Snelevacature Amsterdam

Heb je een fotografisch geheugen?

%image_alt%
Kinderen hebben een betere visuele geheugen dan volwassenen en dat is de reden waarom win je de Memory spel, Is er het “fotografisch geheugen” echt of is het slechts een mythe? Hoe goed is jouw visuele geheugen activa? Je maakt de Test!

Er is het “fotografisch geheugen”?

Sommige van jullie zullen zich herinneren zorgvuldig om te vinden welke kant van die lijn in een boek, een stuk tekst. Anderen kunnen geven na decennia van detail, net als het appartement van een familielid was ingesteld. De volksmond spreekt van een ‘fotografisch geheugen’.

Wetenschappers hebben voor dit verschijnsel een andere naam. Het vermogen om te onthouden een Scène in detail besproken worden, wordt aangeduid door deskundigen als “eidetic geheugen”. “Een eidetiker” karakteriseert, wat hij ziet, vergelijkbaar net als een foto, maar het geheugen van alle Details duurt slechts voor een korte. Toch herinnert hij zich meer details dan de gemiddelde persoon. Een echt “fotografisch geheugen” bestaat niet uit het oogpunt van de wetenschap.

Waarom hebben kinderen altijd in het Geheugen?

Wetenschappers hebben – mensen met een eiland talent

De Brit Stephen Wiltshire (40) is een mysterie van de wetenschap: De autistische, de niet op dagelijkse taken, heeft een ongelooflijke vermogen. Hij trekt vrij uit het geheugen nadat een helikopter vlucht complete beelden van de stad van Londen of Hongkong, waar er was geen raam en geen schoorsteen ontbreekt. Stephen heeft het Savant syndroom (het eiland van talent). Wereldwijd, op slechts ongeveer 50 Wetenschappers zijn bekend. Het is echter nog onduidelijk hoe deze specifieke vaardigheden ontstaan, of wat zijn de oorzaken die leiden tot hen.

Iedereen die reeds heeft meegedaan eenmaal in het Geheugen spel tegen een kind, weten dat in het geval van de Kleine visuele geheugen lijkt te werken veel beter. Want hoe hard je ook probeert om tegen een kind, een normale volwassen Geheugen heeft geen Kans.

Dit is te wijten aan het feit dat een kind, is voorzien van de hersenen met ongeveer twee keer zo veel synapsen (verbindingen tussen de hersencellen) als de hersenen van een volwassene. Met de puberteit, het aantal synapsen, aanzienlijk af. De reden hiervoor is dat de hersenen heeft geleerd dat synapsen werken het meest effectief, en de Rest niet meer gebruikt. Ongebruikte synapsen zijn aangetast door de hersenen. In het geheugen spelen de vele synapsen van de kinderen ten goede: ze laten u alle van de kaarten te onthouden, zelfs als ze de cross door elkaar. Tot een bepaalde mate, alle kinderen zijn een eidetiker.

Sommige, hoewel zeer weinig volwassenen houden van dit vermogen – experts schatten dat ongeveer één procent van de volwassenen een eidetiker. Ook kunt u bij horen? Doe de Test en kom erachter!

 

 

Geef een reactie

Scroll To Top