Snelevacature Amsterdam

Groeistoornissen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Als kinderen groeien niet goed, hun ouders door de natuur. Zal mijn kind nog steeds in een groeispurt, of het blijft permanent kleiner dan de standaard maten? Als je onzeker bent, kan het nuttig in een vroeg stadium een kinder arts. Een medische oorzaak, zoals een gebrek aan groei hormonen of een onder-functie van de schildklier is gelegen achter de vertraagde groei is inderdaad een tijdige behandeling is het meest veelbelovend. Soms kleinere kinderen zijn late bloeiers groeien gewoon een beetje later dan hun collega ‘ s, en ze zijn, net als volwassenen, in geen geval minder dan andere volwassenen.

  Groei stoornis, of slechts een beetje kleiner dan de andere?

  Groeistoornissen van hun kinderen, voor de meeste ouders, zeer verontrustend. Als uw kind is aanzienlijk kleiner dan zijn vriendjes van dezelfde leeftijd, kan de betrouwbare diagnose van een groei stoornis van het kind, de arts van de duidelijkheid. Bijzonder belangrijk vroegtijdige Interventie is, als de getroffen kinderen te verduren als gevolg van hun lichaamsgrootte of zelfs klasgenoten of kinderen van de Kleuterschool, daarom worden geplaagd. Natuurlijk, de betrokken ouders zich zullen houden aan hun eigen lichaam grootte in het hoofd. Kleine ouders zijn zelden het opvoeden van een reus, en Vice versa, maar er zijn zeker uitzonderingen, het is niet altijd over groeistoornissen.

  Wachstumsstörungen

  Als de kinderen kleiner zijn dan hun collega ‘ s, hoeft niet te worden als gevolg van de groei stoornissen

  De Drie Fasen Van De Groei

  Kinderen groeien meestal in drie fasen. De eerste Fase loopt vanaf de geboorte tot de leeftijd van drie jaar en brengt een verdubbeling van de lichaamsgrootte. In de jaren tot aan de puberteit, het kind groeit iets langzamer: vijf tot zes centimeter van het te verzenden per jaar, gemiddeld van lengte. In de leeftijd van de puberteit, het gaat om de bekende groeispurten van de maasstad, waar de kinderen opgroeien bijna ‘ s nachts. Kinderen groeien, als hun groei gewrichten moeten worden gesloten. Dan is het over met de groei. Meisjes bereiken deze groei te stoppen, meestal tussen de leeftijd van 13 en 15 jaar. Jongens zijn een beetje later groeien. Slechts 14 tot en met 17 jaar, ze hebben bereikt op het uiteindelijke lichaamsgrootte.

  Groei curve geeft de groei stoornissen

  Of de omvang van het lichaam in het standaard assortiment, of een groei stoornis, blijkt dat de groei curve. Zij coördineert de respectievelijke leeftijd, met een bereik van lichaamsmaten. Alleen als het kind wordt permanent onder 3. Percentiel of boven de 97. Percentielen van deze groei curve, de grootte is buiten het standaard assortiment. Tijdens de regelmatige controles, de kinderarts zal het meten van de grootte van het onderzochte kind en vergelijkt deze met de groei curve. Onder andere dingen, het is daarom belangrijk dat de screening consequent. Een eventuele afwijking kan worden vroegtijdig te ontdekken.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top