Snelevacature Amsterdam

Hersenschudding

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een hersenschudding is een milde letsels aan de hersenen, meestal veroorzaakt door intense hoofd stoten, bijvoorbeeld in het geval van een val of een auto-ongeluk. Hoofdpijn, duizeligheid en Misselijkheid zijn typische symptomen. De hersenschudding meestal geneest na een tijdje zonder gevolgen.

  Wat is een hersenschudding?

  Een klassieke incident: De zes-jaar-oude Maik beklimmingen in de tuin aan een boom, valt, en de pony zijn hoofd. Hoewel er geen uitwendige wond zichtbaar is, wordt zijn val met zijn moeder, een hele cascade van de vraag: Heeft de hersenen voor de schade door schokken? Dit is gevaarlijk, de gevolgen op lange termijn? Maik naar de dokter? Of gelijk naar het ziekenhuis?

  Het onderwerp van de hersenschudding is vaak een oorzaak voor onzekerheid. Dit is niet verwonderlijk, omdat ook de artsen het eens zijn over de exacte Definitie. Niettemin zijn er een aantal feiten, wetenswaardigheden en zinvol gedrag van een hersenschudding.

  Een hersenschudding is een milde letsels aan de hersenen, meestal veroorzaakt door intense hoofd stoten, bijvoorbeeld in het geval van een val of een auto-ongeluk. De verwondingen, maar niet zo fijn dat je afbeeldingen op losse opnamen, zoals, bijvoorbeeld, computer tomografie-zichtbaar. De schade om te genezen na een tijd van geen belang.

  Echter, er zijn ook meer ernstige hersenbeschadigingen, die er in eerste instantie, zoals een hersenschudding, later, maar volg gewoon vertrekken. De verdenking op een hersenen hersenschudding, dus het is vooral een kwestie van kijken voor de gevolgen, die wijzen op een ernstiger letsel, die zou moeten worden behandeld.

  Omdat de diagnose hersenschudding genomen en zo nauwkeurig alleen achteraf kan worden gemaakt – namelijk wanneer is aangetoond dat de hersenen heeft nog geen permanente schade – het is voor de arts in plaats van “onpraktisch”. Arts daarom spreken vaak van het meer Algemene concept van een ‘traumatisch hersenletsel”, een letsel van het hoofd, de hersenen is betrokken. In het licht van de schedel-hersenletsel, waar de persoon in Kwestie is niet, of slechts kort bewustzijn verliest vaak een hersenschudding. In sommige gevallen blijkt echter dat het letsel is mogelijk niet volledig genezen en een therapie is noodzakelijk.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top