Snelevacature Amsterdam

HIV

 • Overzicht
 • Symptomen
 • Oorzaken
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De Humane afgekort immunodeficiëntie Virus (hiv HIV is een Virus dat het immuunsysteem verzwakt. HIV-infectie kan leiden tot zwakte tot levensbedreigende immuun ziekte AIDS (engl. voor Acquired Immune Deficiency Syndrome, d.w.z. acquired immune deficiency syndrome). HIV wordt overgedragen voornamelijk door middel van onbeschermde geslachtsgemeenschap. Volgens de world health organization, ongeveer 35 miljoen mensen met HIV woont aan het einde van 2012 wereldwijd, waarvan de meeste in Afrika.

  Wat is HIV?

  Vaak HIV en AIDS worden ten onrechte gebruikt als Synoniem. Juist, echter, dat een infectie met het HI-Virus worden Ziek in de medische taal HIV-positief zijn – de dodelijke immuun deficiëntie ziekte kan leiden tot AIDS: AIDS is het laatste stadium van de HIV-ziekte. In de loop van de ziekte, het HIV-Virus vernietigt bepaalde cellen van het afweersysteem (immuunsysteem) van het lichaam, zodat het immuunsysteem in elkaar stort en het lichaam van ziekteverwekkers kwetsbaar voor de ziekte en bepaalde vormen van kanker.

  Het HI-Virus behoort tot de familie van de zogenaamde retro-virussen. Het zal een onderscheid worden gemaakt tussen twee excitatie soorten: HIV-1 en HIV-2, waarbij het HIV-1 werd voor het eerst ontdekt en is de meest gebruikte ter wereld.

  Kondome schuetzen vor HIV

  Condooms beschermen tijdens de geslachtsgemeenschap vóór het HIV-infectie

  HIV-infectie verloopt in verschillende fasen, die worden aangegeven met A, B en C. In fase A, de zogenaamde acute HIV-infectie: De eerste symptomen van HIV-ziekte optreden na een paar dagen tot weken en lijken op een griep-achtige infectie met koorts en gezwollen lymfeklieren. Het immuunsysteem van de geïnfecteerde personen, hoewel Antilichamen tegen het HI-Virus, de zogenaamde antilichamen die kan vechten tegen het Virus, maar voldoende. Deze antistoffen zijn twee tot tien weken na de infectie aantoonbaar in het bloed. Beïnvloed worden geacht te zijn HIV-positief. De klachten van acute HIV-infectie zal verdwijnen in dagen tot een paar weken. Het is de zogenaamde latentie fase waarin de ziekte is asymptomatische, het Virus volgt, maar wordt in toenemende mate. Deze Fase duurt gemiddeld tien jaar. In fase B Geïnfecteerde personen ontwikkelen van HIV-steeds meer naar de zogenaamde “Niet-AIDS-definiërende ziekten”, dat wil zeggen ziekten die zijn bevoordeeld door een immuun deficiëntie, maar niet in directe verbinding met AIDS. In fase C , de laatste fase is AIDS de spraak.

  Wereldwijd zijn er meer dan 35 miljoen mensen met HIV

  De eerste gevallen van AIDS werden waargenomen in de jaren 1980 in de verenigde staten, twee jaar later, HIV werd aangewezen als de oorzaak van de ziekte. De verspreiding van de ziekte in de jaren ‘ 80 van Midden-Afrika naar de verenigde staten en van daar naar Europa en andere delen van de wereld. Volgens de wereld gezondheid organisatie DIE meer dan 35 miljoen mensen die leven met HIV, de meerderheid die aan het eind van 2012 en de wereld in arme landen, vooral in Sub-Sahara Regio in Afrika. Volgens schattingen van het Robert Koch Instituut, ongeveer 78.000 mensen met een HIV-infectie, waarvan meer dan 63.000 mannen en 15.000 vrouwen die in Duitsland aan het einde van 2012.

  De Transmissie van HIV is vooral door middel van onbeschermde seks met een besmet Persoon. Sinds zijn ook de ziekteverwekkers over de bloed-overdraagbare, is er een risico van Overdracht voor drugsverslaafden die het delen van spuiten of niet-geteste bloedproducten zoals bloedtransfusies. Ook de Transmissie van moeder op kind vóór en tijdens de geboorte mogelijk is.

  HIV-ziekte is nog niet te genezen, maar dankzij de vooruitgang in de geneeskunde tegenwoordig zijn er speciale geneesmiddelen (de zogenaamde anti-retrovirale middelen) die vertragen de progressie van de ziekte is en de levensverwachting van HIV-verhoging Besmet.

  Geef een reactie

  Scroll To Top