Snelevacature Amsterdam

Hondsdolheid

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Hondsdolheid is een dodelijke besmettelijke ziekten van mens en dier veroorzaakt door het Rabies-Virus. Het wordt overgebracht door de beet van een dolle dier of in een slijmvlies contact met infectieus Materiaal (b.v. speeksel) huid. In Duitsland is de hondsdolheid van toepassing in het geval van Wilde en gedomesticeerde dieren wordt nu gedacht te zijn uitgeroeid in Afrika en Azië, maar, zoals eerder, om infecties. Hondsdolheid is een van de oudste bekende infectieziekten van de mens.

  Wat is hondsdolheid?

  Hondsdolheid is een besmettelijke ziekte van het Centrale zenuwstelsel. De verwekker is een Virus genaamd het Rabies-Virus. De ziekte wordt meestal overgedragen door de beet van een zieke dier aan het speeksel van de ziekteverwekker. Het Virus tast het Centrale zenuwstelsel aan en veroorzaakt een ontsteking van de hersenen (encefalitis). Zonder begin van de behandeling, hondsdolheid infectie fataal is. Er zijn, echter, is een inenting tegen hondsdolheid, u te beschermen tegen een ziekte.

  In Deutschland gelten nur noch Fledermäuse als Tollwut-Virenträger

  In Duitsland, alleen vleermuizen worden beschouwd als rabies-virus vervoerder

  In het geval van hondsdolheid, is een onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde urban en sylvatischen hondsdolheid en vleermuizen verzonden rabiës (hondsdolheid). Ze verschillen alleen door hun Vectoren: De sylvatische hondsdolheid, beschrijft de wilde dieren (bijv. vossen, wasberen, wolven) – verzonden rabiës (hondsdolheid) in de stedelijke Vorm, honden zijn de Dragers van de ziekte naar andere dieren en mensen. De stedelijke en sylvatische hondsdolheid zijn ook samengevat in een klassieke, aardse Vorm. De infectie van de mens met hondsdolheid voornamelijk door middel van geïnfecteerde honden.

  Hondsdolheid is een van de oudste bekend is, van dier op mens overdraagbare infectieziekten, genoemd zoönotische. De ziekte wordt verspreid over de hele wereld. Volgens schattingen van de wereld gezondheids organisatie, circa 55.000 mensen aan hondsdolheid, 99 % sterven jaarlijks in Afrika en Azië. Duitsland is een van de landen in Europa, zoals rabiës-vrij: de laatste rabiës gebeurde in 2006, met een Vos, sinds 2008, Duitsland beschouwd als vrij van de (aardse)rabiës (hondsdolheid). Speciale voeding aas voor orale vaccinatie en inentingen bij dieren hondsdolheid werd uitgeroeid in Duitsland. Alleen vleermuizen zenden de hondsdolheid in dit land. In Europa zijn er slechts vijf gevallen van hondsdolheid zijn, over het geheel, maar de mensen zijn gedocumenteerd in die van een vleermuis van de Vectoren.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top