Snelevacature Amsterdam

Hik

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Hik (medisch hik is een onwillekeurige reflex-achtige samentrekking van het middenrif en de ademhalingsspieren. Door de tijd van minimaal vertraagde sluiting van de glottis (Rima glottidis) is de karakteristieke “Hicksen”. Een verstopping is meestal onschadelijk en verdwijnt binnen een paar minuten. Zelden, de hik kan duren voor een lange tijd of vaak terugkeren. Dan is een ziekte is meestal gebaseerd op de behoeften behandeld te worden.

  Wat een hik is?

  Zo goed als iedereen weet het: de plotselinge krimp van het middenrif, gevolgd door een hik? De hik zijn een irritatie van de phrenic zenuw (Nervus phrenicus), trekken Samen (contractie) van de membraan is verantwoordelijk voor zijn. Het middenrif is een gespierde wand scheidt de borst van de buikholte. Het wordt geproduceerd door spanning, druk, dat maakt het Ademen van de lucht in de longen te stromen. Een door, bijvoorbeeld, een koud Geweekt geïrriteerd phrenic zenuw kan leiden tot het middenrif beweegt onwillekeurig en een hik.

  Een verstopping is meestal onschuldig en hoeft niet te worden behandeld, als het gaat binnen een paar minuten tot een paar uur. Afleiding is vaak de aandacht van de hik. Er zijn verschillende methoden: van de Schrik in de lucht om te stoppen voor een Drankje van water in het hoofd. Incidentele hik treft zowel mannen en vrouwen even vaak.

  Een langdurige of vaak terugkerende hik komt voornamelijk voor bij mannen en kan een indicatie zijn van een ziekte of ontsteking. Het kan een paar dagen of weken, in sommige gevallen jaar. Deze Vorm van SIP is voor de Getroffen is meestal zeer stressvol en kan leiden tot uitputting, lichamelijke achteruitgang en depressie. Ernstige hik kan worden behandeld met medicatie. In zeldzame gevallen is een operatie nodig.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top