Snelevacature Amsterdam

Hersenbloeding

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Onder een hersenbloeding verwijst naar bloeden in de hersenen, die meestal wordt veroorzaakt door een gescheurd bloedvat en het veroorzaken van een beroerte. De meest voorkomende oorzaak van een hoge bloeddruk. Een hersenbloeding kan leiden tot plotselinge, ernstige hoofdpijn of om te leiden, maar ook een verlies van bewustzijn. Getroffen, moet onmiddellijk worden opgenomen in het ziekenhuis en behandeld.

  Wat is een hersenbloeding?

  Een cerebrale bloeding is een bloeding binnen de schedel. Medisch aangeduid als intracraniële bloedingen (ICB). Zij is verantwoordelijk aanvallen voor ongeveer 10 tot 15 procent van alle beroertes. Een hersenbloeding is een medische noodsituatie die moet meteen worden behandeld, omdat hij anders kan levensbedreigend zijn.

  Hirnblutung kann lebensbedrohlich sein

  Bloeding binnen de schedel is bedoeld als een hersenbloeding. Het kan levensbedreigend zijn en moet behandeld worden daarom direct

  De menselijke schedel heeft een aantal gaten, de zogenaamde Foramina, vooral de bloedvaten in de schedel of te laten. Het hersenweefsel membranen van drie van de Hersenen, de Hersenvliezen, ingesloten tussen die met de hersenen vloeistof (hersenvocht) gevuld tussen de ruimtes. Direct onder de schedel bot, de buitenste, harde hersenen, de huid, de Dura mater. Inclusief de zogenaamde spinngeweb huid (Arachnoidea), dat wordt doorkruist door talrijke bloedvaten en voor het uitwisselen van informatie tussen de hersenen vocht en het bloed voorziet. De hersenen liggen dicht bij de binnenste zachte hersenen de huid, de zogenaamde de Pia mater, die levert de hersenen met nutriënten uit de hersenen vloeistof.

  In de smallere betekenis van mijn Artsen, wanneer je spreken van een hersenbloeding, een bloeding in het hersenweefsel (hersenen parenchym). Het samenvatten van het concept van een hersenbloeding, maar kan ook de zogenaamde epidurale bloeding, subdurale bloeding, en subarachnoïdale bloeding opgenomen bloeding in de hersenen.

  Vormen van een bloeding in de hersenen

  • Bloeding tussen het buitenste hersenvlies (Dura mater) en de schedel (epidurale bloeding)
  • Bloedingen tussen de buitenste Dura mater en het midden meningeale (arachnoidea) (subdurale bloeding)
  • Bloeden in de hersenen, met vloeistof gevulde subarachnoïdale ruimte tussen arachnoidea en de binnenste hersenvlies (Pia mater) (subarachnoïdale bloeding)

  Aan een hersenbloeding elk jaar ongeveer 12 tot 15 personen per 100.000 inwoners. De incidentie stijgt met de leeftijd en tweepersoonskamers met elk decennium van het leven.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top