Snelevacature Amsterdam

Ijzer versterkt de fysieke Fitheid van de vrouwen

Ijzer is een spoorelement, in het bijzonder voor de vorming van rode bloedcellen verantwoordelijk is. Ongeveer driekwart van alle vrouwen tussen de 15 en 50 jaar, volgens een groot duits onderzoek van een ijzertekort.1 ijzertekort leidt tot haaruitval, vermoeidheid en een aanzienlijk lager rendement. Een internationaal Team van wetenschappers suggereert dat vrouwen daarom de opname van ijzer om de prestaties te verbeteren.

Ijzer is een spoorelement, alsook van stoffen, zoals het bedrag van de elementen van het mineraal. De scheidslijn tussen bulk-en sporenelementen strekt zich uit over of onder de 50 milligram per Kilgramm lichaamsgewicht. In het geval van ijzer, 15 milligram. Bijzonder belang wordt gehecht aan de ijzer met de vorming van bloed. Hier, het is een essentieel onderdeel van het hemoglobine in de rode bloedcellen, onder andere, verantwoordelijk voor het transport van zuurstof. Ijzer is een essentieel spoorelement. We zijn dus afhankelijk van een levering van de Buitenkant.

Meta-analyse brengt nieuwe context op de voorgrond

Een internationale Meta-analyse waarin onder andere wetenschappers van de universiteiten van Melbourne en Adelaide, zowel Australië, evenals van Oxford, Verenigd Koninkrijk, werden betrokken, heeft nu interessant is aan ijzer en fysieke prestaties van vrouwen. Een totaal van 22 gerandomiseerde, gecontroleerde studies kon worden opgenomen. Volgens de onderzoekers is het de eerste gepubliceerde Meta-analyse die het bewijs voor het positieve effect van ijzer-supplementen op fysieke prestaties.2

Ijzertekort bij vrouwen

Bovendien, de auteurs stellen dat een tekort aan ijzer vormt een ernstig risico voor gebährfähige vrouwen. Met de maandelijkse menstruatie is een aanzienlijk verlies van dit spoorelement is gekoppeld. Het kan met name invloed op de sporters. Door de verhoogde fysieke belasting van micro-letsel resulteren in permanente echter vrij van symptomen binnen een ontsteking. Dit vermindert het vermogen van het lichaam om de absorptie van ijzer. Bovendien, uw dieet programma is vaak laag in ijzer en u bent meer kans om te lijden aan gastro-intestinale bloeding, die op zijn beurt een verhoogd verlies van ijzer.

Een betere zuurstofopname en een tragere hartslag

Het huidige onderzoek was voornamelijk twee effecten van de extra ijzer inname op de voorgrond. De opname van het track element, resulteerde in een toename van de maximale zuurstofopname (VO2 max), evenals een verlaging van de hartslag. Beide hebben een positieve invloed op de veerkracht en doorzettingsvermogen. Sporters kunnen profiteren van binnen, natuurlijk, in het kader van de competities. De ijzer-Supplementen een effect kunnen hebben, maar ook in andere gebieden. Het internationale Team van wetenschappers uit een Chinese studie, gepubliceerd in de vrouwelijke katoen spinners, strijkijzer gerandomiseerd. Het resultaat is een aanzienlijk verbeterde productiviteit in vergelijking met de controle groep. Natuurlijk, een voedingssupplement mag niet worden gebruikt om meer te halen uit de werknemers. Echter, de Chinese gegevens blijkt dat bij de absorptie van ijzer, een kracht toename kan worden gekoppeld.

Ongebonden ijzer in het organisme, is niet vrij van risico ‘ s

Als een kwestie van feit, is dat een ijzertekort als anemie bij vrouwen is vrij wijd verspreid, de gepresenteerde Meta-analyse van de gelegenheid, stappen tegen deze tekorten te reflecteren. De onderzoekers stellen voor hier een dagelijkse, of zelfs tijdelijk het nemen van ijzersupplementen, een Aanvulling in het hoofdvoedsel, maar ook maatregelen zoals ontwormen.

Bij het nemen van een strijkijzer, moet u er rekening mee dat de spoorelementen door het lichaam wordt geabsorbeerd. Zodra het is geïnstalleerd, het is gebaseerd op de huidige kennis, een zeer laag risico en, integendeel, als de bovengenoemde studie toont aan, zeer voordelig. Het is in een vrije Vorm in het lichaam, het stapelt zich op in de organen en kan leiden tot vergiftiging en schade aan het weefsel. Daarom, deskundigen adviseren om een extra aanvoer van ijzer van ongeveer 60 mg van de dag door een arts controleren.

In het algemeen, de inname van Vitamine C samen met ijzer, omdat Vitamine C is nodig voor de ijzer-stofwisseling.

Geef een reactie

Scroll To Top