Snelevacature Amsterdam

Het verminderen van Stress door multi-vitaminen: nog lange tijd effect

Met vitaminen, mineralen en probiotica gaat terug naar de psychologische Stress – en soms zelfs blijvend! Dit is aangetoond door een franse studie.

Talrijke studies hebben aangetoond dat een gezond dieet biedt de beste kans om de belasting van het organisme door oxidatieve Stress zo laag mogelijk. Volgens een studie van de Heinrich Heine Universiteit in Düsseldorf, bijvoorbeeld, in 1995, dat de vitaminen a, C en E evenals bètacaroteen uitoefenen antioxidant effecten (1). Andere stoffen, zoals de diverse B-vitaminen, Omega 3 of polyfenolen kan hier worden aan de huidige stand van onze kennis toe te voegen.

Nu een franse studie toont aan dat vitaminen, mineralen en probiotica zijn ook ideaal voor het verminderen van psychische Stress en vermoeidheid, zelfs met lange-termijn effect.

De studie werd in opdracht van het farmaceutisch bedrijf Merck, in volgorde van het onderzoek facility CenNutriment in Dijon, Frankrijk. Een totaal van 242 gezonde mensen namen deel in de observationele studie. Hun gemiddelde leeftijd was 38.6 jaar en het percentage vrouwen bedroeg naar 79,8 procent.

Multi-vitaminen voor een maand

Voor een maand kregen ze een preparaat dat naast de vitaminen van het B-complex vitaminen A en C, die de mineralen Magnesium, ijzer, selenium en zink, evenals de probiotica Lactobacillus gasseri PA 16/8, Bifidobacterium bifidum MF 20/5 en Bifidobacterium longum SP 07/3.

Na de inname periode, de deelnemers werden geïnterviewd en hun vermoeidheid en stress-profiel bepaald. De gestandaardiseerde Waargenomen Stress Scale (PSS) is als basis gebruikt. Vanaf een waarde van 21, de onderzoekers aangenomen dat psychologische Stress aanwezig was.

Significante afname van Stress en vermoeidheid

In feite, de franse onderzoekers vonden een significante reductie in de PSS-waarden. Ze daalde van een gemiddelde van 34.1 tot 26.2. Dit komt overeen met een daling van de 22,7 procent. Aan de onderkant van sommige deelnemers waren zelfs nu met de waarden vallen tot 20.1, onder de gedefinieerde psychologische stress beperken van 21. Nog belangrijker is de vermindering van vermoeidheid verschijnselen, die ging over de Pichot schaal van 16,8 8,7, dat is 45 procent.

Anti-Stress effect duurt een aantal weken

Stress und VitamineDe eigenlijk meest geweldige resultaat, echter, bleek een maand later. Ontvangen worden met ingang van deze datum worden de deelnemers op de post, dezelfde vragenlijsten opnieuw in te vullen. Hier zijn een aantal bronnen van fouten zijn zeker een gevolg van het ongecontroleerd onderzoek.

Niettemin was het resultaat duidelijk. Een maand na de Stopzetting van de Vitamine -, minerale-probiotica preparaat minder vermoeidheid en stress-waarden nagenoeg ongewijzigd. Het positieve effect van permanent (2).

Bevestiging van eerdere resultaten van het onderzoek naar Stress-en multi-vitaminen

Ondersteuning van de franse resultaten van eerdere studies. In sommige probiotica zijn geassocieerd met een vermindering in angst en Stress symptomen.

Een van de BRITSE Northumbria University voerde een Bayer studie in vergelijking met de inname van B-vitaminen met die van Vitamine C in hoge dosis Vorm. De wetenschappers waren in staat om te bewijzen dat een vermindering van stress, wat resulteerde in, onder andere, de PSS-waarden van 14,2 en van 12,7 procent respectievelijk (3).

Magnesium in verschillende combinaties tegen Stress en vermoeidheid

Een multi-vitamine Supplement met Magnesium en Calcium was de focus van een verdere franse studie. Hier is de inname geleid tot een 32% verlaging van Stress symptomen volgens de gestandaardiseerde procedure van het Meten van Psychologische Stress 9 (MPS9) (4). Het Team van het heden, Merck-CenNutriment studie, ten slotte, is het al gemerkt in de jaren 2014 door middel van een studie van een Calcium-Magnesium-Jodium voorbereiding resulteerde in een bijna 33 procent tot de vermindering van vermoeidheid kenmerken op de Pichot schaal (5).

(1) Sies, H., et al., Vitamine E en C, beta-caroteen en andere carotenoïden, zoals antioxidanten, Am J Clin Nutr. 1995 Dec;62(6 Suppl.), pp. 1315S – 1321S. (2) Allaert, F. A., et al., Effect van magnesium, probiotica en vitamine voedsel suppletie bij gezonde proefpersonen met psychologische stress en evaluatie van een persistent effect na stopzetting van de inname, Panminerva Med. 2016 Jan;58(4), Pp. 263 – 70. (3) Haskell, Crystal F., et al., Effecten van een hoge dosis vitamine B-complex met vitamine C en mineralen op subjectieve stemming en prestaties bij gezonde mannen, Psychofarmacologie (Berl). 2010 Jul; 211(1), Pp. 55 – 68. (4) Allaert, F. A., professionele l et évolution clinique des patiënten stressés bénéfi ciant d ‘ une prise en charge médicamenteuse associant magnésium, calcium et vitamine La Lettre du Psychiatre – Vol. IV – n°3-4 – mai-juin-juillet-août 2008, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie. (5) Allaert, F. A., et al., Validatie van de psychometrische eigenschappen van de Merck vitaliteit quotient: Een korte self-vragenlijst in het teken van “vermoeidheid” evaluatie in gezonde onderwerp, International Journal of Nutrition and Food Sciences 2014; 3(6), p. 515 – 18.

Geef een reactie

Scroll To Top