Snelevacature Amsterdam

Hart ritme stoornissen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Alle afwijkingen van een regelmatige hartslag staan bekend als de aritmie. Ze doen niet te vaak voorkomen, zelfs als er veel mensen merken het niet. De behandeling van hartritmestoornissen is afhankelijk van de oorzaak en de symptomen. Ze kunnen variëren van een drug behandeling tot de permanente plaatsing van een pacemaker.

  Wat zijn hartritmestoornissen?

  Het concept van de hart ritme stoornissen een overzicht van alle van de ziekten waarbij de hartslag wordt gestoord in zijn ritme. Bij gezonde mensen, met het hart in rust beats ongeveer 60 tot 80 Keer op een regelmatige basis in de Minuut. De hartslag wordt gemaakt door de contractie (samentrekking) van de hartspier. Wordt aangestuurd deze daling door elektrische excitatie, die wordt gegenereerd in de zogenaamde sinusknoop, die zich in het bovenste gedeelte van het rechter atrium. Van daar, de elektrische impuls reizen om de beide Atria en veroorzaakt een contractie. Dan is dit bij Elkaar gegooid van de twee kamers van het hart.

  In de loop van de dag, de hartslag verandert voortdurend. In de slaapkamer het suggereert, bijvoorbeeld, is veel langzamer dan in de wakker fase. Wanneer we oefenen ons fysiek, of ons, bijvoorbeeld, boos, verhoogt de hartslag. Worden veroorzaakt door deze wijzigingen door de zogenaamde autonome zenuwstelsel, wat invloed kan hebben op de sinusknoop.

  Hartritmestoornissen kunnen zich manifesteren op verschillende manieren. Een vertraging van de hartslag onder de 60 slagen is bedoeld als bradycardie, een versnelling van meer dan 100 slagen per Minuut als tachycardie. Een zeer snelle en onregelmatige hartslag aangeduid als atriale fibrillatie. Daarnaast kan er een extra optreden van premature slagen – dit zijn hart-beats, die zich buiten de reguliere basis-ritme. Extra de meest voorkomende ritmestoornissen zijn premature hartslag. U kan wijzen op een hart-en vaatziekten, maar ook bij volkomen gezonde mensen voorkomen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top