Snelevacature Amsterdam

Heesheid (Dysphonia)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In de ochtend, de stem van alle van een plotselinge? Velen zijn vertrouwd met deze vorm van heesheid, meestal veroorzaakt door een unieke Overbelasting van de stem, of een verkoudheid. Echter, heesheid kan ook ernstige oorzaken.

  Wat is heesheid?

  Met heesheid is een bijzondere waardevermindering van de stem bedoeld is. Meestal alleen de stemmen van kracht is in heesheid beperkt, of het geluid veranderd. In sommige gevallen, heesheid kan leiden tot verlies van stem, zodat de persoon kan alleen fluisteren.

  De redenen voor heesheid worden verschillende

  De menselijke stem is Voornamelijk gevormd in het strottenhoofd. Deze ligt in het bovenste uiteinde van de luchtslang. In het strottenhoofd twee zogenaamde stemming zijn de lippen, de vrije randen van de stembanden. We ademen in en ontspant de stemplooien en open. Als we het hebben over de marges, de stemmen van de lippen en het sluiten van de stemspleet bijna volledig. Door de daaruit voortvloeiende smalle kloof stroomt tijdens de Uitademing de lucht en brengt de stemplooien in trilling. Daarmee is de lucht tussen het strottenhoofd en de mond te trillen van de grot. Op deze manier tonen. Dit proces wordt beïnvloed, heesheid van de stem. De redenen kunnen heel verschillend zijn. Ze variëren van totaal ongevaarlijk tot ernstig oorzaken.

  Frau mit Heiserkeit

  Heesheid is geen ziekte, maar een Symptoom, en komt vaak voor bij aandoeningen van de nek, de keel

  Heesheid is meestal onschadelijk

  In de meeste gevallen, de heesheid is bij zowel kinderen als volwassenen onschuldig en verdwijnt na korte tijd. Heesheid is een veel voorkomend Symptoom van een verkoudheid, wanneer de keel voelt tegelijk ruw en droog. Zere keel en Betrokken zijn keel vaak. Nadat de kou voorbij is, verdwijnt ook de heesheid. Veel mensen weten dat de stem is weg – bijvoorbeeld, als u één nacht in een veel zingen of praten. Op de laatste na een paar dagen deze heesheid is verstreken.

  Chronische Heesheid

  Heesheid kan ook optreden onafhankelijk van een verkoudheid over een langere periode van tijd. Artsen spreken in dit geval van chronische heesheid. Vooral mensen die te veel en te luid te praten of te zingen, als docent, acteur, zanger, zangeres, of pastor, kan getroffen worden door een chronische heesheid. Deze vormen vaak te wijten aan het constante gebruik van knobbeltjes op de stembanden, de zogenaamde zangers knobbeltjes.

  Wat helpt een heesheid, dokter?

   

  Prof. dr. Markus Hess, KNO-arts en Phoniater, legt uit wat helpt een heesheid

  Deskundige, Prof. dr. Markus Hess geeft antwoord op de meest belangrijke vragen te heesheid

  Het is onze poort naar de wereld – de stem van. Op het veld, en naar de woorden van onze medemensen, wat er aan de hand in de vs. Maar: “als het werkt niet als we beseffen hoe belangrijk het is voor ons,” zegt Professor Markus Hess, van de duitse stemmen kliniek in Hamburg. Hij beantwoordt de belangrijkste vragen over onze stem:

  Hoe gevaarlijk is de constante keel clearing?

  Het hoesten is een beschermende reflex van het lichaam. Een mogelijke oorzaak van Reflux is dat het maagzuur omhoog komt, de keel, irritante het strottenhoofd. Die schraapt zijn keel toen, in een poging de laryngeal. De stem is beschadigd. Ga je naar ten minste drie weken om een arts te zien.

  Hoe lang heesheid is normaal?

  Meestal heesheid, treedt op wanneer infecties. Dit is een normale bijwerking. Echter, het komt na drie weken nog geen verbetering is, moet je naar een KNO-arts.

  Wat voor onderzoek doe je aanbevelen voor heesheid?

  De arts voert een Mini-endoscoop door de neus in de keel. Dit is meestal pijn-vrij keel-Spiegelen veranderingen in de keel kan een gedetailleerde beoordeeld.

  Wat kan gevonden worden in het onderzoek?

  Vaak is de diagnose van de stemplooi-wijzigen, bijvoorbeeld door Reflux, ontsteking, of een goedaardige knobbeltjes. Deze kunnen verwijderd worden met een kleine ingreep.

  Ik denk aan de familie festival is een toespraak. Hoe bereid ik mijn stem?

  Opwarmen van de stem met een Summübung. In het proces, het volume omhoog en laat het weer (ongeveer vijf minuten). Fluisteren of schreeuwen in de run-up. Drink ook veel water, omdat de stembanden zijn bedekt met slijmvlies en moet daarom worden vochtig gehouden.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top