Snelevacature Amsterdam

Hoe gevaarlijk is het norovirus?

Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: “Zeer besmettelijk, een Norovirus is grof tot ongeveer 48 uur na de laatste braken of diarree.” Op het moment, men leest bijna elke week een stuk papier in de kleuterschool “In de vs waren er gevallen van norovirus”. Wat is dit eigenlijk voor een Virus? Kunt u iets aan doen, en hoe lang het is, na een infectie met het norovirus is het eigenlijk besmettelijk? Waarom zijn jullie allemaal zo in paniek bij het horen van het woord “norovirus”?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Norovirussen zijn voor een groot deel van de gastro-intestinale ziekten in de winter maanden. Je komt in de zomer, maar er is een jaar van ziekte clusters in de maanden van oktober tot Maart. Bij volwassenen, maximaal 50 procent van alle niet-bacteriële veroorzaakt gastro-intestinale infecties kunnen worden toegeschreven aan norovirussen in kinderen met maximaal 30 procent[1].

Norovirus infectie – achtige symptomen?

Kind mit Noroviren-Infektion erbricht sich

Infectie met het norovirus is zeer besmettelijk. Het is genoeg, dat de kleinste druppeltjes met het virus deeltjes in te ademen, als iemand met norovirus braakt

Er zijn vijf verschillende soorten pathogene (ziekteverwekkende) groepen van norovirussen, waarvan elk van de groepen bevatten op hun beurt tot 20 sub-groepen. Zo wordt duidelijk waarom kan men ziek te norovirus: er zijn zo veel verschillende soorten, die je kunt bouwen nauwelijks tegen alle immuniteit.

Infectie met het norovirus is zeer besmettelijk u kunt besmet raken door een virus-deeltjes op de handen of deurklinken stick en, natuurlijk, door middel van braken of diarree. Het is genoeg, dat de kleinste druppeltjes met virale deeltjes worden ingeademd, bijvoorbeeld, wanneer iemand met norovirus braakt. Tien tot 100 virus genoeg om te infecteren. Zes tot 50 uur na een Norovirus infectie symptomen – de meeste van de tijd ineens: ernstige Misselijkheid, projectiel braken, hevige pijn, diarree, maag en buik. Koorts is meestal niet, niet meer dan licht verhoogde temperatuur.

Wat te doen als mijn kind geïnfecteerd is met norovirussen?

Om uitgedroogd omdat vochtverlies door het braken en de diarree binnen een korte periode van tijd kan zeer hoog zijn, lopen een bijzonder risico voor kleine kinderen en ouderen, (uitdrogen). Niet zelden moeten ze voor een dag of twee in het ziekenhuis met een infuus behandeld.

Kind wäscht Hände

Als norovirus is om te gaan in kinderdagverblijven, zorg ervoor dat uw kind in het bijzonder op het gebied van Hygiëne. Dit omvat grondig de handen te wassen en desinfecteren na gebruik van het toilet

Tegen de ziekte zelf kan niets doen. Er zijn geen speciale anti-virus programma ‘ s bestaan om ze te bestrijden rechtstreeks. Het is belangrijk dat men de saldi van de vocht-en elektrolyten verloren. Een verscheidenheid van voorbereidingen treffen, zoals, bijvoorbeeld, Oralpädon of Elotrans beschikbaar zijn. Als hevig braken, moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat slechts kleine hoeveelheden van het middel kan worden toegediend, maar vaker. Dus als je, bijvoorbeeld, om de 10 minuten een eetlepel van de oplossing, of uw kind, zal worden doorberekend aan de maag op een ieder met een beetje “werken” en binnen een uur hebben ze vervangen 120ml vloeistof.

Wat te eten en te drinken met buikgriep?

Een echt dieet voordat het wordt niet aanbevolen de verschillende onderzoeken waren in staat om aan te tonen dat deze is nogal slecht voor de Regeneratie van de darmflora. Natuurlijk, maar het is raadzaam om te beginnen met vast voedsel zorgvuldig, als de ergste van de Misselijkheid over is. Licht verteerbaar voedsel zoals wit brood, zoute stokjes, gekookte aardappelen en wortelen en een lichte bouillon. Als dit goed wordt verdragen, kan nog verder worden verhoogd, tot uiteindelijk zelfs vette dingen gemakkelijk kan worden gegeten. Alleen zuivelproducten moet je voor een paar dagen (misschien een week), nog steeds voorzichtig zijn, omdat een deel van de patiënten hebben een maag-darm infectie, een tijdelijke lactose intolerantie en melk producten tijdelijk en opnieuw het geval, hoewel de infectie is eigenlijk voorbij.

Hoe kan ik voorkomen dat het Norovirus infectie op de wc?

Zeer besmettelijk, een Norovirus is grof tot ongeveer 48 uur na de laatste braken of diarree. Echter, virus deeltjes kan worden gebruikt met de voorzitter voor over een week uitgescheiden. Speciale hygiënische maatregelen na gebruik van het toilet, zorg moet worden genomen in de tijd (goed uw handen te wassen na afloop, de beste hand te ontsmetten met een ontsmettingsmiddel, dat is effectief tegen norovirus effectief te zijn (uw apotheek kan u adviseren in dit verband) en een desinfectiemiddel dat u spuiten in de wc, of af te vegen kan.

 

[1] bron: www.rki.de informatie over het norovirus voor Artsen

Geef een reactie

Scroll To Top