Snelevacature Amsterdam

Hallux valgus (Bunion)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De Hallux valgus is een veel voorkomende misvorming van de voet waar de grote teen schuin naar buiten toe, zodat de punt van de Tenen toont schuine teen in de richting van de aangrenzende Medium. In extreme gevallen kan het zelfs gaat om een Superpositie van de grote teen met de middelste tenen. Zoals in het geval van Hallux valgus, de middenvoetsbeentje bot van de grote teen abspreizt aan de binnenkant van de voet, ontstaat zijdelings in het gebied van de teen bale is een karakteristieke bult dat is vaak pijnlijk en gevoelig voor druk.

  Wat is een bunion?

  Vanwege de hoge belasting op onze voeten en door het meer of minder goed passende schoenen dat de meeste mensen het dragen van de vroege Ochtend tot laat in de avond, voet problemen zijn tegenwoordig een groot Probleem. De Hallux valgus is een van de meest voorkomende voet-misvormingen bij de mens en is van invloed op de grote teen. Vele mensen het typische uiterlijk van een Hallux valgus: De grote teen is schuin gebogen in de richting van de middelste tenen, en aan de binnenkant van de voet en de top van het gewricht van de grote teen, een hobbel vormen die vaak ernstig ontstoken rode of zelfs.

  Deze bult in het gebied van de teen bale heeft verdiend de Hallux valgus, ook wel Bunion. Hoe is maar dit is een typische bult? De grote teen heeft twee ledematen: de distale phalanx en de basis lid. De basis lid is aangesloten op de teen gewricht met de bijbehorende middenvoetsbeentje botten. In het geval van een Hallux valgus van de grote teen in de regio van de neus, rond het gewricht, dat wil zeggen in de regio van de tenen van baal, niet meer hoeken, aan de buitenkant, zodat de neus is recht, maar de tip van je Tenen in de richting van de middelste teen van de fußaußen pagina. Tegelijkertijd wordt het middenvoetsbeentje bot van de grote teen, verspreidt zich naar binnen. De metatarsale hoofden, zodat de verbrede uiteinde van de middenvoetsbeentje bot, als gevolg daarvan, de kant van de bal van de voet aan de binnenkant tegen de huid, en het gaat om de typische uitsteeksel van de Bal van de voet. Op het bot uitsteken, er is een Slijmbeurs is gevormd ter bescherming van de overliggende huid weefsel in de voorkant van de druk van het bot. Dit uitsteeksel letterlijk de Schoen wringt, Hallux valgus, en het kan leiden tot pijnlijke huid irritatie en ontsteking.

  Lace schoenen zijn vaak de schuld voor de Hallux valgus

  De Hallux valgus is een van de wereldwijd meest voorkomende Teen misvormingen. Artsen verwachten dat ongeveer 23 procent van alle mensen boven de leeftijd van 18 jaar lijden tot 65 op een Hallux valgus, terwijl bij de ouderen boven de 65 jaar, 35 procent worden beïnvloed. Daarnaast is het Probleem treedt vaak op bij vrouwen die knijpen hun voeten vaak in zeer spitse of strakke schoenen. Vanwege het gebrek aan ruimte, de voeten vervormen in de loop van de tijd, om te wennen aan de krappe omstandigheden. Ook hoge hakken in het voordeel van een Hallux valgus, omdat ze druk uitoefenen op het voorste deel van de voet overmatig.

   

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top