Snelevacature Amsterdam

Inuline – de nieuwe zoetstof zal de zegen ontvangen van de EFSA

Inuline en Oligofructose – de top van de Europese voedsel autoriteit EFSA erkent de voordelen voor de gezondheid van niet-verteerbare koolhydraten als een smaakversterker en een suiker vervanger.

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) is, onder andere, voor de beoordeling van de gezondheidsaspecten van ons voedsel en de ingrediënten verantwoordelijk zijn. Om dit wetenschappelijk te bevestigen, het EFSA-panel voor dieetproducten, voeding en allergieën (NDA).

Sinds 2012 zijn bedrijven toegestaan om te voldoen aan pas na een wetenschappelijke bevestiging door de Europese autoriteit EFSA de gezondheidsclaims over hun producten of ingrediënten. Ze staan bekend als de toegestane gezondheidsclaims “Health claims”. Dit maakt het makkelijker voor de consument oriëntatie, regelbare, natuurlijk, maar ook de Marketing en distributie van bepaalde voedingsmiddelen.

Aanvragen bij de EFSA kringen, voornamelijk uit de Industrie

Voor deze reden, de meeste aanvragen voor de erkenning van bepaalde verklaringen van producenten of verenigingen. Dit kan nuttig zijn, bevestigt een recente wetenschappelijke advies van de EFSA met betrekking tot de zogenaamde niet-verteerbare koolhydraten.

De aanvragers van de Vorderingen van Inuline en Oligofructose drie Topher plaat als ballast stoffen waarnemend niet-verteerbare koolhydraten.

Wat is Inuline en Oligofructose zijn?

Wanneer Inuline is een Fructaan of een sterkte-type. De smaak-dragende ballast stof uit cichorei, afgeleid van de wortel, en wordt in veel voedingsmiddelen opnieuw te upgraden.

Oligofructose bereikt bijna de helft van de zoetkracht van gewone suiker, dat is waarom het is ideaal als suikervervanger, maar ook voor de niet-verteerbare koolhydraten.

Waarom zijn niet-verteerbare koolhydraten zo belangrijk?

Zucker Inulin OligofructoseKoolhydraten met wisselende intensiteit op de bloedsuikerspiegel. Deze eigenschap wordt gemeten met de Glycemische Index. Op de top van gemakkelijk verteerbare koolhydraten zijn korte-keten. Dit omvat suiker of witte bloem. Direct na de consumptie, bieden ze een plotselinge stijging van de bloedsuikerspiegel en het geven van een korte termijn een boost van energie.

Verdere positieve eigenschappen van suiker (ongeacht of het nu een eenvoudige witte suiker of dextrose!) en bloem niet wit. Ze worden vaak aangeduid als de dood koolhydraten. Erger nog, heb je een cruciale rol in de ontwikkeling van Obesitas, hoge bloeddruk, Diabetes en andere kwalen.

Op de bodem van de Glycemische Index van de koolhydraten van bonen en volkoren granen. Je zal alleen worden verteerd zeer langzaam en zijn van invloed op de bloedsuikerspiegel. In deze categorie ook Inuline en Oligofructose vallen. Ze voorbij komen onverteerd in de dikke darm, en melk beschikbaar zijn zuur bacteriën voor menselijke consumptie. Dit maakt, in aanvulling op de voordelen voor de niveaus van de bloedsuiker tot een gezonde darmflora.

Na diverse pogingen eindelijk succes

Zo ver, aanvragen bij de EFSA is mislukt om de officiële verklaring van deze voordelen. De nieuwe druk door de fabrikant Beneo-Orafti (Duitsland en België), Sensus (Nederland) en Cosucra-Groupe Warcoing (België), echter, werd ondersteund met een totaal van zes gedetailleerde studies – drie interventiestudies en drie studies over het mechanisme van de actie in de mensen – die kwam om onweerlegbare resultaten.

Het effect van Inuline en Oligofructose

insulin inulin blutzucker Deze lijn van argumentatie dichtheid niet kon negeren de NDA en tot slot bevestigde de verklaring dat de consumptie van voedsel en dranken, die suiker door niet-verteerbare koolhydraten (bijvoorbeeld Inuline of Oligofructose) is vervangen, na het eten van minder bloedsuiker en insuline reacties, waardoor dan suikerhoudende voeding en dranken.1

Hoewel sommige van de gegevens toont aan dat de afname van bloed suiker reacties als 20 procent van de suiker werd vervangen door niet-verteerbare koolhydraten, die het mogelijk maakt de NDA het gebruik van de bijbehorende indicatie van een 30 procent suiker.

Verpakking specificatie voor het voordeel van de consument

Binnen twee maanden moet nu beslissen de Europese Commissie, in overleg met de Lidstaten over de toepassing. Dit zal naar verwachting positief zijn, is de indicatie, bedoeld in artikel 13, lid 5, van de verordening van het Europees Parlement en de Raad inzake voedings-en gezondheidsclaims voor levensmiddelen. Dan is de instructie kan worden gebruikt in een vaste formulering in verband met de juiste producten.

Wat klinkt als een bureaucratisch proces kan echter tot gevolg hebben dat de consument zal het eenvoudiger worden om te kiezen voor gezonder voedsel. Vooral de industrie is beperkt tot toepassing op bestanddelen met voordelen die niet zijn bewezen.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top