Snelevacature Amsterdam

Jeuk in de Anus – een knooppunt is de schuld

Eine Analvenenthrombose kann zu einem Juckreiz am After führen
Een anale veneuze trombose kan Jeuk leiden tot jeuk rond de Anus, op de Po, veel mensen denken dat ze aambeien hebben. Ze zijn echter vaak mis. Hier vindt u een frequente maar weinig bekende ziekte.

Er zijn ziekten, waarover men spreekt zo veel. Een sterke jeuk op de Po is waarschijnlijk. Veel van de stilte en het denken, je zou kunnen hebben van aambeien. Maar jeukende en pijnlijke knobbeltjes rondom de Anus geven aan een andere ziekte: anaal veneuze trombose. In het geval van de anale veneuze trombose is een bloedstolsel dat een geblokkeerde ader in de Anus of aan de rand ervan.

Anale veneuze trombose veroorzaakt jeuk van de Anus

Dr. Bernhard Lenhard, de huid arts-proctologist in de praktijk bij rectale aandoeningen in Heidelberg, Duitsland: “vooral sterk persen bij de Ontlasting is een van de belangrijkste triggers. Maar ook intense druk op de bekkenbodem, zoals, bijvoorbeeld, in het geval van de geboorte of regelmatig zwaar Tillen kan leiden tot een anale veneuze trombose.”

De jeukende knobbeltjes rondom de Anus kunnen variëren in grootte van een pin-head-up te pruimen. In tegenstelling tot de levensbedreigende, diepe veneuze trombose, anale veneuze trombose is volledig onschadelijk. Hoewel het lichaam ontbindt, zelfs zonder behandeling, het gestolde bloed in de loop van een paar weken. Maar de meeste van de tijd een gerichte behandeling begint snel. “De anale veneuze trombose veroorzaakt meestal zeer intense pijn. Dit zorgt ervoor dat de patiënt snel naar een dokter,” zegt Dr. Lenhard.

De zalf helpt tegen de jeuk van de Anus

De zalf helpt tegen de jeuk van de Anus is Erg groot en pijnlijke knobbels moet operatief worden verwijderd – in het beste gelijk aan het begin van de klachten. Dr. Lenhard heeft tot bedaren: “Het volstaat een plaatselijke verdoving, de knoop zorgvuldig weg te snijden.” Voor kleinere jeukende trombotische doseringen de Anus decongestiva Cortisone zalf en eventueel pijnstillers helpen.

Preventie is om in een bepaald frame. Een vezelrijke voeding en voldoende vocht om de darmen bewegen en het voorkomen van obstipatie klachten – drukken is niet nodig. Die lijdt meer onder anale veneuze trombose, je moet proberen om eruit te komen, bij die gelegenheden het ongemak. Deze situaties – zoals sterke persen op de Ontlasting moet worden vermeden.

Geef een reactie

Scroll To Top