Snelevacature Amsterdam

Hoe gezond is een vegetarisch dieet echt?

Frau beim Kochen mit Gemüse
Een evenwichtige voeding is belangrijk als je vegetarisch wil eten. Met hoeveel procent moet ik mijn lagere risico op kanker als ik kip en Biefstuk? Een publicatie van de Amerikaanse Academie van Voeding en Voedingsleer geeft het antwoord op deze en andere vragen.

Zelfs als de opheffing van vlees en vis is aangetoond in vele studies een gezonde, voeding deskundigen het nog niet eens, hoe gezond is een uitsluitend vegetarisch of zelfs veganistisch dieet is eigenlijk. In het geschil tussen vegetariërs en Pro-vlees consumptie is een van de grootste Amerikaanse dieet verenigingen, de Academie van Voeding en Diëtetiek (EN) heeft bewogen, nu in een duidelijke positie. In een publicatie van de bijna 67.000 leden sterk Vereniging van voedingsdeskundigen, raadt een vegetarisch dieet omdat het duidelijk goed voor je gezondheid, zolang het dieet is goed gepland. Een voldoende inname van plantaardige Eiwitten en vitamines en voedingsstoffen. In het advies wordt benadrukt dat vegetariërs hebben een lager risico op Obesitas en Diabetes, maar in vergelijking met vleeseters ook minder hart-en vaatziekten en kanker. Zelfs een veganistisch dieet (naast de afwezigheid van vlees en vis, maar ook alle andere dierlijke producten, zoals eieren en zuivel worden vermeden) de rubriek “voor elk leven”. Evenwichtige voeding voor een veganistische of vegetarische manier van leven, EN de, groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten en volkoren raadt producten. Om zeker te zijn, moet u belanghebbende partijen overleggen met een voedingsdeskundige of huisarts. Bij Zwangere vrouwen, veganistisch of vegetarisch leven, is vaak een extra nemen van voedingssupplementen zinvol.

Deze ziekten zijn zeldzaam door vegetarisch dieet

Echter, de voordelen van vegetarische voeding kan ook worden uitgedrukt in Getallen? Blijkbaar, Ja. Door middel van een analyse van verschillende studies over het onderwerp kan worden vastgesteld dat het risico van prostaatkanker verminderd met 35 procent. Het algehele risico van het ontwikkelen van kanker verminderen van het vlees afstand van 18 procent. De gezondheid van het hart wordt verbeterd volgens de Academy. Dus vegetariërs hebben minder last van een hartaanval (32 procent minder risico) en het risico voor het andere hart-en vaatziekten worden verminderd door een vegetarisch dieet om tot 29 procent. Het grootste effect is van een plantaardig dieet, volgens de Academy, echter, het risico van Diabetes: Volgens de auteurs, de kans op het ontwikkelen van Diabetes type 2 verlagen tot 62 procent. Maar ook de algehele gezondheid kunnen verbeteren door over te schakelen naar een grotendeels plantaardig voedsel dramatisch. “Mensen die vegetarisch eten hebben een lagere Body Mass Index (BMI), een betere controle over uw bloeddruk en bloedsuiker, minder ontsteking en het cholesterolgehalte te verlagen dan bij Niet-vegetariërs,” vat Vandana Sheth, woordvoerder van de Academie van Voeding en Diëtetiek.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie

Scroll To Top