de dag veel

  Er wordt geschat dat een derde van alle kinderen lijden ongeveer in de leeftijd tussen drie en twaalf jaar van groeipijnen. Het trekken van pijn komt vooral voor in het gebied van de schenen aan de knie of de heup. Ze zijn altijd op beide zijden – wijziging in de omstandigheden tussen de rechter en linker benen en kan variëren in ernst. Bij de meeste kinderen, het ongemak in onregelmatige tussenpozen, herhalen, soms gedurende een aantal dagen of zelfs weken. Vooral na de zeer actieve dagen met veel beweging in de getroffen kinderen klagen in de avond of in de nacht vaak groei van de pijn.

  Redenen voor de groei-pijn nog verduidelijkt

  De oorzaken voor de groei van de pijn niet duidelijk is tot vandaag de dag. Het zelf dat de pijn eigenlijk met de groei in verbinding, is er geen duidelijk bewijs is. Omdat de groei zelf veroorzaakt geen pijn en gaat zonder klachten, bijna ongemerkt.

  Zelfs als groeipijn kan voor het kind heel vervelend en beangstigend is, zijn de klachten over het algemeen onschadelijk en verdwijnen in de oudere kinderen. Echter, er zijn ook ernstige lichamelijke aandoeningen die gepaard gaan met vergelijkbare symptomen. Deze zijn letsel, van inflammatoire aandoeningen (zoals reumatoïde artritis) of tumoren omvatten, bijvoorbeeld. Het is daarom in het bijzonder in het geval van aanhoudende spieren en ledematen pijn is het belangrijk om te overleggen met de kinderarts.

  „Schuld an Wachstumsschmerzen sind Hormone, die vor allem in der Nacht ausgeschüttet werden“

  “De schuld van de groei hormonen, die worden uitgedeeld, vooral in de nacht van pijn”

  De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt: “in het Midden van de nacht, het kind wordt wakker en de pijn. “Ergens in de benen” doet het pijn vreselijk. Vooral bij kinderen in het kleuter – en lagere school leeftijd zijn het bekijken van deze pijn, zeldzaam, maar in het geval van kleine kinderen tussen de twee en drie jaar. Kinderen artsen praten de pijn voor deze symptomen van groei. De schuld geven aan de groei hormonen, die worden uitgedeeld, vooral in de nacht. De plotselinge versnelling van de groei veroorzaakt een soort van spanning pijn aan het been van de huid van de benen, die niet exact worden gelokaliseerd. Na een paar minuten is de pijn vanzelf weer. Het is, echter, herhaalde langdurige pijn, moet u contact opnemen met de arts van uw kind. In geval van twijfel, een röntgenfoto of echografie kan uitsluiten van andere oorzaken.”

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top