Snelevacature Amsterdam

Jodium: dagelijkse inname aanbevolen door 150µg

Hoeveel Jodium moet u op een dag? 150µg, zodat de nieuwe aanbeveling voor voldoende inname van Jodium door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA.

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) is aangesteld voor bepaalde tijd voor de herziening van hun referentie-waarden voor nutriënten en micro-voedingsstoffen. Dit was noodzakelijk omdat de geldig aanbevelingen uit het jaar 1993 kwam en voor een lange tijd, als verouderd werden beschouwd.

Verhoging van de inname aanbeveling voor Zwangere vrouwen

Zo ver, de EFSA voor Jodium is een dieet referentiewaarde (Dietary Reference Waarde-DRV) van 130 micro – gram voor volwassenen, 50 tot 130 microgram voor baby ‘ s en kinderen, alsmede 130 microgram voor Zwangere vrouwen.1 In de huidige wetenschappelijke advies van de Europese autoriteit wordt aanbevolen voor volwassenen te verhogen naar 150 microgram.2

Baby ‘ s en kinderen moeten daarom in de toekomst, van 70 tot 130 microgram en Zwangere vrouwen is 200 microgram. Dit hoge niveau van het verbruik in de aanstaande moeders is het noodzakelijk te wijten aan de extra behoeften te wijten aan verhoogde maternale de aanmaak van het schildklierhormoon en de jodium Opname door de foetus, de placenta en het vruchtwater.

Nieuwe EFSA voorstellen hieronder de aanbevelingen van de duitse vereniging voor voeding

Het is nog steeds een zeer zorgvuldig berekende waarden. Zelfs de zeer terughoudend te dwingen duitse nutrition society e. V. (DGE) raadt

  • 200 microgram voor adolescenten en volwassenen, evenals
  • 230 microgram voor zwangere vrouwen en
  • 260 microgram voor vrouwen die borstvoeding geven.

In de huidige EFSA papier worden aanbevolen voor vrouwen die borstvoeding geven 200 microgram. Ook de EFSA panel voor dieetproducten, voeding en allergieën (NDA) werd gesteund in deze lage waarde, echter met de opmerking dat in de inname van voedingsstoffen van een verwijzing, niet volledig compenseren voor de moedermelk output van Jodium waarden rekening wordt gehouden.

De afwezigheid van de vele groepen van de bevolking betrouwbare gegevens

Kinder Ernährung und JodDe informatie voor de redelijke dagelijkse inname (adequate inname, AI) van Jodium voor de kinderen en jongeren zijn gebaseerd, de NDA, op een grote epidemiologische studie in de Europese school-kinderen.

Hier is te zien dat de Adolescent had een urine-concentratie van ongeveer 100 microgram Jodium per Liter van de geringste neiging tot het ontwikkelen van een struma. De struma is een jodiumtekort-geïnduceerde zwelling van de hals of het strottenhoofd. Zo lang als voor andere leeftijdsgroepen, het ontbreken van de juiste gegevens, de NDA, de limiet voor baby ‘ s, peuters en volwassenen.

Nog een lange weg te nieuwe drvs

Deze hiaten in de beschikbare gegevens tonen aan dat de nieuwe Pay-voorstellen om de juiste inname. Dat is, het is een waargenomen gemiddelde dagelijkse inname door groepen van vermoedelijk gezonde mensen, daarom kan worden aangenomen dat het de juiste is. Inname van voedingsstoffen referentie waarden die daaruit voortvloeien, als de andere criteria, zoals voedsel composities of voedingsgewoonten zijn opgenomen.

Een tekort aan jodium ook verlaagt IQ

De update van de EFSA referentie waarden voor Jodium is dringend nodig, laten ook de bevindingen van de world health organization (WHO). Dit is, in feite, aangegeven dat er een tekort aan jodium is wereldwijd de meest voorkomende vermijdbare oorzaak van schade aan de hersenen. Een gevolg hiervan is dat het gemiddelde IQ in gemeenschappen waar een tekort aan jodium is belangrijk, tot 13,5 eenheden lager dan in het geval van een voldoende aanbod van Jodium.

De nieuwe voorstellen van de EFSA en de wetenschappelijke advies aan de 26. Februari 2014 toelichting te worden ingediend.3

Geef een reactie

Scroll To Top