Snelevacature Amsterdam

Hoe schadelijk is het geluid voor de kinderen?

Kinderärztin Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: “apparaten zoals Radio of televisie moet rustig en slechts door het uur te lopen, als je kleine kinderen hebt in het huis.” Volgens een nieuwe studie, het achtergrondgeluid is van invloed op de spraakontwikkeling van kleine kinderen. Maar hoe hard is TV, Radio en co.? En hoeveel uur het apparaat veilig? Kinderarts Dr. Nadine Hess legt uit hoe je kinderen te beschermen tegen het lawaai.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

De Radio of de TV in veel huishoudens als een nevenactiviteit entertainment. Als u kleine kinderen hebt, moet je nadenken over de vraag of je moet het beperken van deze soort van entertainment misschien. Immers, een nieuwe AMERIKAANSE studie heeft aangetoond dat de achtergrondruis kan invloed hebben op de taalontwikkeling van kleine kinderen.

De televisie als het leren van het obstakel?

Voor het onderzoek, van een totaal van 106 kinderen tussen de 22 en 30 maanden, werden waargenomen in experimenten. In het eerste Experiment, 40 jonge kinderen werden onderwezen in de leeftijd tussen 22 en 24 maanden van de nieuwe woorden. Dit alledaagse achtergrond geluid, zoals de televisie, de Radio of de gesprekken tussen volwassenen – nog harder en soms rustiger. Het resultaat: de kinderen, waardoor de achtergrond ruis laag was, waren in staat de woorden te onthouden. In een tweede Experiment met iets oudere kinderen (van 28 tot 30 maanden), het resultaat is hetzelfde. In een derde Test werd gegeven aan de kinderen van de eerste twee woorden en hun betekenis in een rustige omgeving, en dan twee meer met achtergrondgeluid. Nogmaals, de kinderen waren in staat om te onthouden dat je alleen de eerste twee woorden die werden overgebracht zonder storende ruis.

Schadet Lärm Kindern

Kinderen onder de drie jaar mogen niet naar de televisie te kijken, oudere kinderen voor een paar uur alleen. U kunt controleren dat het programma is aangepast aan de leeftijd

Als volgens mijn apparatuur kan worden en hoe lang kunt u lopen?

Dit betekent niet, natuurlijk, is dat je moet afzien van de door de Manier van entertainment. Niettemin, de apparaten moeten gewoon rustig en niet de hele dag door. Kinderen onder de leeftijd van drie, door de manier die het beste geen TV – wil je liever met de kleintjes en te bevorderen, bijvoorbeeld met het leren spelen. Dit is ook belangrijk omdat eerdere studies tonen aan dat kinderen die alleen maar luisteren en niet rechtstreeks gericht, erger bij het leren spreken. Oudere kinderen kunnen TV-kijken per uur een beetje, tenzij het programma wordt aangepast aan de leeftijd. Het is niets gezegd tegen het, wanneer kinderen de muziek horen, bijvoorbeeld wanneer u gaat Slapen. Maar ook hier geldt: Het volume moet laag zijn, zodat de muziek is alleen waargenomen als Achtergrond. Om te voorkomen dat mogelijke klachten, zoals Tinnitus.

Wat is hard en wat is rustig?

Kinderen hebben meestal een gevoeliger zijn dan volwassenen, wat we zien als normale volume, kan een Kleine onaangenaam. Vraag daarom aan uw kind direct, want het neemt het volume instellen op true, en maakt een opmerking van wat classificeert het kind als “luid” en “stil”. Zodat u, wanneer u het volume altijd aan de veilige kant.

Geef een reactie

Scroll To Top