Snelevacature Amsterdam

Jeuk

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Jeuk is een onaangenaam gevoel op de huid, activeert het Verlangen om te krabben. Makkelijker, korte-termijn jeuk is een van de alledaagse gewaarwordingen; de sterke en aanhoudende jeuk kan een Symptoom zijn van een ziekte.

  Bijna ieder mens kent het gevoel na een insectenbeet, in het bijzonder de droge huid en soms zonder aanwijsbare reden, de huid begint te jeuken. Dit is een volkomen natuurlijke gevoel het waarnemen van de huid van de mensen instinctief, als een Signaal van de huid en slijmvliezen, vergelijkbaar met de werking van warmte-en koude-gevoel of pijn. Het lichaam om te waarschuwen voor parasieten en andere huidirritaties en automatisch leidt tot de behoefte om te krabben en zo verwijder de schuld factor.

  Juckreiz tritt häufig in Zusammenhang mit Hautausschlägen auf (Pruritus cum materia)

  Jeuk treedt vaak in samenhang met huiduitslag (Pruritus cum materia)

  Chronische Jeuk

  Jeukt de huid, maar over een periode van meer dan zes weken, spreken Artsen van een chronische jeuk of Pruritus, van het latijnse woord prurire (= jeuk). Van de tien mensen hebben om te vechten in Duitsland, één tot twee met een chronische jeuk. Dit kan veel verschillende oorzaken van allergieën, bacteriële en schimmelinfecties, metabole ziekten en psychiatrische stoornissen, en de negatieve effecten van drugs. Vaak is de jeuk is in verband met bepaalde delen van het lichaam, zoals de hoofdhuid, de benen of het genitale gebied, soms jeukt, maar ook op het gehele lichaam (gegeneraliseerde Pruritus).

  Speciale Receptoren Jeuk

  Terwijl de artsen hebben eerder het vermoeden dat jeuk is een Vorm van pijn die ervaren wordt door dezelfde zintuiglijke cellen, zoals pijnlijke stimuli (de zogenaamde Nociceptoren), heeft vandaag aangekondigd dat voor de jeuk eigen receptoren zijn verantwoordelijk. Het is de vrije Uiteinden van bepaalde zenuwvezels (C-vezels) in de huid en door een hele reeks Stimuli kan worden gestimuleerd. Deze Stimulatie om te zetten de zenuwen in elektrische impulsen en verzenden ze als een Signaal voor jeuk aan de hersenen. De activerende prikkel kan worden mechanisch van aard zijn (bijvoorbeeld, een kelderen strik), maar ook een verandering in temperatuur of een elektrische impuls.

  Signalen van het lichaam

  De belangrijkste jeuk signalen komen vanuit het lichaam zelf: chemische boodschappers zoals histamine, Serotonine, Trypsine, Bradykinin, en vele andere stimuleren, direct of indirect, met de jeuk receptoren. Velen van hen een belangrijke rol spelen in de inflammatoire processen, zoals huidziekten, zoals eczeem of psoriasis.

  Veel Patiënten die lijden aan een chronische jeuk last van slaapstoornissen, nervositeit of depressie. Dienovereenkomstig, is het belangrijk om de precieze oorzaak voor de jeuk, kan het effectief behandelen.

  Geef een reactie

  Scroll To Top