Snelevacature Amsterdam

Het hunkeren naar

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Verlangens zijn situaties waarin een extreme Vraag treedt op na het eten. Vaak is het verlangen naar zoet of te vet eten, of speciale voeding. Hunkeren naar voedsel kunnen hormonale, psychologische, of metabole oorzaken.

  Wat hunkeren zijn hot?

  Verlangens komen meestal plotseling op en zijn een extreme Vorm van de normale zin van de Honger. Honger geeft het lichaam een regelmatige aanvoer van energie en essentiële voedingsstoffen die na een langdurige periode van maaltijd breekt, of na een sterke fysieke inspanning. Verlangens worden in de meeste gevallen onschuldig, maar kan wijzen op verschillende aandoeningen.

  Vaak gewoonten of onderwijs spelen in de ontwikkeling van de verlangens een grote rol. Veel mensen zijn gewend om te eten na een hartige maaltijd, een zoet dessert en hunkeren naar het ontwikkelen, als de Nacht mislukt.

  Binge Eating ist eine Form von Heißhungerattacken

  In het geval van Binge Eating Disorder grote hoeveelheden voedsel worden geconsumeerd binnen een korte periode van tijd

  Hunkeren naar voedsel kan ook optreden in het kader van de lichamelijke ziekte. In het geval van een te lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie), zoals optreedt bij mensen met Diabetes mellitus (suiker ziekte) af en toe het ontwikkelen van verlangens, vaak in combinatie met andere verschijnselen, zoals zweten of een verhoogde hartslag. In Gezond kunt suiker, gevolgd door het hunkeren naar, na een sterke fysieke inspanning optreden.

  Ook hormonale veranderingen of stoornissen kan warm trigger honger aanvallen. In het geval van de schildklier Hyperfunction (hyperthyreoïdie), bijvoorbeeld, is hot, honger is vaak als gevolg van het metabolisme wordt verhoogd als geheel. In de zwangerschap verlangens worden meestal veroorzaakt door de hormonale schommelingen.

  Verlangens kunnen ook het gevolg zijn van psychologische aard. Een eetstoornis met Essanfällen, de zogenaamde Binge Eating disorder of Binge Eating Disorder (eetbuien is de engelse term voor feesten of geluid), bij ongeveer twee procent van de bevolking. Optreden over een periode van zes maanden met een minimum van twee dagen per week eetbuien. Mensen die last hebben van een Binge Eating Disorder zijn vaak zwaarlijvig (obesitas) en het voor een Week om niet tegen de fiscale maatregelen voor de controle van het lichaamsgewicht, zoals braken bij boulimia (boulimia Verslaving).

  Verlangen: om te stoppen met de plotselinge aanvallen!

   

  Dr. med. Jens Kröger is een Internist en diabetologist DDG, AK Hamburg-harburg bij het centrum voor diabetologie in Hamburg-harburg bergdorp en lid van de Raad van diabetesDE – duitse Diabetes helpen.

   

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top