Snelevacature Amsterdam

Kan het risico van kanker van de dikke darm selenium verminderen?

Selenium is een essentieel spoorelement. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van het verbruik bedrag van ten minste 55 microgram. In de orthomoleculaire geneeskunde, is het sterk anti-oxidatively handelen trace element bekend. Nu is een studie verschenen waarin staat: selenium kan het verminderen van de incidentie van kanker van de dikke darm, maar gaat ook gepaard met risico ‘ s.

Selenium is een buitengewone trace element. In feite, tot niet zo lang geleden, het was alleen gezien als een vergif. Vandaag de dag is het bekend dat we afhankelijk zijn van selenium. Als geen enkele andere stof, de hoeveelheid maakt het hier. Dus, zal het bereik tussen een voldoende en een giftige Overdosis is minimaal. Bevatten de Minerale noten, vooral in de para, waar echter een blootstelling aan Aflatoxine worden uitgesloten, zonnebloempitten, slachtafvallen, en vlees, zeevruchten en vissen in het Algemeen.

De noord-Amerikanen hebben meer selenium in Serum dan in West-Europeanen

Een onderzoek van de Royal College of Surgeons in Ierland – opleiding in Ierland, chirurg – in samenwerking met de Britse Universiteit van Newcastle hoogtepunten nu, de West-Europeanen een aanzienlijk minder selenium dan Noord-Amerikanen.

In het Serum van de Noord-Amerikanen gemiddeld 110 tot 170 microgram van de stof te vinden per Liter, terwijl in Europa slechts ongeveer 80 microgram. Dit is een onderzoek van bloedmonsters van 520.000 mensen op straat tegengehouden in tien West-Europese Staten toonden. Opvallend is dat de lagere selenium Status kan worden ingesteld in relatie tot een in vergelijking met Noord-Amerika steeg de incidentie van colorectale kanker. In Europa, darmkanker is de tweede meest voorkomende vorm van kanker gerelateerde doodsoorzaak.

Echter, selenium supplementen zijn controversieel

Een hogere inname van selenium kan bijdragen aan de visie van de auteurs van de studie naar het risico van darmkanker in West-Europa. In feite, de dagelijkse inname in Duitsland is bij een gemiddelde van 40 micro-gram in het onderste bereik van de aanbevolen inname.

In de VS echter is bereikt met 60 tot 200 microgram, en de dag van de top tot aan de maximaal toelaatbare Aanbeveling. Als reden hiervoor wordt aangenomen dat de West-Europese bodem is minder rijk aan selenium dan de Noord-Amerikaanse. Het mineraal komt in mindere mate in de voedselketen.

Het debat rond selenium, evenals een extra opname in de selenium-arme gebieden is echter omstreden. Een tal van onderzoeken over de relatie tussen selenium en een vermindering van het risico van kanker is nog steeds vermist. Aan de andere kant, sommige studies suggereren dat een hogere hoeveelheid selenium kan ook worden geassocieerd met een verhoogd risico van Diabetes.

Bron: Hughes, D. J., Selenium status is geassocieerd met een risico op colorectale kanker in de European prospective investigation van kanker en voeding cohort Int J Cancer. 2015 Mar 1;136(5), Pp. 1149 – 61.

Geef een reactie

Scroll To Top