Snelevacature Amsterdam

Hersentumor

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Het Onderwerp van hersentumoren heeft kanker die zich ontwikkelt in het hersenweefsel of van hetzelfde. De laatste zijn bedoeld als primaire hersentumoren. Zij vormen vanuit de hersencellen zelf, terwijl in het secundair hersenen dochter tumoren zijn tumoren, andere tumoren (bijvoorbeeld longkanker) die migreren in de hersenen en hun verspreiding. Hersentumoren ziekten zijn een van de zeldzame vorm van kanker.

  Wat is een hersentumor?

  De hersentumor, of hersentumor omvat een Schat aan verschillende tumor ziekten in de hersenen. Om te groeien, abnormale cellen ongecontroleerd in het hersenweefsel en de vorm tumoren. Terwijl goedaardige hersentumoren groeien meestal langzaam en duidelijk in vergelijking met de gezonde weefsel, differentiëren, groeien kwaadaardige hersentumoren sneller dringen en tegelijkertijd agressief in het omliggende hersenweefsel. Het omliggende, gezonde hersencellen vernietigd zijn, geheel of gedeeltelijk. Soms goedaardige hersenen kan veranderen tumoren in de loop van de ziekte maligne tumoren.

  In tegenstelling tot veel andere tumor ziekten kunnen ook een goedaardige hersentumor levensbedreigend omdat de schedel beperkt de ontwijkende mogelijkheden van het gezonde hersenweefsel. De Tumor drukt meer op de gevoelige hersenen cellen en de grenzen van de functie van, of schade veroorzaakt aan u. Goedaardige en kwaadaardige hersentumoren zijn een van de vormen van de zeldzame Tumor. Ze maken slechts twee procent van alle kankers. Bij kinderen, ze komen relatief vaker van uiterlijk dan bij volwassenen.

  Primaire en secundaire hersentumor

  Arzt erkennt auf CZ-Aufnahmen einen Hirntumor

  Op de CT-beelden van de arts ziet de hersenen in de cross-sectie en het kunnen detecteren van een hersentumor

  De arts maakt een onderscheid tussen een primaire en een secundaire hersentumor. Terwijl de primaire hersentumor van de hersencellen, of de cellen van de hersenvliezen ontwikkeld om de vorm van secundaire tumoren van de hersenen zijn altijd als gevolg van uitzaaiingen (metastasen) van andere vormen van kanker. Deze vestigen van de oorspronkelijke kanker (bijv., longkanker, huidkanker) en migreren via het bloed of de lymfevaten evenals het zenuwstelsel water (cerebrospinale vloeistof, GSK) in het hersenweefsel. Secundaire hersentumoren zijn tumoren die zich ontwikkelen, bijvoorbeeld van abnormale huid of longen cellen in de hersenen.

  Naast de verdeling in de categorieën van goed of slecht, als primaire of secundaire, artsen classificeren van de hersentumor op basis van het oorspronkelijke weefsel. Omdat de hersenen is de werkelijke zenuwcellen van diverse andere soorten cellen:

  • Neuromas: tumoren van zenuwcellen
  • Meningeomen: tumoren van cellen van de hersenvliezen
  • Gliomen: Ontwikkelen van zogenaamde gliacellen, die deel uitmaken van de ondersteuning en het aanbod kader voor de zenuwcellen
  • Lymfoom: Vorm van bepaalde cellen van het immuunsysteem, de zogenaamde lymfocyten.
  • Medulloblastoom: Het ontwikkelt zich vooral in de kindertijd, van embryonale, onrijpe cellen in de hersenen.
  • Ependymomen: deze Ontstaan uit cellen die in de vorm van het dek van het weefsel van het zenuwstelsel
  • Gemengde tumoren: gevormd uit verschillende soorten cellen in de hersenen

  Operatie, bestraling en chemotherapie voor de behandeling van een hersentumor

  Een hersentumor kan leiden tot een verscheidenheid aan symptomen, die, echter, aspecifieke, en vele andere, meestal onschuldig ziekten optreden. Ze zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, Misselijkheid of braken. Afhankelijk van het type en de locatie van de hersentumor Beïnvloed verlamming kunnen vertonen, vermoeidheid, krampen, toevallen, spraak-en visuele stoornissen, kan worden beperkt of veranderingen in de persoonlijkheid te ontwikkelen.

  Het vermoeden van een hersentumor, zal de arts de diagnose van de verschillende beeldvormende technieken zoals computertomografie (CT) en positron Emissie tomografie (PET). Indien nodig, zal hij verwijzen naar, naast, cerebrospinale vloeistof voor onderzoek of meting van de hersengolven.

  In het geval van een hersentumor, de mogelijkheden van een operatie, bestraling (radiotherapie) en chemotherapie is de behandeling van een Team van Artsen voor de therapie. De eerste keuze van de Operatie, een gedeeltelijke of volledige verwijdering van de tumor is altijd. Afhankelijk van het type, de locatie en de omvang van de hersenen van de tumor, kan de arts een combinatie van alle drie opties voor de behandeling of een behandeling een benadering.

  Een hersentumor is niet selectief te voorkomen. Het is echter in het algemeen om contact te vermijden met kankerverwekkende stoffen en te houden van de blootstelling aan straling (straling) is laag. Daarnaast is het aanbevolen om niet te Roken en alcohol drinken alleen in matiging, als beide zijn stimulerende middelen die kunnen verhogen van het risico van kanker, soms aanzienlijk.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top