Snelevacature Amsterdam

Hoe moet ik medicijnen nodig?

Mann nimmt Hustensaft
Naast de werkzame stof, de medicatie is Niet voor snel herstel, succes, alleen de bestanddelen van een geneesmiddel te bepalen het effect. Het juiste tijdstip en type van de inname van grote invloed zijn. We verduidelijken, als u het nemen van medicatie correct en wat is de betekenis van de meest voorkomende formuleringen in de bijsluiter.

Hoe vaak in te nemen?

Om te zorgen voor een voldoende hoog werkzame stof niveau van het geneesmiddel te waarborgen is een regelmatige inname. Tenzij anders besproken met de arts, kunt u de volgende richtlijnen volgen:

Een keer per dag: Het geneesmiddel moet altijd op hetzelfde moment van de dag genomen. Een afwijking van een maximum van twee uur is meestal geen Probleem.

Twee keer per dag De inname moet het beste gedaan worden om de twaalf uur.

Drie keer per dag: zorg Ervoor dat het geneesmiddel in de ochtend, ‘ s middags en vóór het slapengaan. Op een afstand van ongeveer acht uur.

De beste tijd nemen

Dat is de reden waarom sommige geneesmiddelen, terwijl anderen moeten worden genomen na de maaltijd, hangt af van het metabolisme. Voeding heeft een belangrijke invloed op de absorptie van de actieve ingrediënten. Maar juist op dit punt de instructies op de bijsluiter zijn meestal niet duidelijk genoeg.

Vóór de maaltijd: De drug 30 minuten moet worden genomen tot een uur voor de volgende maaltijd. Want op een lege maag, de effecten van een aantal van de fondsen.

Bij de maaltijd: u moet het geneesmiddel tijdens of onmiddellijk na de maaltijd. Het eten kan dus voorkomen dat de maag irriterend effect van bepaalde medicijnen (onder andere vaak in pijn en reuma betekent).

Na de maaltijd: een minimum van twee uur na de laatste maaltijd is bedoeld om te worden. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen blokkeren de opname van actieve stoffen. De calcium in de melk, ongeveer voorkomt antibiotica in de bloedbaan en zo naar uw bestemming.

Hoeveel is “veel water”?

Dus een vol glas is bedoeld om (minstens 200 ml). De mineralen in mineraalwater remmen door de manier, de integratie van bepaalde medicijnen in het metabolisme. Koffie, sap en melk kan veranderen van de werking van geneesmiddelen. Het leidingwater is daarom het beste.

Moet het geneesmiddel worden gebruikt?

Ja, als wordt aangegeven dat u moet het geneesmiddel tot de verpakking leeg is. Alleen de antibiotica zijn werk over een langere periode van tijd, zodat alle bacteriën worden gedood.

U mag delen van de tabletten?

Tabletten met een break-line kan niet altijd worden gedeeld? Fout! De groef is er soms alleen voor optische of technische redenen. Je deelt een tablet alleen als deze expliciet worden aanbevolen door de arts of apotheker. Anders, te veel werkzame stof kan worden in een keer vrij – een Overdosis is aanstaande.

Tablet vergeet in te nemen het dubbele van het bedrag?

U vergeet in te nemen van een tablet, moet je niet nemen op de volgende dag een dubbele dosis, omdat het schadelijk kan zijn. In het Algemeen is het voldoende als u doorgaan met de behandeling op de dag na de “omzet kloof” in de normale dosering. In geval van twijfel, vraag het aan uw apotheker.

Tabletten te slikken

Van de lichtste tablets kun je slikken, als u buig uw hoofd terug? Integendeel zelfs. U het hoofd terug, kan het voorkomen dat de tablet is ook na het Slikken nog steeds in de mond. Nog erger is het hoofd te gooien ruk naar achteren. Dan is de tablet is gespoeld tegen het gehemelte en geremd. Het is gemakkelijker: het hoofd in de richting van de borst hebben de neiging om, als je slikt de pil.

Bij bijwerkingen van simpelweg het veranderen van de dosering

Bijwerkingen moet u altijd overleggen met de arts. Hij kan voorschrijven, bijvoorbeeld, een vergelijkbaar middel met een andere werkzame stof.

Vermogen om te rijden

Over elke vierde van de verkeersongevallen is te wijten aan de inname van geneesmiddelen. De TÜV SÜD points-of-date. Een expliciete rijden is uitgesproken in de bijsluiter onder het hoofdstuk “op weg” ban, u moet zich strikt houden aan het. Die negeert het, is strafbaar. Deze opmerking geldt vooral voor kalmeringsmiddelen en slaappillen of leerling-verwijden van oogdruppels. Vooral na het nemen van slaappillen, een voldoende lange wachttijd is een voorwaarde om in staat zijn om weer veilig achter het stuur. Een minimum van acht uur moet verstrijken tussen het nemen en de deelname aan het wegverkeer.

Zwarte Driehoek

Sinds September 2013, is gelegen op enkele van de accessoire pack, een zwarte driehoek stukjes papier. Het pictogram wordt toegevoegd aan de zin “Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende Monitoring”. Dit betreft bijvoorbeeld geneesmiddelen waarvan de actieve bestanddelen zijn nog niet lang op de markt. Daarom moet u het melden van eventuele bijwerkingen die u kunt vinden in de folder, geen instructies, met uw arts. De etikettering betekent niet dat een drug is onveilig.

Als u twijfelt, vraag

Vraag bij twijfel altijd uw arts of apotheker om hulp. Dit is vooral het geval als u in het geval van mogelijke interacties is onzeker.

Geef een reactie

Scroll To Top