Snelevacature Amsterdam

Is Chondroïtine voor artrose effectief: 43 studies door de gerenommeerde Cochrane analyses

In een meta-studie van de 43 studies vanaf 2015 wetenschappers duidelijkheid te verschaffen over de effectiviteit van chondroïtine sulfaat in artrose. Een meta-studie is een systematische analyse van een groter aantal vergelijkbare studies. Dit toeval kan worden uitgesloten in de resultaten van het onderzoek, vaak. Meta-analyses worden daarom beschouwd als zeer zinvol.

Het resultaat van de prestigieuze Cochrane Instituut over de effectiviteit van Chondroitin: in het geval van een Korte-termijn gebruik van minder dan zes maanden kan worden gevonden, onder andere, een belangrijke pijn te verminderen.1

Chondroïtine sulfaat is de stof die geeft veerkracht van het kraakbeen

Het kraakbeen vormt een natuurlijke bescherming tegen stammen, die zich vooral in de gezamenlijke ruimte. Het is een druk die invloed hebben op het weefsel van het gezonde kraakbeen als een natuurlijke weerstand, of buffer zone, die voorkomt dat gevoelige delen van de gewrichten tegen elkaar aan WRIJVEN.

Een belangrijk deel van de weerstand van het kraakbeen wordt door de belangrijkste componenten, de macro-molecuul chondroïtine sulfaat. Het aandeel van chondroïtine sulfaat in het kraakbeen, het verminderen van artritis. Een soortgelijke functie, vaak in combinatie met Chondroïtine gebruik van glucosamine, een amino suiker. Ook glucosamine is een component van de kraakbeenmatrix en voor de schokdemper werking van het kraakbeen is verantwoordelijk.

Chondroïtine is effectief voor een gezonde gewrichten?

Het is nu om te komen met het idee om in het geval van een defect, het lichaam chondroïtinesulfaat van buiten beschikbaar als voedingssupplement nemen.

Veel artrose-verslag van de patiënten, de einnehen de prijs-kosten chondroïtine sulfaat, vaak in combinatie met glucosamine, significante verbeteringen. Ze worden ondersteund door tal van studies die bevestigen dat de effectiviteit van chondroïtinesulfaat. Aan de andere kant, er zijn echter ook een aantal studies die het ontkennen van het chondroïtinesulfaat van de gewenste effecten. Kritiek is meestal dat de biologische beschikbaarheid van de macromoleculen in twijfel.

Critici van Chondroïtine te zeggen: Het chondroïtinesulfaat moleculen zijn te groot om te worden uit de darm wordt geabsorbeerd. Het chondroïtinesulfaat moleculen zo groot zijn dat ze niet kunnen worden opgenomen in de darm en worden vervoerd, dus de Punten in het kraakbeen, waar sprake is van een gebrek van chondroïtinesulfaat. In werkelijkheid, echter, er zijn macro-moleculen van vergelijkbare grootte, die gemakkelijk geabsorbeerd in de darm.

Chondroïtine meta-analyse van de Cochrane-netwerk, met de gegevens van bijna 10.000 deelnemers

chondroitin glucosamin arthroseMet de bedoeling om het leiden van de discussie over de effectiviteit van Chondroïtine een einde, nu een meta-studie van het gerenommeerde Cochrane-Netwerk. De Cochrane Collaboration betrokken onderzoekers hebben gemaakt is het hun taak om het maken van een systematisch overzicht van de studies, de zeer betrouwbare resultaten over de effectiviteit van controversiële therapieën bieden.

In het geval van chondroïtinesulfaat 43 klinische studies met een totaal van 9.110 werden de deelnemers onder de loep. Uit een totaal van zeven medische databases, de wetenschappers waren alle tot en met November 2013 afgerond gerandomiseerde of quasi-gerandomiseerde studies, die werden gedaan over een periode van meer dan twee weken. Om ervoor te zorgen, dat alle deelnemers in een artrose diagnost werd in beslag genomen.

Om te worden in staat om de effectiviteit van de chondroïtine sulfaat is vergelijkbaar met de controle, een controle groep, Placebo was toegewezen, buiten de vraag. Ook studies met de werkzame controle groepen waarin de deelnemers de zogenaamde niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen (nsaid ‘ s), die zijn bekende pijnstillers zoals acetylsalicylzuur (bijvoorbeeld Aspirine®), Ibuprofen of Diclofenac, of supplementen zoals glucosamine omzet. Dus, van een totaal van 4,962 deelnemers in de 43 studies die werden behandeld over een periode van één maand en drie jaar, met chondroïtine-sulfaat. 4,148 mensen behoorde tot één van de beschreven controle-groepen.

Duidelijk resultaat: chondroïtine sulfaat, alleen handelend en in combinatie met glucosamine

In de studie, die duurde van minder dan zes maanden, geleid tot de toekenning van chondroïtine sulfaat of chondroïtine sulfaat in combinatie met glucosamine in vergelijking met Placebo inname gemiddeld tien procent pijn te verminderen op een pijn schaal van één tot en met 100. Om dit te doen, het werd bevestigd dat chondroïtine sulfaat is goed te verdragen. In vergelijking met andere fondsen, het risico van bijwerkingen is beduidend lager.

De Cochrane-onderzoekers vonden bovendien de inname van Chondroïtine een iets trager vernauwing van de kloof in de getroffen gewrichten op de x-stralen ontdekt. Dit suggereert dat Chondroïtine kan vertragen de afbraak van het kraakbeen.

De resultaten van de meta-analyse zijn dus duidelijk. Echter, ze zijn niet een einde aan de discussie over de werkzaamheid van Chondroïtine bij artrose. Dat is een goede zaak, want er is in de geneeskunde, zolang het functioneert als een wetenschap, en geen definitieve waarheden.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Geef een reactie

Scroll To Top