Snelevacature Amsterdam

Insectenbeten

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Insectenbeten zijn heel gebruikelijk. Meestal, ze lossen alleen een kleine zwelling op de injectieplaats, maar ze kunnen ook aanzienlijk meer gevaarlijk. Symptomen zoals benauwdheid, kortademigheid, duizeligheid of zelfs flauwvallen na insectenbeten, moet onmiddellijk worden genoemd een ambulance.

  Wat insectenbeten?

  Insectenbeten steken van insecten met een poison sting, of zuigen bloed. In Centraal-Europa de meest voorkomende steken van bijen, wespen, horzels, muggen of vliegen. Deze insecten vergiftiging kan steken veroorzaken, hetzij alleen in de omgeving van de injectieplaats merkbaar of leiden tot systemische reacties die het hele organisme.

  Insektenstich am Bein

  Een insectenbeet is niet pijnlijk, jeukt of brandwonden, maar meestal meer slecht. Tenzij u een allergische reactie op insectenbeten

  Een allergische reactie op insectenbeten

  In Duitsland, als de gevolgen van insectenbeten lokale reacties op beten van steekmuggen (Culicidae) zijn de meest voorkomende. Deze insecten beten veroorzaken ongeveer driekwart van de bevolking een onmiddellijke allergische reactie die wordt weergegeven in kwaddels op de injectieplaats. Ongeveer de helft van alle mensen reageerden ook met een zogenaamde Allergie van het vertraagde type, in de Vorm van blaren op muggenbeten. Voor meer reacties op deze insectenbeten zijn zeer zeldzaam. Alleen in uitzonderlijke gevallen, beten van muggen of andere bloed-zuigende insecten naar klachten of ziekten.

  Levensbedreigende Insectenbeten

  Zeldzamer, maar meer gevaarlijk zijn insectenbeten, van de orde van antunes adjunct (antunes adjunct), wat kan leiden tot een allergische shock (anafylactische shock) en zelfs de dood. De meest voorkomende steken van bijen vallen in deze categorie. Maar ook wespen, horzels en Bumble – steken kan leiden tot levensbedreigende reacties. Ongeveer 1,2 tot 3,5 procent van de mensen zijn getroffen in hun leven door een dergelijke reactie op een bijen of wespen steek. Zeer zelden beten van de mieren een allergische reactie veroorzaken van deze omvang.

  In Duitsland worden elk jaar ongeveer 20 gevallen van overlijden als gevolg van een te steken door antunes adjunct. Echter, een hoger aantal is verdacht als insectenbeten, met het resultaat van de allergische reactie de oorzaak is vaak niet herkend.

  Nooit meer een muggenbult

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top